Απάντηση του Δήμου Κοζάνης σε ανακοίνωση του Λ. Μαλούτα

Απάντηση του Δήμου Κοζάνης σε ανακοίνωση του Λ. Μαλούτα

Κύριοι της Ενότητας, Μερικές επισημάνσεις στην ανακοίνωσή σας:

  • Αναφέρεστε σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, αυτό του 2018, που εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και περιλαμβάνει  σειρά σημαντικών παρεμβάσεων ύψους 20εκ. ευρώ που δίνουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα του Δήμου.
  • Αναφορικά με τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, είναι απολύτως προφανές πως έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για τον συγκεκριμένο όρο. Ας κρίνουν οι πολίτες, που είχαν την ευκαιρία για πολλά χρόνια να βιώσουν την τύχη των αναπτυξιακών σας οραμάτων.
  • Για να εξηγήσουμε, όμως το επίπεδο των επιχειρημάτων σας, αρκεί να πούμε πως μας κατηγορείτε για μη ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, όταν ακόμη δεν έχουν βγει στον «αέρα» οι προσκλήσεις της Διαχειριστικής Αρχής και, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά το μέγεθος των έργων που θα ενταχθούν, είτε μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, είτε μέσω άλλων προγραμμάτων.
  • Όσον αφορά την παρατήρησή σας για «αταξία και κακοδιοίκηση», σημειώνουμε πως  ο Δήμος θα συνεχίσει εγκαίρως να πληρώνει τους προμηθευτές και τις υποχρεώσεις του, να μη δημιουργεί κρυφές υποχρεώσεις, όπως στο παρελθόν, να καταρτίζει ρεαλιστικούς και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και να μην καταφεύγει στην εύκολη λύση του δανεισμού.
  • Eίναι προφανές πως η παρούσα δημοτική αρχή σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τη «νομιμότητα» και τη «διαφάνεια», με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεστε και την εφαρμόσατε κατά την δική σας θητεία.
  • Αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία σας να «κατανοήσετε» οικονομικές καταστάσεις -όπως φάνηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό-, καλό όμως θα ήταν η κριτική σας να γίνεται με σοβαρότητα.
  • Το να εισπράττουμε από εσάς κατηγορίες για «παλαιοκομματισμό», το εκλαμβάνουμε ως αστεϊσμό…

Εν κατακλείδι, το εάν έχει μπει τάξη στα οικονομικά του Δήμου ή όχι, το γνωρίζει ήδη η αγορά της περιοχής, που εδώ και καιρό να αντιμετωπίζει έναν φερέγγυο και συνεπή Δήμο, σε αντίθεση με το παρελθόν. Στις συνεδριάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, θα παρουσιαστούν για μια ακόμα φορά τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Κοζάνης, ώστε να γίνει σαφής ξανά η διαφορά ανάμεσα στο τι συνέβαινε παλιότερα, και στο τι συμβαίνει σήμερα.

Όλοι κρινόμαστε από τα λόγια, αλλά κυρίως από τις πράξεις μας…


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Κοινή επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, απέστειλαν τα τρία Επιστημονικά Επιμελητήρια για το θέμα της Τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Κοινή επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας / Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Νομικών Προσώπων Κοζάνης, απέστειλαν τα

Με αλυσίδες στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας!

Ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Η κυκλοφορία των οχημάτων

Αφρικάνικη σκόνη και ρύπανση σε Κοζάνη – Πτολεμαΐδα

Τις τελευταίες ημέρες, από τους σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του δικτύου της ΔΕΗ Α.Ε. και του ΚΕΠΕ, καταγράφονται πολύ υψηλές

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*