Βόιο: Εξασφαλίστηκαν πόροι για το γεφύρι της Σβόλιανης

Βόιο: Εξασφαλίστηκαν πόροι για το γεφύρι της Σβόλιανης

Προχωρούν με την ολοκλήρωση των μελετών και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης,  οι σωστικές εργασίες σε τέσσερα γιοφύρια της ΠΕ Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά  ο οποίος όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, έχει γίνει η καταγραφή των γεφυριών στης ευρύτερη περιοχή καθώς και οι ανάγκες που υπάρχουν για να διατηρηθούν μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης οι τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν στις απαραίτητες μελέτες,  και έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες για το γιοφύρι της Σβόλιανης στην Αγία Σωτήρα του Δήμου Βοίου, που εξέπεμπε sos.

Ήδη  εξασφαλιστήκαν 25χιλιάδες ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες ώστε να παραμείνει στις επόμενες γενιές το μοναδικής αρχιτεκτονικής δημιούργημα των πετράδων της περιοχής που αποτελεί και πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Ανάλογες επεμβάσεις θα γίνουν και στο γιοφύρι του Κοιλαδίου με την μελέτη και την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί από τον χρόνο αλλά και την συσσώρευση των υδάτων στην βάση του.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Δήμος Βοΐου

Άλλες ειδήσεις

Δημοτική βραδιά στην Εράτυρα!

Δημοτική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην Εράτυρα το Σάββατο 26 Αυγούστου

Η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για ελεύθερους επαγγελματίες που χρωστούν το Δημόσιο

Προβλέπει κούρεμα έως 85% από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής Ρύθμιση – ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους,

Βιβλιοθήκη Σιάτιστας: «Σημεία συνάντησης – Λογοτεχνικές συναντήσεις από ζώο σε ζώο»

Η 19η Δράση Καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 στη βιβλιοθήκη Σιάτιστας με θέμα: «Σημεία συνάντησης

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*