Γιλντιρίμ: Ζήτησα από τον Τσίπρα να αποφεύγει η Ελλάδα τις εντάσεις

Γιλντιρίμ: Ζήτησα από τον Τσίπρα να αποφεύγει η Ελλάδα τις εντάσεις

Αν και με εμφανή την τάση αποκλιμάκωσης η τουρκική πολιτική ηγεσία συνεχίζει την ρητορική της σχετικά με τα Ίμια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως η Άγκυρα δήλωσε «ρητά» στην Ελλάδα πως η αποφυγή εντάσεων θα είναι «καλύτερη» για τις διμερείς σχέσεις.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο Γιλντιρίμ είπε συγκεκριμένα: «Εκφράσαμε ρητά σε αυτόν (Αλέξη Τσίπρα) πως μένοντας μακριά από εντάσεις θα είναι καλύτερο για τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας».

Δήλωσε ακόμα πως το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μια θάλασσα «φιλίας» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί «αποτελεσματικά» για την ευημερία των δυο χωρών.

«Πρόσφατα έγιναν κάποιες παραβιάσεις κατά την διάρκεια αυτής της έντασης, που ξεκίνησε με τις βραχονησίδες Καρντάκ (Ίμια) και στην οποία απαντήσαμε» πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ.

«Εντάσεις ή κίνδυνος σύγκρουσης δεν μπορεί να είναι μονομερής. Εάν υπάρξει παραβίαση θα υπάρχει παραβίαση και από την άλλη πλευρά» τόνισε.

«Για αυτό δεν θα πρέπει να προσέχει μόνο η Τουρκία στο να αποφεύγει τέτοιες παραβιάσεις. Την ίδια στιγμή παράγοντες του πεδίου στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να δρουν σύμφωνα με τον νόμο και να παραμένουν μακριά από αμφισβητούμενες περιοχές» κατέληξε ο τούρκος πρωθυπουργός.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΙΜΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Άλλες ειδήσεις

Ο Δήμος Κοζάνης καταδικάζει τις φόλες

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή του Ξενία και της Αγίας Παρασκευής , ο Δήμος Κοζάνης

Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας. Όταν δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα.

Συνεχίζει τα «θαύματα» της η Περιφερειακή αρχή της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτή τη φορά σειρά είχε η συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Απλά μαθήματα εξοικονόμησης ενέργειας στο ΕΣΥ από το νοσοκομείο Γρεβενών.

 «Να κλείσω το φως και το κλιματιστικό. Ας ελέγξω και τις βρύσες». Αυτονόητες κινήσεις για κάποιον που φεύγει από το σπίτι

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*