Καμία καθυστέρηση στις πληρωμές εργαζομένων στην αρχαιολογία!

Καμία καθυστέρηση στις πληρωμές εργαζομένων στην αρχαιολογία!

Οι έκτακτοι εργαζόμενοι πληρώνονται για τα δεδουλευμένα ημερομίσθιά τους

Σε απάντηση επαναλαμβανόμενων δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και ανυπόστατων πληροφοριών – ειδήσεων, σχετικά με καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων στις σωστικές ανασκαφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης στα λιγνιτωρυχεία Μαυροπηγής και Ποντοκώμης, της ΔΕΗ Α.Ε., σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
Οι ανασκαφές στα λιγνιτωρυχεία Μαυροπηγής και Ποντοκώμης, της ΔΕΗ Α.Ε., συνιστούν μεγάλα σωστικά ανασκαφικά έργα που εκτελούνται δι’ αυτεπιστασίας με χρηματοδότηση του ενδιαφερόμενου φορέα, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΔΕΗ Α.Ε., όπως ορίζει η αρχαιολογική Νομοθεσία: Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», άρθρο 37.

Συγκεκριμένα, η σωστική ανασκαφή πραγματοποιείται από την Υπηρεσία, χρηματοδοτείται από τον κύριο του έργου, εφόσον πρόκειται για δημόσιο τεχνικό έργο υπό την έννοια του Ν 1418/1984 (ΦΕΚ 55Α), όπως αυτός ισχύει κάθε φορά, ή ιδιωτικό προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 587.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση καλύπτει και το κόστος συντήρησης, μελέτης και δημοσίευσης των ευρημάτων.

Οι έκτακτοι εργαζόμενοι πληρώνονται για τα δεδουλευμένα ημερομίσθιά τους, βάσει καταστάσεων και πιστοποιήσεων που γίνονται από την Υπηρεσία, αμέσως με το κλείσιμο του εκάστοτε μήνα.

Οι καταστάσεις-πιστοποιήσεις αποστέλλονται προς έλεγχο στη ΔΕΗ, η οποία και καταβάλλει στη συνέχεια τους μισθούς σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Η διαδικασία αυτή αποτελεί την ταχύτερη δυνατή και νόμιμη για όλα τα ανασκαφικά έργα που διενεργούνται δι’ αυτεπιστασίας.

Η χρηματοδότηση είναι ήδη εγκεκριμένη και η ροή της απορρόφησης είναι ομαλή, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Ως, εκ τούτου, σύμφωνα με την ανωτέρω περιγραφείσα διαδικασία, για το μήνα Ιούνιο η πληρωμή έγινε κανονικά. Τα ποσά μπήκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, στις 3-8-2017.

Για τον Ιούλιο, οι καταστάσεις – πιστοποιήσεις κατατέθηκαν ήδη στη ΔΕΗ στις 2-8-2017.

Αναμένεται ο έλεγχος από πλευράς της ΔΕΗ και η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Επαναλαμβανόμενες, εδώ και ένα χρόνο περίπου, πρακτικές φορέων και ατόμων ενδιαφέροντος για τους εργαζόμενους στις ανασκαφές των ορυχείων της ΔΕΗ στην Π.Ε. Κοζάνης, με την καταβολή του ποσού από τη ΔΕΗ, χρήζουν διερεύνησης


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΧΡΗΜΑ

Άλλες ειδήσεις

Ο πρόεδρος της Πλατανιάς εγκαλεί το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Σταμπολού!!! Βίντεο..

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ήρθε θέμα σε δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε εξώδικο του προέδρου της Πλατανιάς εναντίον του δημοτικού

Πυρκαγιά στην Πανάρετη Βοΐου!

Η μια μετά την άλλη προκύπτουν οι πυρκαγιές τις τελευταίες μέρες στο Δήμο Βοΐου. Πυρκαγιές οι οποίες κατά κύριο λόγο

Πώς να καθαρίσετε τα δερμάτινα ρούχα

Χρήσιμα tips για το νοικοκυριό   Έχετε δερμάτινα ρούχα και θέλετε να τα διατηρήσετε καθαρά αλλά δεν ξέρετε το σωστό

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*