Κασαπίδης: Ανενεργός ο Νόμος για τη Συνεταιριστική Εκπαίδευση εδώ και ενάμιση χρόνο με ευθύνη της Κυβέρνησης

Κασαπίδης: Ανενεργός ο Νόμος για τη Συνεταιριστική Εκπαίδευση εδώ και ενάμιση χρόνο με ευθύνη της Κυβέρνησης

Την αδράνεια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση σε θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση στον πρωτογενή τομέα αναδεικνύει ακόμα μια φορά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Αυτή τη φορά η κωλυσιεργία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πλήττει τη Συνεταιριστική Εκπαίδευση. Παρόλο που ψηφίστηκε σε σχετικό νόμο, από τον Απρίλιο του 2016 ξεχωριστό άρθρο(άρθ. 39, Ν.4384/2016),  η διάταξη για τη σύσταση ταμείου Συνεταιριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει ενεργοποιηθεί!

Η θωράκιση των Ελλήνων αγροτών και δη των Συνεταιριστών με επιστημονικές γνώσεις παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και διοίκησης της αγροτικής παραγωγής, σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, είναι καθοριστικής σημασίας για την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαχείριση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας. Ωστόσο, από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της Κυβέρνησης στον τομέα αυτόν φαίνεται ότι δε συμμερίζεται την εκπαίδευση ως προτεραιότητα.

Η αδράνεια αυτή του Υπουργείου επισημαίνει ο βουλευτής Κοζάνης λειτουργεί ανασταλτικά και στην αποκατάσταση της εικόνας απαξίωσης και αποσύνθεσης του Συνεταιριστικού κινήματος. Ταυτόχρονα η Συνεταιριστική Εκπαίδευση μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά και στην αναγέννηση του συνεργατισμού στην πατρίδα μας, θεμελιωμένου σε υγιείς βάσεις, μέσω της παιδείας των συνεταιριστών και των στελεχών των συνεταιρισμών, με έμφαση στην επιστημονική γνώση, την αξιοκρατία και την ηθική.

Από τις κατευθύνσεις αυτές δεν μπορεί να απέχει το ΥπΑΑΤ αλλά ούτε και να τις βαλτώνει, τόνισε ο κ. Κασαπίδης, εάν θέλει πραγματικά να στηρίξει το μικρομεσαίο αγρότη, καταφύγιο του οποίου αποτελούν τα υγιή και δυνατά συλλογικά σχήματα.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Κασαπίδης

Άλλες ειδήσεις

Κοζάνη: Διακοπή νερού

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της πόλης της Κοζάνης ότι στις οδούς: Τριανταφυλλίδη από Χ. Μεγδάνη μέχρι Πλατεία 28ης

Η διατροφική αξία των καρυδιών

Συμβάλλουν στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά, τα καρύδια

Συνελήφθη 26χρονος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -104- κιλών και -846- γραμμαρίων, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας Ανωτέρω ποσότητα

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*