Κασαπίδης για Κάνναβη: Σημαντική για την αγροτική ανάπτυξη η ενσωμάτωση της φυτοθεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Κασαπίδης για Κάνναβη: Σημαντική για την αγροτική ανάπτυξη η ενσωμάτωση της φυτοθεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Την αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου της ελληνικής βιοποικιλότητας και των αναγνωρισμένων ιδιοτήτων πολλών φυτών της χλωρίδας της πατρίδας μας πρότεινε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη βουλή, στο νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική χρήση της Κάνναβης.

Αφού επεσήμανε σοβαρές παραλείψεις και αδυναμίες στο νομοσχέδιο, τόνισε το ρόλο και τη σπουδαιότητα πολλών άλλων φυτών της Ελλάδας με μεγαλύτερη φαρμακευτική δράση απ’ αυτή της κάνναβης, τα οποία ωστόσο δε συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου.

Για την κάλυψη του σοβαρού αυτού κενού και των παραλείψεων που αποκλείουν τη θεσμική κατοχύρωση της χρήσης εκατοντάδων φαρμακευτικών φυτών της χώρας μας, πρότεινε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό την ενσωμάτωση της φυτοθεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτό επεσήμανε έχει γίνει σε πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε. και του κόσμου, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις που ενισχύουν τη δράση αυτή.

Τέλος, προς το συναρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, πρότεινε τη δημιουργία ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά που μπορούν να δώσουν σημαντική αναπτυξιακή ώθηση σε όλες τις περιφέρειες της πατρίδας. Θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας γύρω από κάθε φυτό αναπτυξιακών θυλάκων διάσπαρτων στην ελληνική ύπαιθρο, τόνισε με έμφαση ο κ. Κασαπίδης, αναφέροντας και συγκεκριμένα παραδείγματα όπως του κρόκου Κοζάνης και της μαστίχας Χίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Κασαπίδης

Άλλες ειδήσεις

Aναρράχη Εορδαίας: Ταύρος έπεσε και εγκλωβίστηκε σε χαράδρα 80 μέτρων -Βίντεο από τη σπάνια επιχείρηση απεγκλώβισης!

Aναρράχη Εορδαίας: Το…είδαμε και αυτό Ταύρος έπεσε και εγκλωβίστηκε σε χαράδρα 80 μέτρων. Τον απεγκλώβισαν άντρες της Πυροσβεστικής και κτηνοτρόφοι-Βίντεο

Πώς θα μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά

Για να έχουν καλή ψυχολογία και να είναι χαρούμενα, είναι απαραίτητο να εισπράττουν θετικά μηνύματα. Κάθε γονιός ονειρεύεται να μεγαλώσει

Εξιχνιάστηκε κλοπή που τελέστηκε στη Φλώρινα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 18χρονος ημεδαπός   Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, κλοπή που διαπράχθηκε στη Φλώρινα τον περασμένο

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*