Κοζάνη: Δράσεις των Δομών Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κοζάνη: Δράσεις των Δομών Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου), το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης ανακοινώνουν την ανάληψη δράσης για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού δικτύου συνεργασίας με τοπικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης, για  την υποστηριξη γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων και την πρόληψη των φαινομένων αυτών. Βασικοί πυλώνες του δικτύου αποτελούν οι κοινωνικοί φορείς και υπηρεσίες, οι αστυνομικές αρχές, οι τοπικές υπηρεσίες υγείας και οι φορείς εκπαίδευσης.

Παράλληλα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00 τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης και του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, θα παρευρίσκονται στην Πλατεία Νίκης, σε ειδικό σταντ διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στο θέμα της βίας κατά των γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών την 17/12/1999 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας στο παγκοσμίων διαστάσεων ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. Η ημέρα αυτή είχε ήδη από το 1981 αναχθεί σε ορόσημο για τη βία κατά των γυναικών από φεμινιστικές οργανώσεις, όντας ημέρα μνήμης της άγριας δολοφονίας των τριών αδερφών Μιραμπάλ, πολιτικών ακτιβιστριών της Δομινικανής Δημοκρατίας, από το δικτατορικό καθεστώς του Ραφαέλ Τρουχίλο το 1960.

Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, αλλά πρόκειται για ένα κατεξοχήν κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί την ευαισθητοποίηση και την εγρήγορση όλων μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών μας ωθεί για δράση.

Για περαιτέρω πληροφόρηση μπορείτε να απευθυνθείτε στις παρακάτω υπηρεσίες και στα εξής τηλέφωνα:

  • Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης: 2461049672, (08.00 – 16:00)
  • Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης: 2461029497, (07.00 – 15.00)

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κοζάνης και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης εντάσσονται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και εποπτεύονται από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ). Συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» και λειτουργούν συμπληρωματικά με την Πράξη: «Οριζόντιες παρεμβάσεις εθνικής εμβέλειας» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020»).


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Κοζάνη

Άλλες ειδήσεις

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας έχουν αναρτηθεί οι καταστάσεις πληρωμής της δράσης Διατήρηση Απειλούμενων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων έτους 2015

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων

Πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας από το bullying

Το φαινόμενο της  «ενδοσχολικής βίας» λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα με τεράστιες επιπτώσεις στην ψυχή των παιδιών, θυμάτων ή αλλιώς

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*