Νέα μελέτη συνδέει τη δυσκοιλιότητα με τον κίνδυνο εμφάνισης νεφρικών προβλημάτων

Νέα μελέτη συνδέει τη δυσκοιλιότητα με τον κίνδυνο εμφάνισης νεφρικών προβλημάτων

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα του γαστρεντερικού συστήματος, που εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.
Αν και πρόκειται για μια κατάσταση που σπάνια προκαλεί σοβαρές επιπλοκές, νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί να συνδέεται με «κακή» νεφρική λειτουργία.

 

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Society of Nephrology, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 3,5 εκατομμύρια ενήλικες, τους οποίους παρακολούθησαν για περίπου 9 χρόνια.
Κατά την ένταξή τους στη μελέτη, οι εθελοντές παρουσίαζαν φυσιολογική νεφρική λειτουργία. Συνολικά, φάνηκε πως οι συμμετέχοντες που εμφάνιζαν δυσκοιλιότητα είχαν 13% και 9% υψηλότερη πιθανότητα να αναπτύξουν χρόνια νεφρική νόσο και νεφρική ανεπάρκεια, αντίστοιχα. Μάλιστα, η πιθανότητα εμφάνισης των παραπάνω προβλημάτων βρέθηκε να είναι ανάλογη του βαθμού δυσκοιλιότητας.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης παρέχουν νέες πληροφορίες για τη σχέση που συνδέει την εντερική με τη νεφρική λειτουργία και προτείνουν την τακτική παρακολούθηση της νεφρικής λειτουργίας σε άτομα με δυσκοιλιότητα και ιδιαίτερα όσους εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Κλείνοντας, σχολιάζουν πως θα πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες μελέτες ώστε να εξεταστεί εάν η δυσκοιλιότητα αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα για την εμφάνιση χρόνιας νεφρικής νόσου.

Πηγή:neadiatrofis.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
πονος

Άλλες ειδήσεις

Ποιες συνήθειες γερνούν πρόωρα το δέρμα σας

Προστατεύστε την επιδερμίδα σας από τα σημάδια του χρόνου. Μπορεί αυτό που ουσιαστικά σας γερνάει να είναι τα χρόνια που

Τσοτύλι: Η παρέλαση και το άναμμα της Κλαδαριάς. Βίντεο

Δείτε σε βίντεο την παρέλαση της αποκριάς στο Τσοτύλι και στη συνέχεια το άναμμα της κλαδαριάς. http://tsotilinews.gr/

ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αναβληθέντα παιχνίδια και οι βαθμολογίες

Την Κυριακή διεξήχθησαν τα αναβληθέντα παιχνίδια στην Β’ και Γ’ κατηγορία καθώς και η αναμέτρηση  Δόξα Λευκόβρυσης  – Μέγας Αλέξανδρος

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*