Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη και την απελευθέρωση της Σιάτιστας από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη και την απελευθέρωση της Σιάτιστας από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», τιμώντας τους ήρωες και την ιστορική μνήμη, θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη και την απελευθέρωση της Σιάτιστας από τον τουρκικό ζυγό.

Για πρώτη φορά στην παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου, τέσσερις κοπέλες του τμήματος που θα συμμετάσχει θα παρελάσουν κρατώντας τη σημαία που υψώθηκε στη Σιάτιστα (πιθανόν η πρώτη) από το Νικόλαο Πατσιά, μαζί με τον αξιωματικό των πολεμιστών  της μάχης, που φιλοξενούνταν εκείνες τις μέρες στην οικία του, στη χώρα, αμέσως μετά την απελευθέρωση.

Ο Νικόλαος Πατσιάς ήταν πατέρας της Αγνής, συζύγου Αντωνίου Ι. Στυλιανάκη.

Η σημαία έχει δωρηθεί στο Σύλλογο μας από την οικογένεια του Εμμανουήλ Στυλιανάκη και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά την σύζυγό του κ. Άννα Γκουτζιαμάνη –Στυλιανάκη.

Ένα οικογενειακό κειμήλιο,  που ανήκει στη λεβεντογέννα Σιάτιστα, στους απανταχού Σιατιστινούς, στους Πανέλληνες.

Από το Δ.Σ του Συλλόγου

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΜΑΡΚΙΔΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ

Άλλες ειδήσεις

Γκουντιός: Αγώνας σαν να μη πέρασε μια μέρα

Παλλαϊκή η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Αυθόρμητη, ειλικρινής, άδολη, με πόνο ψυχής και φρόνημα καρδιάς για το Δίκαιο και την Αλήθεια.

Το περίφημο Αρχοντικό στο Τσοτύλι! Φωτογραφίες και σχόλια από το Ν. Κατσαούνη

Ο πλούτος της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το περίφημο Αρχοντικό μας διηγείται κάπου απο μια γειτονιά του Τσοτυλίου (Άνω η Δυτικό

Επίσκεψη μαθητών στο Αστυνομικό μέγαρο

Σήμερα (24-11-2017) το πρωί επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης καθώς και παιδιά του Κέντρου

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*