Ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Κλείτου Κοζάνης στην Λάρνακα της Κύπρου. Φωτογραφίες..

Ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Κλείτου Κοζάνης στην Λάρνακα της Κύπρου. Φωτογραφίες..

Ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Κλείτου Κοζάνης εκπροσωπώντας την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και τον Ποντιακό Ελληνισμό συμμετείχε στο 12ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού στην Λάρνακα της Κύπρου από 16-18 Σεπτέμβρη με 14 επιλεγμένα συγκροτήματα από χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης και 15 ακόμη από την Κύπρο.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με την παρέλαση όλων των συγκροτημάτων με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην παραλιακή λεωφόρο στέλνοντας μήνυμα ενότητας των Μεσογειακών λαών.

Την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια  της έκθεσης παραδοσιακής φορεσιάς στο Μουσείο Πιερίδη. Μετά τα εγκαίνια οι χορευτές και οι μουσικοί παρέλασαν κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών και κατέληξαν στο Μεσαιωνικό κάστρο όπου και χόρεψαν.

Το πρωί του Σαββάτου 16 Σεπτέμβρη όλες οι ομάδες με σημαιοφόρο το Σύλλογο μας παρέλασαν στους δρόμους της Λάρνακας και χόρεψαν στις πλατείες Αγίου Λαζάρου και Ερμού.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη χορευτική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν όλα τα συγκροτήματα. Αφετηρία της παρέλασης ήταν η Αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας και πορεύθηκε κατά μήκος της οδού Αθηνών όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης και έγιναν οι βραβεύσεις. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε η παγκοσμίου φήμης παίκτρια τσέλο Ana Rucner από την Κροατία και συνεχίστηκε με τα χορευτικά όλων των κρατών.

Την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα περιελάμβανε την παρουσίαση χορών όλων των κρατών, στην εξέδρα των Φοινικούδων.

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Φεστιβάλ κατά την διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Λάρνακας και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας αντάλλαξαν δώρα με τους φιλοξενούμενους και βράβευσαν τους εθελοντές για την προσφορά τους.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του Συλλόγου στην Κύπρο, στις 14 Σεπτέμβρη ο Σύλλογος συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΛ.ΔΥ.Κ με θέμα «Βραδιά Ποντιακού Ελληνισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς τιμήν της παρουσίας του συλλόγου και του Ποντιακού Ελληνισμού, για πρώτη φορά η φρουρά της Λέσχης Αξιωματικών της ΕΛ.ΔΥ.Κ στη Λευκωσία έφερε τη φορεσιά του Πόντιου Αντάρτη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Διοικητή της ΕΛ,ΔΥ.Κ Συνταγματάρχη Πεζικού

κ. Μαυραγάνη Προκόπιο για τη φιλοξενία που μας παρείχε καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας αλλά και για τη σοβαρότητα και τον σεβασμό με τον οποίο προσεγγίστηκε η εκδήλωση.

Την αποστολή του Συλλόγου συνόδευε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Μακεδονίας κ.  Χριστοφορίδης Γεώργιος.

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΚΛΕΙΤΟΣ

Άλλες ειδήσεις

Περιοδεία θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής.

Αύριο, Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής.   Αναλυτικά το πρόγραμμα της

Πώς να καθαρίσετε τα δερμάτινα ρούχα

Χρήσιμα tips για το νοικοκυριό   Έχετε δερμάτινα ρούχα και θέλετε να τα διατηρήσετε καθαρά αλλά δεν ξέρετε το σωστό

Ενωτική Πρωτοβουλία «Σπάρτακος». Ευχαριστήριο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Έπεσε η αυλαία των εκλογών του συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που χαρακτηρίστηκαν από την  μαζική ανταπόκριση  και συμμετοχή των

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*