Πιέζουν οι θεσμοί να αρθούν οι περιορισμοί στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ

Πιέζουν οι θεσμοί να αρθούν οι περιορισμοί στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ

Τις απόψεις της Κομισιόν για το πώς θα εξελιχθεί η «επιχείρηση» μείωσης του ποσοστού της ΔΕΗ στο λιγνίτη δεν έκρυψαν οι εκπρόσωποι των Βρυξελλών και στις συναντήσεις που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Μπορεί η αγορά των ιδιωτών προμηθευτών να παραμένει μουδιασμένη από την τελευταία δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας που οδήγησε σε αυξήσεις – φωτιά την τιμή της μεγαβατώρας, όμως η γκρίνια για τις ΝΟΜΕ, παραμένει και αυτή την φορά προέρχεται από το μέτωπο των θεσμών.

Τις απόψεις της Κομισιόν για το πώς θα εξελιχθεί η «επιχείρηση» μείωσης του ποσοστού της ΔΕΗ στο λιγνίτη δεν έκρυψαν οι εκπρόσωποι των Βρυξελλών και στις συναντήσεις που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα με στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί ζητούν να αποσυρθούν οι περιορισμοί που είχε θέσει η ΡΑΕ προκειμένου να βάλει εμπόδια στην εξαγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθεύονται οι ιδιώτες μέσα από τις ΝΟΜΕ.

Οι δημοπρασίες σχεδιάστηκαν για να υποχωρήσει το ποσοστό της ΔΕΗ στη λιανική και μέσω της δημοπρασίας να διατεθεί φθηνό ρεύμα στην ελληνική αγορά. Έτσι τα ελληνικά νοικοκυριά θα είχαν ικανοποιητική ελάφρυνση στους λογαριασμούς τους από τα νέα ανταγωνιστικότερα τιμολόγια που θα τους πρόσφεραν οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας. Στην πράξη όμως, οι δημοπρασίες εξελίχθηκαν σε ένα επιθετικό παιχνίδι ανόδου των τιμών (43,05 ευρώ η μεγαβατώρα) τόσο από την πλευρά των traders όσο και από την πλευρά μικρότερων προμηθευτών που πυροδοτεί τις στρεβλώσεις στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΕΗ

Άλλες ειδήσεις

Εορτασμός Αγίου Παντελεήμονος 2017, στη θέση «Τσάμια» στο Μπούρινο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μ’ αφορμή  τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Παντελεήμονος, στο ομώνυμο εκκλησάκι,  στη θέση

ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας: Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Λογιστική & Ελεγκτική» οργανώνει διάλεξη

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Λογιστική & Ελεγκτική» οργανώνει διάλεξη  την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. με θέμα:

Σιάτιστα: Χορευτικά από τον «Άγιο Μόδεστο»! Βίντεο και φωτογραφίες..

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι χορευτικές εκδηλώσεις από τον ιππικό πολιτιστικό σύλλογο Άγιο Μόδεστο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*