Σε περίπου 1,5 χρόνο, από σήμερα, θα είναι έτοιμο το νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας (Bίντεο)

Σε περίπου 1,5 χρόνο, από σήμερα, θα είναι έτοιμο το νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας (Bίντεο)
Σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα θα είναι έτοιμο το νέο Κέντρο Υγείας που δρομολογείται στη Σιάτιστα και ευχή όλων είναι με την ολοκλήρωσή του η ευρύτερη περιοχή του Βοΐου να τύχει πλέον των απαραίτητων έστω –αν όχι των καλύτερων- παροχών υγείας, μιας και στη Δυτική Μακεδονία και δη στην Π.Ε. Κοζάνης η υγεία είναι ο «μεγάλος ασθενής» απουσία υποδομών, εξοπλισμού και προσωπικού στις περισσότερες δομές.

Η δημοπράτηση του έργου αυτού που τιτλοφορείται «Ανέγερση Νέου Κτιρίου Υγείας Σιάτιστας» συζητιέται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο και καλείται να εγκρίνει τον τρόπο δημοπράτησης του έργου.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών ολοκλήρωσης ανέρχεται στα 3.024.390,24 € (με Φ.Π.Α.), και από την πλευρά του ο εισηγητής του θέματος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς προτείνει στο Σώμα τη διαδικασία της Ανοιχτής Δημοπρασίας (σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν.4412/2016), στον οποίο λαμβάνουν μέρος και υποβάλλουν προσφορές όλοι όσοι έχουν τα νόμιμα προσόντα που προβλέπονται.

Η παρούσα πράξη αφορά στην κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας σε οικόπεδο έκτασης 2.360 μ. στο Ο.Τ. 233 της επέκτασης του εγκεκριμένου σχεδίου Σιάτιστας.

Το υπό ανέγερση Κ.Υ. είναι τύπου Β και μελετήθηκε σύμφωνα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συνολικά το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα δηλαδή Υπόγειο-Ισόγειο και 1ος Όροφος.

Οι επιφάνειες του κτιρίου είναι 1.186,28 τ.μ. Κύριοι Χώροι, 835,31τ.μ. Υπόγειοι Χώροι εγκαταστάσεων και αποθηκευτικοί χώροι και 88,17 τ.μ. ημιυπαίθριοι χώροι.

Στο φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνονται οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και οι συνδέσεις με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ, Δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης).

«Σήμερα συζητάμε και προτείνουμε την δημοπράτηση του έργου με τη διαδικασία της ανοιχτής δημοπρασίας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση μιας αναγκαίας υποδομής υγείας στην περιοχή που θα λύσει πολλά προβλήματα και θα δώσει υπηρεσίες ποιότητας υγείας στους κατοίκους του Βοΐου, όπως και στον υπόλοιπο Νομό», η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Πλακεντά για το έργο.Άλλες ειδήσεις

Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για συζήτηση

«Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη» έρχονται στην Κοζάνη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Τα αληθινά δώρα του

Τουρνουά Σιάτιστας: Βγήκε το ζευγάρι του τελικού της Κυριακής!

Βγήκε το ζευγάρι του τελικού της Κυριακής για το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Σιάτιστας. Στο σημερινό παιχνίδι οι ROSONERI κέρδισαν με ανατροπή