Τα αυγά αυξάνουν τη νοημοσύνη των μωρών

Τα αυγά αυξάνουν τη νοημοσύνη των μωρών

Σύμφωνα με νέες μελέτες, όσες εγκυμονούσες τρώνε ως και εννέα αβγά την ημέρα, θα φέρουν στον κόσμο μωρά με αυξημένο IQ.

Η εξήγηση οφείλεται στο ότι τα αβγά περιέχουν υψηλές ποσότητες χολίνης, μια ουσία η οποία ενισχύει τη μνήμη των παιδιών καθώς και την ικανότητά τους να επεξεργάζονται πληροφορίες.

Οι ειδικοί συστήνουν στις μέλλουσες μητέρες την πρόσληψη 480mg της εν λόγω θρεπτικής ουσίας την ημέρα (να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο, ένας κρόκος αβγού περιέχει περίπου 115 mg χολίνης), ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη, απαιτείται σχεδόν το διπλάσιο αυτού του ποσού για βέλτιστα αποτελέσματα και ιδιαίτερα υψηλό IQ.

Εντούτοις, επειδή δεν εφικτό να καταναλώνουμε εννέα αβγά τη μέρα, ιδίως όταν αυτά συνδέονται με την υψηλή χοληστερίνη, μπορούμε να στραφούμε σε άλλες πηγές της εν λόγω πολύ θρεπτικής ουσίας. Τέτοιες είναι το κόκκινο κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Πώς διεξήχθη η έρευνα

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ παρακολούθησαν 26 έγκυες γυναίκες που βρίσκονταν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.
Στις μισές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη χορηγήθηκαν 480 mg χολίνης καθημερινά, ενώ στις υπόλοιπες 930mg.

Τα βρέφη των συμμετεχόντων αξιολογήθηκαν για την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών και την μνήμη τους σε ηλικία τεσσάρων, επτά, δέκα και δεκατριών μηνών.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
αυγα

Άλλες ειδήσεις

Επιλύεται μέχρι το Μάιο το πρόβλημα της μυρωδιάς στο νερό του Βοΐου, λέει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΔΥΠΡΑ Χρήστος Λυσσαρίδης

Μέχρι το Μάιο του 2018 θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα από την μυρωδιά στο νερό που δίδεται προς ύδρευση στο

Σοκ: Νεκροί 14 άνθρωποι με την πρώτη καταιγίδα στη Δυτική Αττική

Πνίγηκαν δέκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου – Δεκατέσσερις τραυματίες, μία γυναίκα διασωληνωμένη

Διακοπή Ρεύματος την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

  Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος από τις 8:00π.μ.  έως

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*