Τα αυγά αυξάνουν τη νοημοσύνη των μωρών

Τα αυγά αυξάνουν τη νοημοσύνη των μωρών

Σύμφωνα με νέες μελέτες, όσες εγκυμονούσες τρώνε ως και εννέα αβγά την ημέρα, θα φέρουν στον κόσμο μωρά με αυξημένο IQ.

Η εξήγηση οφείλεται στο ότι τα αβγά περιέχουν υψηλές ποσότητες χολίνης, μια ουσία η οποία ενισχύει τη μνήμη των παιδιών καθώς και την ικανότητά τους να επεξεργάζονται πληροφορίες.

Οι ειδικοί συστήνουν στις μέλλουσες μητέρες την πρόσληψη 480mg της εν λόγω θρεπτικής ουσίας την ημέρα (να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο, ένας κρόκος αβγού περιέχει περίπου 115 mg χολίνης), ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη, απαιτείται σχεδόν το διπλάσιο αυτού του ποσού για βέλτιστα αποτελέσματα και ιδιαίτερα υψηλό IQ.

Εντούτοις, επειδή δεν εφικτό να καταναλώνουμε εννέα αβγά τη μέρα, ιδίως όταν αυτά συνδέονται με την υψηλή χοληστερίνη, μπορούμε να στραφούμε σε άλλες πηγές της εν λόγω πολύ θρεπτικής ουσίας. Τέτοιες είναι το κόκκινο κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Πώς διεξήχθη η έρευνα

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ παρακολούθησαν 26 έγκυες γυναίκες που βρίσκονταν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.
Στις μισές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη χορηγήθηκαν 480 mg χολίνης καθημερινά, ενώ στις υπόλοιπες 930mg.

Τα βρέφη των συμμετεχόντων αξιολογήθηκαν για την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών και την μνήμη τους σε ηλικία τεσσάρων, επτά, δέκα και δεκατριών μηνών.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
αυγα

Άλλες ειδήσεις

Ν.Παππάς από την Κοζάνη για την έξοδο στις αγορές: Με αργά και σταθερά βήματα η Ελλάδα τα καταφέρνει

Μήνυμα ανάκαμψης και αισιοδοξίας, χαρακτήρισε την δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο

Το ερωτικό reality των πειρασμών έρχεται στην ελληνική τηλεόραση

Το παιχνίδι στη Γαλλία είχε υψηλά νούμερα τηλεθέασης και πολλά σέξι περιστατικά. Ένα νέο παιχνίδι reality αναμένεται να προβληθεί το

Ο αναπάντεχος -αλλά συχνός- λόγος που ένα ζευγάρι δυσκολεύεται να κάνει παιδί

Η διαμονή κοντά σε πολυσύχναστους και θορυβώδεις δρόμους φαίνεται να επιδρά αρνητικά στις προσπάθειες ενός ζευγαριού να κάνει παιδί, σύμφωνα

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*