Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου για την ονομασία του κράτους της FYROM

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου για την ονομασία του κράτους της FYROM

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ
«Η ονομασία του κράτους της FYROM συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα που απαιτεί οριστική λύση, ακλόνητα ευθυγραμμισμένη με την ιστορική πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μια και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
• Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα επίλυσης του ονόματος του κράτους της FYROM και εισόδου του σε διεθνείς οργανισμούς, με βασική προϋπόθεση να μην χρησιμοποιηθεί το όνομα Μακεδονία αλλά μία ονομασία που να είναι συμβατή με την ιστορία και τον πολιτισμό του κράτους αυτού.
• Δηλώνουμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά εθνική θέση που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και κάθε παράγωγό του από τη FYROM και να απαλειφθούν από το σύνταγμα της χώρας αυτής όλες οι αλυτρωτικές αναφορές.
• καλούμε την Κυβέρνηση καθώς και τους πολιτικούς Αρχηγούς και Βουλευτές όλων των κομμάτων, όπως διαφυλάξουν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
Ελευθέριος Τζιλίνης


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Δήμος Βοΐου

Άλλες ειδήσεις

Πώς να καμουφλάρεις αντικείμενα που έσπασαν, σκίστηκαν ή λερώθηκαν -12 πανέξυπνες ιδέες

Έχει σπάσει η αγαπημένη σου κούπα, έχει λερωθεί ο τοίχος στο παιδικό δωμάτιο ή έχει σκιστεί ο καναπές σου; Πριν

Σύλληψη σε περιοχή της Φλώρινας για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.

Σύλληψη 32χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Φλώρινας για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού Χθες, (18-12-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βοΐου στη Σιάτιστα

  Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Βοΐου σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε από την 1η Δεκεμβρίου 2017 η λειτουργία του Κέντρου

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*