6 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι γονείς

6 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι γονείς

Επειδή η ανατροφή των παιδιών είναι μια πραγματικά δύσκολη και απαιτητική υπόθεση, είναι δεδομένο πώς όλοι οι γονείς θα κάνουν κάποια μικρά ή μεγαλύτερα λάθη. Ας δούμε τα έξι πιο σημαντικά από αυτά και γιατί πρέπει να τα αποφύγετε:

  • Άλλα λένε και άλλα κάνουν: Με απλά λόγια δεν μπορείτε να λέτε στο παιδί να είναι υπομονετικό και εσείς οι ίδιοι να εξαγριώνεστε ή να βρίζετε στην ουρά μιας τράπεζας.
  • Επιβραβεύουν υπερβολικά το παιδί: Κυρίως με υλικά αγαθά, με αποτέλεσμα το παιδί να μην κάνει τίποτα, δίχως να ζητά κάποιο αντάλλαγμα.
    • Παραφορτώνουν το παιδί με δραστηριότητες: Όσο σημαντικό είναι να προσφέρετε στο παιδί σας ερεθίσματα και γνώσεις, άλλο τόσο σημαντικό είναι να του εξασφαλίζετε τον απαραίτητο χρόνο για να παίξει, να χαλαρώσει, με δυο λόγια να είναι παιδί.
  • Χρησιμοποιούν λάθος τρόπους πειθαρχίας: Οι φωνές, οι απειλές, οι ειρωνείες και φυσικά η σωματική τιμωρία μόνο κακό κάνουν στο παιδί κι όμως ακόμα και σήμερα πολλοί γονείς καταφεύγουν σε αυτές τις λύσεις.
  • Δε θέτουν όρια: Με αποτέλεσμα το παιδί να μεγαλώνει θεωρώντας ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτό και μπορεί να κάνει ότι θέλει, όποτε το θέλει χωρίς καμία συνέπεια.
  • Μεταφέρουν στο παιδί δικά τους απωθημένα: Επειδή για παράδειγμα εσείς δε γίνατε prima ballerina, όπως ονειρευόσαστε, δε σημαίνει ότι πρέπει με το ζόρι η κόρη σας να ασχοληθεί με το μπαλέτο, όταν ξεκάθαρα σας λέει ότι δεν της αρέσει και προτιμά τη μουσική ή τον αθλητισμό.

Πηγή:mother.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Άλλες ειδήσεις

Φούσκωμα: 6 αιτίες και πότε να συμβουλευτείτε γιατρό

Το φούσκωμα του στομάχου είναι δυσάρεστο και ενοχλητικό, μπορεί όμως να αποτελεί και σύμπτωμα κάποιας σοβαρής πάθησης. Ως φούσκωμα ορίζεται

Αναιμία: 7 ύπουλα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Η αναιμία είναι η έλλειψη υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα. Υπάρχουν πολλές μορφές αναιμίας,

Βόιο: Τα Φασόλια Σισανίου αποκτούν brand name

Σε νέα εποχή εισέρχεται η καλλιέργεια των φημισμένων Φασολιών Σισανίου καθώς μετά την συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφέρειαρχης Κοζάνης Παναγιώτης

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*