73 χρόνια μετά «οι γερμανοί ξανάρχονται» με ανοικτές πόρτες

73 χρόνια μετά «οι γερμανοί ξανάρχονται» με ανοικτές πόρτες

Ήταν 13 Οκτωβρίου 1944 ο ηρωικός ΕΛΑΣ κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγο του μικρότερου αριθμού σε μαχητές και οπλισμό έδινε μάχες για τη σωτηρία των λιμενικών εγκαταστάσεων, της Ηλεκτρικής Εταιρίας (ΠΑΟΥΕΡ) και όλων των εργοστασίων που οι γερμανοί κατακτητές ήθελαν να ανατινάξουν, λίγο πριν αποχωρήσουν από την χώρα μας. Με αυτοθυσία και αυταπάρνηση οι αγωνιστές της αντίστασης, οι μαχητές του ΕΛΛΑΣ κατάφεραν να σώσουν το εργοστάσιο στο Κερατσίνι το οποίο τροφοδοτούσε το λεκανοπέδιο με ηλεκτρικό ρεύμα.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες.
Είναι αιώνια η προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου να ξεπεράσει τις κρίσεις του με υπερ συσσώρευση μέσων παραγωγής και κέρδους σε όλο και λιγότερα χέρια.

Όταν και αυτό φέρνει νέες κρίσεις τότε η μόνη λύση για αυτούς είναι η καταστροφή των μέσων παραγωγής και εργατικού δυναμικού.

Τα ιστορικά γεγονότα όπως αυτό το ιστορικό έπος της αντίστασης του ΕΛΛΑΣ-ΕΑΜ κατά των κατακτητών δεν θα πρέπει μόνο να μένουν στην μνήμη μας και να τιμούμε τους νεκρούς ήρωες με φιέστες και γιορτές .

Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει για το παρών και το μέλλον.

Σήμερα 73 χρόνια μετά χωρίς να υπάρχει γερμανική μπότα και κατοχή, ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ελληνικές κυβερνήσεις υπηρέτες του κεφαλαίου Ε.Ε και ΔΝΤ με πρόσχημα την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν επιβάλουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ, όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, της δημόσιας περιουσίας. Της χώρας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε δικαίωμα να το επιτρέψουμε έχουμε εύθηνη απέναντι στους νεκρούς ήρωές μας αλλά και στα παιδιά μας.

Να μην ζήσουμε σαν δούλοι.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 12/10/17


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Άλλες ειδήσεις

Γ’ Εθνική: Πήρε το «ντέρμπι» ο Φούφας κόντρα στην Α.Ε. Ποντίων, ηττήθηκε η Καστοριά, ισοπαλία για Ερμή Αμυνταίου – Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Με την 5η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στον 3ο Όμιλο, σήμερα Κυριακή. Η ομάδα του Μακεδονικού

Εκλογές στο σωματείο γουνεργατών Σιάτιστας

Το Δ.Σ του Σωματείου καλεί τα μέλη του την Παρασκευή 15-9-2017 και ώρα 8:30 στα γραφεία του Σωματείου σε εκλογοαπολογιστική

Ο μεγάλος αγώνας για το Χάρη Καλαμπούκα στις Άλπεις . Βίντεο…

Στον πιο δύσκολο ορεινό αγώνα στις Άλπεις , συμμετέχει ο Χάρης Καλαμπούκας. Δείτε βίντεο από τα περάσματα από συγκεκριμένους σταθμούς

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*