Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Στηρίζουμε τις γυναίκες για να μπουν στην αγορά εργασίας με ίσους όρους

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Στηρίζουμε τις γυναίκες για να μπουν στην αγορά εργασίας με ίσους όρους

“Σε κάθε ομιλία μου, τονίζω πως βασική μας προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων μας. Η ανεργία, όμως, δεν πλήττει μόνο τους νέους και για να την αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Τις θέσεις δημιουργούν τα έργα και τα έργα υλοποιούνται με τις χρηματοδοτήσεις.

Χρηματοδοτήσεις που μπορούμε να εξασφαλίσουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τα άλλα Χρηματοδοτικά Μέσα.

Έτσι θα κάνουμε πράξη και τις άλλες άμεσες Προτεραιότητες μας που είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας για:

τα 433 (1,5%) μονογονεϊκά νοικοκυριά, όπου ο γονέας δεν εργάζεται,

τα 2.269 (8,0%) νοικοκυριά με δύο άνεργους γονείς και τα ΑΜΕΑ.

τους ανέργους άνω των 55 για να εξασφαλίσουν την έξοδο τους στη σύνταξη

την προώθηση δράσεων για να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας.”

Αυτά τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου απαντώντας στα εύλογα ερωτήματα των πολιτών της Περιφέρειας μας για το τι θα γίνει με την ανεργία που τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε και έφτασε σε τρομακτικά νούμερα.

Η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ αναφέρθηκε ειδικότερα στις γυναίκες που είναι, επίσης, τα μεγάλα θύματα της ανεργίας, όπως και οι νέοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: “Για τις γυναίκες δεν αρκεί φυσικά μόνο να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Είναι απαραίτητο να διαμορφώσουμε και τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορούν να τις αξιοποιήσουν, καθώς είναι γνωστό πως οι περισσότερες, αν όχι όλες, είναι επιφορτισμένες και με τις διάφορες οικογενειακές υποχρεώσεις. Γι’ αυτό μέσα στο πρόγραμμα μας είναι η υλοποίηση και η στήριξη των απαραίτητων προνοιακών και κοινωνικών δομών που θα λύνουν τα χέρια των γυναικών και θα τις επιτρέπουν να μπουν στην αγορά εργασίας με ίσους όρους.”


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Άλλες ειδήσεις

Δήλωση υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή την παράταση του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Οι ανταγωνισμοί και τα παζάρια για τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις του διαγωνισμού, φέρνουν

Ο Δήμος Κοζάνης προωθεί την αξιοποίηση των υπόγειων νερών της Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης προωθεί, την αξιοποίηση των υπόγειων νερών εντός του οικιστικού ιστού της πόλης της Κοζάνης, που εμφανίζονται είτε

152 ετοιμάζονται να ψηφίσουν τις Πρέσπες -Ποιοι είναι οι νέοι πρόθυμοι

Κερδίζει το στοίχημα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας, αφού στους «πρόθυμους» της ψήφου εμπιστοσύνης προστίθενται τώρα και

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.