Γρεβενά: Έλευση νέων προσφύγων

by sierafm | Οκτώβριος 12, 2018 5:25 μμ

Στους 370 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι πρόσφυγες που έχουν έρθει στα ξενοδοχεία της ορεινής περιοχής των Γρεβενών.

Συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή έχουν φθάσει 121 πρόσφυγες σε δύο Ξενοδοχεία της Κρανιάς, 155 σε δύο ξενοδοχεία του Λάβδα και 104 σε ένα ξενοδοχείο των Φιλιππαίων.

Σήμερα (12/10/2108) αναμένεται να έλθουν και άλλοι 48 πρόσφυγες, που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της Αλατόπετρας, ενώ από τα αρχές της επόμενης αναμένεται να έρθουν και άλλοι περίπου 350 πρόσφυγες και στα υπόλοιπα τρία ξενοδοχεία, τα οποία έχουν υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα θα πάνε σε ένα ξενοδοχείο στη Σαμαρίνα και σε δύο στο δρόμο Γρεβενών-Σμίξης, στην περιοχή του Πανοράματος.

Οι συμβάσεις φιλοξενίας των εννέα ορεινών ξενοδοχείων Γρεβενών αφορούν συνολικά τη φιλοξενία 742 προσφύγων για το διάστημα μέχρι και 30 Απριλίου 2019.

Οι συμβάσεις αυτές θα αφορούν μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων για το διάστημα αυτό, καθώς η σίτιση θα γίνεται αποκλειστικά με την ευθύνη των ίδιων των προσφύγων.

Μάλιστα για το λόγο αυτό ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα παρέχει στους πρόσφυγες σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία τους χώρους μαγειρικής, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης ο Οργανισμός θα παρέχει στους πρόσφυγες ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα μπορούν να κάνουν τις προμήθειές τους από την αγορά της πόλης των Γρεβενών.

Για τη διευκόλυνση αυτή των προσφύγων αναμένεται, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Γρεβενών, να δρομολογούνται καθημερινά λεωφορεία, τα οποία θα κάνουν τα δρομολόγια προς τα χωριά όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Source URL: https://sierafm.gr/%ce%b3%cf%81%ce%b5%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%ac-%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%8d%ce%b3%cf%89%ce%bd/