Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Καλό φθινόπωρο ο διορισμός -Απαιτούνται 7 βήματα & 100 ημέρες

Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Καλό φθινόπωρο ο διορισμός -Απαιτούνται 7 βήματα & 100 ημέρες

Το φθινόπωρο προβλέπουν τον διορισμό των οριστικά επιτυχόντων της 3Κ/2018 έμπειροι διευθυντές προσωπικού δήμων που μίλησαν στην aftodioikisi.gr. «Αν διοριστούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι τονίζουν», προσθέτοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι η τροπολογία που ψηφίσθηκε έχει βάλει ως απώτατο όριο τα τέλη Οκτωβρίου». Άλλωστε, και η ίδια η τροπολογία, στην αιτιολογική της έκθεση, κάνει λόγο για διάρκεια δύο μηνών έως τον διορισμό.

Στην πράξη όμως, όπως εξηγούν τα υπηρεσιακά στελέχη των δήμων, που πριν λίγες ημέρες έλαβαν και σχετική εγκύκλιο από το ΥΠΕΣ, μιλώντας στην ιστοσελίδα, λόγω θερινής περιόδου αλλά και εκλογών, η διάρκεια διορισμού μπορεί να είναι και διπλάσια!

Ποια είναι όμως τα βήματα για το διορισμό των οριστικών επιτυχόντων στους δήμους, μετά την δημοσίευση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 στο ΦΕΚ. Πρόκειται για εφτά στάδια τα οποία, σύμφωνα με υπολογισμούς των ίδιων στελεχών των δήμων, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε θερινή αλλά και προεκλογική περίοδο, αναμένεται να κρατήσουν στην καλύτερη περίπτωση 100 ημέρες.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Κλήση Επιτυχόντων στο Δήμο (15 ΗΜΕΡΕΣ)

Η εκκίνηση της διαδικασίας γίνεται με την ειδοποίηση των επιτυχόντων να παρουσιαστούν στους δήμους, η οποία, για να επισπευσθούν οι διαδικασίες, πραγματοποιείται είτε τηλεφωνικά είτε με mail αλλά και με έγγραφο, μέσω ταχυδρομείου. Ωστόσο, το πρώτο βήμα δεν γίνεται αυτόματα με την δημοσίευση των οριστικών πινάκων, καθώς οι Διευθύνσεις Προσωπικού των δήμων αναμένουν να λάβουν με συστημένη επιστολή από το ΑΣΕΠ τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνία των επιτυχόντων, συνήθως μετά από μία εβδομάδα με 10 ημέρες, ώστε στη συνέχεια να επικοινωνήσουν μαζί τους. Είναι μία διαδικασία που, σύμφωνα με τους ίδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, κρατά, συνολικά, το λιγότερο 15 ημέρες.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Κατάθεση Δικαιολογητικών (20 ΗΜΕΡΕΣ)

Ακολουθεί η κατάθεση των δικαιολογητικών για την οποία ο επιτυχών, σύμφωνα με τον Ν 2190/94, έχει 20ημερη προθεσμία από την ημερομηνία που θα παρουσιαστεί στον δήμο. Πρόκειται, κυρίως, για:

  • Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
  • Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης
  • Γνωμάτευση παθολόγου -ψυχιάτρου από κρατικό νοσοκομείο
  • Φωτοτυπία Δελτίο Ταυτότητας.

Από εκεί και πέρα μπορεί να ζητηθούν και επιπλέον έγγραφα, με βάση την αίτηση του στο ΑΣΕΠ, όπως καρτέλες ενσήμων για την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, ιατρικές γνωματεύσεις κλπ

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Αυτεπάγγελτος Έλεγχος Δικαιολογητικών (30 ΗΜΕΡΕΣ)

Η Διεύθυνση προσωπικού του δήμου προχωρά σε αυτεπάγγελτο έλεγχο των δικαιολογητικών που θα προσκομίσει ο επιτυχών, με απευθείας επαφή με τον φορέα που έχουν αυτά εκδοθεί. Για παράδειγμα, επικοινωνία με το ασφαλιστικό φορέα για την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, το σχολείο για τον τίτλο σπουδών. Ειδικά για το τελευταίο, τα στελέχη των δήμων, με βάση προηγούμενη εμπειρία, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τον χρόνο της απάντησης, καθώς σε λίγες ημέρες το σχολικό έτος τελειώνει και οι διαδικασίες καθυστερούν ακόμη περισσότερο. Υπολογίζουν, δε, ότι απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας για να έχουν γραπτώς την απάντηση για την γνησιότητα του τίτλου σπουδών.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Απόφαση Διορισμού (5 ΗΜΕΡΕΣ)

Από τη στιγμή που γίνει ο αυτεπάγγελτος έλεγχος των δικαιολογητικών ο δήμαρχος υπογράφει το έγγραφο διορισμού των επιτυχόντων και μαζί με τις βεβαιώσεις γνησιότητας των δικαιολογητικών και δέσμευσης ποσού από τον προϋπολογισμού του δήμου για να καλυφθεί η μισθοδοσία τους, στέλνονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Έλεγχος νομιμότητας και έγκριση διορισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (20 ΗΜΕΡΕΣ)

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παραλαμβάνει το φάκελο από το Δήμο και αρμόδιοι υπάλληλοι προχωρούν σε έλεγχο νομιμότητας και στην συνέχεια στην έγκριση του διορισμού, προκειμένου να αποστείλουν τη λίστα με τα ονόματα των διορισθέντων στο Εθνικό Τυπογραφείο. Πρόκειται για διαδικασία που κρατά τουλάχιστον 20 ημέρες.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ: Δημοσίευση διορισμού σε ΦΕΚ (10 ΗΜΕΡΕΣ)

Το Εθνικό Τυπογραφείο παραλαμβάνει τη λίστα με τα ονόματα των διορισθέντων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μέσα σε περίπου 10 ημέρες τη δημοσιεύει σε ΦΕΚ.

ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: Διορισμός

Με την δημοσίευση των ονομάτων τους σε ΦΕΚ, οι επιτυχόντες καλούνται στο δήμο και αφού γίνει Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας και Βεβαίωση Εγκατάστασης, είναι πλέον μόνιμοι υπάλληλοι και αναλαμβάνουν εργασία.

Πηγή:aftodioikisi.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΑΣΕΠ

Άλλες ειδήσεις

Γιώργος Κασαπίδης: Ερώτηση για την απαράδεκτη απαίτηση της Διευθύνουσας του ΕΟΠΠΕΠ να αφαιρεθεί κάθε θρησκευτική εικόνα από τα γραφεία των υπαλλήλων, όπως επίσης τα σταυρουδάκια από το λαιμό τους!!ς

Για την επίσημη θέση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  ως προς την ελευθερία εκδήλωσης θρησκευτικής πίστης στον εργασιακό χώρο,

Νέες αλλαγές έρχονται στο Facebook: Οι χρήστες θα μπορούν να διαγράφουν τα δεδομένα τους

Η συγγνώμη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν ήταν αρκετή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών του Facebook, που χάθηκε μετά

Οι 7 κίνδυνοι που απειλούν την υγεία ενός εφήβου

Οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν τους κινδύνους για την υγεία που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι. Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε για την

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.