Καστοριά: Η ομιλία στο Άργος Ορεστικό του Θόδωρου Καρυπίδη για τα Έργα του…και η στιγμή της αναγνώρισης ενός από αυτά.

Καστοριά: Η ομιλία στο Άργος Ορεστικό του Θόδωρου Καρυπίδη για τα Έργα του…και η στιγμή της αναγνώρισης ενός από αυτά.

Μεγάλη περιοδεία στις Τοπικές Κοινότητες της Π.Ε. Καστοριάς και την πολιτική του ομιλία στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Άργους Ορεστικού πραγματοποίησε εχθές ο Θόδωρος Καρυπίδης, πλαισιωμένος από παλιούς και νέους φίλους και τους 11 Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Καστοριάς.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Γέρμα, το Βογατσικό, το Κωσταράζι το Χιλιόδενδρο,το Καλοχώρι,την Πεντάβρυσο και την Μεσοποταμία και συνομίλησε με κατοίκους σχετικά με τα έργα που έγιναν, αφουγκραζόμενος ταυτόχρονα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Επίσης επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου όπου και συνομίλησαν για τα τρέχοντα έργα και την εξέλιξή τους.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης στη βραδινή του ομιλία, με κατάθεση ψυχής, ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια και εξήγησε την πορεία της Διοίκησης του από την αρχή της θητείας του.

«Παρέλαβα ένα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 17 εκ. € και το έκανα 200 εκ. €. Με αυτά τα χρήματα φρόντισα τους Ανθρώπους μας μέσα στην Κρίση. Με αυτά τα χρήματα ΑΠΑΙΤΗΣΑ ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. 17 χρόνια ούτε ένας Περιφερειάρχης δεν είχε τολμήσει να κατεβεί Αθήνα ή Βρυξέλλες και να απαιτήσει η Καστοριά και τα Γρεβενά να μπορούν να ζεσταίνουν το σπίτι τους φθηνά οπως έκανε η Κοζάνη και η Φλώρινα. Φέραμε το φυσικό αέριο για Καστοριά, ´Αργος Ορεστικό, Μανιάκοι. Αποκαταστήσαμε την αδικία με τους τζίρους από την ΔΕΗ περιλαμβάνοντας και την Καστοριά και τα Γρεβενά στο εκπτωτικό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος. Στο Πανεπιστήμιο, πλέον, Καστοριάς χρηματοδοτήσαμε τα Μεταπτυχιακά που θα δημιουργούν τους νέους Επιστήμονες στο Φυσικό Αέριο και στην Ενέργεια. Είναι τα παιδιά μας, όπου θα μπορούν αν βρουν κατευθείαν δουλειά σε αυτόν τον δυναμικό και αναπτυσσόμενο κλάδο. Κινήσαμε γη και ουρανό να αποκαταστήσουμε την αδικία με την «κλεμμένη» Αρχιτεκτονική. Και ήρθαν 5 Πανεπιστημιακά Τμήματα».

Ο Περιφερειάρχης, κατα-χειροκροτούμενος, τόνισε :
«Πλήρης και γεμάτος σας επιστρέφω την Εντολή του 2014. Με αυστηρή κρίση προς εμένα αναλογιστείτε αν η παρουσία μου στα κέντρα των αποφάσεων, και όχι στα καφενεία και στις τηλεοράσεις, σας τίμησε και ήταν θετική. Κρίνετε επίσης, λιγότερο αυστηρά, αν οι συνυποψήφιοι μου μπορούν να σταθούν ενωτικά, αλλά κυρίως αδέσμευτα και αποτελεσματικά, στα ίδια κέντρα αποφάσεων στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και με νηφαλιότητα αποφασίστε σε ποιον θέλετε να δώσετε την Εντολή. Σε εμένα που δεν λογοδοτώ σε κανένα κόμμα παρά μόνο σε εσάς ή σε ανθρώπους που έχουν τυφλή κομματική υποταγή και όταν ηττηθούν ούτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι».
Την πολιτική ομιλία του Θόδωρου Καρυπίδη άνοιξε το πολυσυλεκτικό και καταξιωμένο κοινωνικά-επαγγελματικά ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στην Π.Ε. Καστοριάς:

 • Βάσσος Πασχάλης , Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου – π.Διευθυντής σταθμού Ολυμπιακή Αεροπορία στο αεροδρόμιο Καστοριάς “Αριστοτέλης”
 •  Δόικου Καλλιρρόη,  Πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας 
 • Ζέρβας Ευάγγελος, Επιχειρηματίας
 • Κούσκουρα Αμαλία, Πολιτικός επιστήμονας-π. Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ,Επιχειρηματικότητας , Εμπορίου
 • Κώττας Παναγιώτης,  Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – π.  Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Τουρισμού
 • Μαρκόπουλος Ναούμ ,  Επιχειρηματίας / Γουνοποιός – π. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καστοριάς  
 • Μάρκου Ελένη, Πρόεδρος Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας ”Ο Προφήτης Ηλίας”
 • Μορφίδης Πλάτωνας , Αγρότης – Επιχειρηματίας
 • Μωυσίδης Διονύσης  , Γουνοποιός- Γουνέμπορος
 • Τσώλος Αθανάσιος , Συνταξιούχος υπάλληλος Ι.Κ.Α Καστοριάς
 • Χαρούμενος Πασχάλης , Επιχειρηματίας – Κτηνοτρόφος – π. Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος [2011]

Αποσπάσματα από την ομιλία του Περιφερειάρχη στο Άργος Ορεστικό > εδώ

Η στιγμή που μια συμπολίτης μας ευχαρίστησε τον Θόδωρο Καρυπίδη για την ευκαιρία που «έδωσε» στον υιό της να φοιτήσει στο Μεταπτυχιακό προγραμμα Σπουδών του Φυσικού Αερίου στην Καστοριά που χρηματοδοτεί ο TAP , με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, και να σταδιοδρομήσει επιτυχημένα σε αυτό τον Τομέα. > βίντεο

Γραφείο Τύπου ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
καρυπιδης

Άλλες ειδήσεις

Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη των ευρωεκλογών για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή (Του Χάρη Κάτανα)

Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη των ευρωεκλογών για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή Του Χάρη Κάτανα Εάν υπήρχε κάποιο παιγνίδι όπου

Ραχήλ Μακρή: «Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, υπέγραψε την ταφή τοξικών αποβλήτων της ΔΕΗ, ναι ή όχι;»

Στις 9 Ιουνίου 2015 το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης, εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τίτλο «Οι τοπικές κοινωνίες

«Ξέχασαν» την πρωτεύουσα της Δυτ. Μακεδονίας , την Κοζάνη μας.. Της Αννας Νανοπούλου-Τζίτζικα

Αποφάσισα μετά από καιρό να εκφραστώ δημόσια , γιατί το θεωρώ χρέος μου απέναντι στους συμπολίτες μου , καθώς έχω

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.