ΚΚΕ: Παραμένουν αδιόριστοι μέχρι και σήμερα οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008.

ΚΚΕ: Παραμένουν αδιόριστοι μέχρι και σήμερα οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Παραμένουν αδιόριστοι μέχρι και σήμερα οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008.

Επανερχόμαστε για δεύτερη φορά στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 6479/04.06.2018 και στην επανακατάθεσή της με αρ. πρωτ. 7608/11.07.2018  σχετικά με τους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 που παραμένουν αδιόριστοι μέχρι σήμερα, η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο, μολονότι έχει παρέλθει αρκετό διάστημα από την κατάθεση της. Η ερώτηση μας είναι η παρακάτω:

Την ώρα που η λειτουργία του δημόσιου σχολείου στενάζει κάτω από το βάρος των τεράστιων κενών και ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, παραμένουν αδιόριστοι μέχρι και σήμερα οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008.

Συγκεκριμένα εκπαιδευτικοί διαφόρων κλάδων (ΠΕ02, ΠΕ11, ΠΕ04.01, ΠΕ13, ΠΕ03, ΠΕ60, ΠΕ06, ΠΕ18.02, ΠΕ19, ΠΕ14.040), συμμετείχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την 2Π/2008 προκήρυξη του. Ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για την κατάρτιση των πινάκων διορισμών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2009 – 2010, 2010 – 2011. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο διαγωνισμό που συμπλήρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία κατετάγησαν στον πίνακα επιτυχόντων του κλάδου τους.

Παρά το γεγονός ότι για τον διαγωνισμό αυτό η μεταβατική περίοδος παρατάθηκε με σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου έως και το σχολικό έτος 2013 – 2014, δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν έτυχαν της αναμενόμενης πρόσληψης τους.

Να σημειωθεί πως ενώ τα χρόνια αυτά έχουν φύγει στη σύνταξη περίπου 30.000 εκπαιδευτικοί και παράλληλα προσλαμβάνονται κάθε χρόνο πάνω από 23.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία, παραμένοντας και πάλι χιλιάδες κενά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο διάστημα αυτό διεκδικώντας την πρόσληψη τους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (3273/2017) δικαιώνονται στο αίτημα τους να διοριστούν αναδρομικά, από την ημερομηνία δημοσίευσης των πινάκων διορισμών αναλόγως του σχολικού έτους που όφειλε η Διοίκηση να τους διορίσει και να ανασυνταχθούν οι σχετικοί πίνακες διορισμών.

Τον Ιανουάριο του 2016 ο τότε Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχε αναφέρει στη Βουλή ότι: «….αναμένουμε τις αποφάσεις επί της ουσίας των διοικητικών δικαστηρίων, του εφετείου και δεσμεύει τη διοίκηση οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί» καθώς επίσης και ότι «Έχουμε συστήσει μία ομάδα εργασίας στο Υπουργείο που εξετάζει όλες τις νομικές δυνατότητες προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα δίκαιο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών. Αν εν τω μεταξύ προκύψουν και άλλες τελεσίδικες αποφάσεις που κρίνουν ότι παράνομα έμειναν εκτός υπηρεσίας εκπαιδευτικοί, επαναλαμβάνω ότι βεβαίως και θα συμμορφωθούμε. Υποχρεούμαστε να συμμορφωθούμε».

Παρά το γεγονός ότι ένα χρόνο αργότερα το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συνεδρίασε και έλαβε απόφαση, μέχρι και σήμερα το ίδιο Υπουργείο, της ίδιας συγκυβέρνησης, δεν έχει προβεί σε ενέργειες πρόσληψης των επιτυχόντων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε, να σταματήσει επιτέλους η κατάφωρη αδικία σε βάρος των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 και να διοριστούν.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΚΚΕ

Άλλες ειδήσεις

ΕΠΣ Κοζάνης: Το απόλυτο η Ακαδημία Βοΐου. Νίκες για Σιάτιστα και Γαλατινή

Οδηγεί την κούρσα στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης η Ακαδημία Βοΐου με 6 στα 6. Επέστρεψαν στις νίκες Σιάτιστα

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

    Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :   Tην Παρασκευή 24-11-2017 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από

Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης: Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαμαριναίων Κοζάνης καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.