Οσμάνι: Η Αθήνα συμφωνεί στη χρήση του όρου Μακεδονία

by sierafm | Ιανουάριος 12, 2018 1:17 μμ

Τον ισχυρισμό ότι η Αθήνα αποδέχεται ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, προβάλλει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Μπούγιαρ έκανε λόγο για προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει συναίνεση για σύνθετη ονομασία.

«Κάποιες από τις προτάσεις θα πρέπει να είναι επαρκώς ώριμες ώστε να αντέξουν στην πίεση του κοινού. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν θα βοηθήσω τη διαδικασία» δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, συμπληρώνοντας: «Προσπαθούμε να βρούμε μια αποδεκτή λύση που δεν θα χτυπήσει ευαίσθητες αξίες των δύο χωρών».

Παράλληλα, ο Μπούγιαρ σημείωσε πως η επίλυση του ονοματολογικού είναι σύνθετη διαδικασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο κυβερνήσεις έχουν τη βούληση να βρεθεί λύση.

 Πηγή:cnn.gr

Source URL: https://sierafm.gr/%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%8c/