Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από σήμερα μπήκε στη ζωή μας. Μια εξέλιξη για την οποία αγωνιστήκαμε από την πρώτη στιγμή  καθώς τίθενται  οι βάσεις για  ένα ανταγωνιστικό, ελκυστικό και βιώσιμο ίδρυμα  που να μπορεί να αντέξει σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον και να συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη.

Ειδικά για την Κοζάνη η λειτουργία  2 Σχολών (Πολυτεχνικής και Οικονομικών)  με  10 τμήματα  αποδεικνύει πως η πόλη μας ενισχύει το Μητροπολιτικό της ρόλο και παραμένει  το επίκεντρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία .

Κομβικής σημασίας είναι και η ίδρυση στην Κοζάνη του Ερευνητικού Κέντρου “Ενεργειακής Ανάπτυξης και Μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο”, στα πρότυπα πετυχημένων παραδειγμάτων του εξωτερικού. Η Μετάβαση της περιοχής στο νέο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο είναι η σπουδαιότερη  προτεραιότητα για την περιοχή και με την ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αποκτά μεγαλύτερο ρόλο και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας για την περιοχή.

Πολύ σημαντική και η δυνατότητα ίδρυσης του Ερευνητικού Κέντρου που θα συνδέεται με τη Δημοτική μας  Βιβλιοθήκη. Ένα Ερευνητικό Κέντρο με έδρα τη Βιβλιοθήκη που θα συμβάλει στην έρευνα και την αρχειακή τεκμηρίωση.

Από την έναρξη του διαλόγου όταν κάποιοι μιλούσαν μόνο για αριθμούς τμημάτων και φοιτητών εμείς επιλέξαμε να μιλήσουμε για την ουσία. Θα μπορούσαμε σήμερα να θριαμβολογούμε για  τα τμήματα ή τον αριθμό των  φοιτητών αλλά γνωρίζουμε καλά πως αυτό δεν θα είναι αρκετό  αν το Πανεπιστήμιο μας δεν διαθέτει  ποιότητα σπουδών, έρευνα και καινοτομία, υψηλά  ακαδημαϊκά κριτήρια.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή μας κοινότητα ότι με τη στήριξη της περιοχής θα τον πετύχει.

Τώρα που μπήκαν οι βάσεις, μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον!

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ν.Τ. Κοζάνης-Γρεβενών: «Είναι ηθικά και πολιτικά ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει καμία πρόνοια για τους ήδη Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.»

Με αφορμή την «φιέστα» που λαμβάνει χώρα το Σάββατο, 2 Μαρτίου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο : Το μέλλον

Αρκετός κόσμος, στην καθιερωμένη Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά Βοΐου. Βίντεο και φωτο

Αρκετός κόσμος, στη σημερινή, Κυριακή 21/10, καθιερωμένη Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά Βοΐου, που διεξήχθη για 19η χρονιά. Οι επισκέπτες απόλαυσαν άφθονα,

Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος: Γενική συνέλευση και εκλογές!

Τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος καλούνται σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 7μμ.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.