Πανελλήνιες 2019: Τα μόρια ανα σχολή με τις βάσεις του 2018

Πανελλήνιες 2019: Τα μόρια ανα σχολή με τις βάσεις του 2018

Μία εικόνα για τις βάσεις εισαγωγής του 2018 μπορούν να έχουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2019, λίγο πριν την πρεμιέρα των φετινών εξετάσεων, ώστε να έχουν γνώση της προσπάθειας που θα πρέπει να καταβάλουν ώστε να καταφέρουν να «αγγίξουν» τα μόρια εισαγωγής όπως είχαν διαμορφωθεί στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Μία ανάσα από την πρεμιέρα για τις Πανελλήνιες 2019 οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μια εικόνα για τις βάσεις εισαγωγής του 2018, για τις σχολές που θέλουν να «κυνηγήσουν» την εισαγωγή τους και να πετύχουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πέρσι όπως προέκυψε από τις επιδόσεις των υποψηφίων και τις προτιμήσεις των μηχανογραφικών, η Ιατρική Αθήνας στις Πανελλήνιες δεν απώλεσε τελικά το «ψυχολογικό φράγμα» των 19.000 μορίων (19.029), ωστόσο υποχώρησε κατά 114 μόρια, ενώ οι υπόλοιπες ιατρικές έχασαν από 192 μόρια (Πάτρα – 18.710) έως 267 (Ηράκλειο – 18.519 μόρια). Η Ιατρική Αλεξανδρούπολης και πέρσι ήταν η «βάση» των ιατρικών σχολών με 18.451 μόρια.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν το 2018 και οι πολυτεχνικές σχολές, όχι μόνο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (-323 μόρια Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, -176 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, -131 Μηχανολόγων Μηχανικών και -222 μόρια η Σχολή Χημικών Μηχανικών), αλλά και στην περιφέρεια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ξάνθης, που υποχώρησε κατά 1.589 μόρια.

Οι Νομικές Σχολές ανέβηκαν οριακά (20 μόρια στην Αθήνα και μόλις 4 στη Θεσσαλονίκη), με εξαίρεση τη Νομική Θράκης, στην Κομοτηνή, που υποχώρησε κατά 50 μόρια σε σχέση με πέρυσι. Ανοδικά κινήθηκαν και οι σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, κυρίως στην Αθήνα, ενώ στην περιφέρεια, πέρα από μικρές εξαιρέσεις σχολών που υποχώρησαν ελαφρά, οι βάσεις σε σχέση με του 2017, κατέγραψαν μικρότερη άνοδο.

Εντυπωσιακή, πλην αναμενόμενη, άνοδο σημείωσαν πέρσι οι βάσεις των παιδαγωγικών τμημάτων, σε όλη τη χώρα, καθώς το γεγονός ότι το 2018 δεν αποτέλεσαν ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο, οδήγησε στα ύψη την «ελκυστικότητά» τους. Το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας «τσίμπησε» 1.144 μόρια, ενώ το αντίστοιχο τμήμα σε Ρόδο και Βόλο εκτοξεύτηκε κατά 1.785 και 1.558 μόρια αντίστοιχα. Στον αντίποδα, την πτώση των πολυτεχνικών σχολών ακολούθησαν τα τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, που κατά μέσο όρο «έχασαν» 1.000 μόρια.

Δείτε τις βάσεις του 2018 εδώ

Παρακάτω ακολουθούν οι συγκριτικοί πίνακες του υπ. Παιδείας για το πώς διακυμάνθηκαν οι Βάσεις 2018 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Κοινώς ποιες ανέβηκαν και ποιες έπεσαν

δείτε εδώ την σύγκριση των βάσεων 2018 με αυτές του 2017

Πηγή:dikaiologitika.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Άλλες ειδήσεις

Τα νέα δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως

Ανοίγει «παραθυράκι» για αποζημίωση και με τον παλιό τρόπο. Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται όσοι ασφαλισμένοι χρειάζονται γυαλιά οράσεως

Στη Βοΐακή Εστία Θεσσαλονίκης διατίθενται βιβλία για την περιοχή του Βοΐου – Ανασελίτσας

Στη Βοΐακή Εστία Θεσσαλονίκης θα διατίθενται βιβλία σχετικά με τα ήθη, τα έθιμα, την παράδοση και την ιστορία της περιοχής

«Όχι» στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού είπε το Συμβούλιο Εφετών

Απορρίφθηκε το αίτημα του Σάββα Ξηρού που ζητούσε από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά να αποφυλακιστεί με όρους για λόγους υγείας.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.