Ποια δίαιτα μειώνει το κοιλιακό λίπος

Ποια δίαιτα μειώνει το κοιλιακό λίπος

Πιθανότατα δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μπει στον πειρασμό να δοκιμάσουν κάποια δίαιτα για το «τοπικό πάχος», ελπίζοντας σε γρήγορα, ορατά και στοχευμένα αποτελέσματα.

Μάλιστα, το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς είναι συνήθως και το πιο «ανεπιθύμητο», με πολλούς να αναζητούν ειδικές δίαιτες και μεθόδους άσκησης για να το αποβάλλουν.

Τα κακά νέα, είναι ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι κάποια συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να δράσει «τοπικά», μειώνοντας συγκεκριμένα το λίπος της κοιλιάς. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι μια ισορροπημένη δίαιτα, ιδανικά σε συνδυασμό με άσκηση, μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας και σταδιακή απώλεια βάρους και μείωση του συνολικού λίπους στο σώμα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα διατροφικά πρότυπα ενδεχομένως υπερτερούν ως προς την αντιμετώπιση της κεντρικού-τύπου παχυσαρκίας, με τη μεσογειακή δίαιτα να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ειδικότερα, έχει φανεί πως η υιοθέτηση δίαιτας που προσεγγίζει το μεσογειακό πρότυπο διατροφής και παράλληλα οδηγεί σε δημιουργία ενεργειακού ελλείμματος, πιθανό να είναι πιο αποτελεσματική ως προς τη μείωση της περιφέρειας μέσης, συγκριτικά με άλλα διατροφικά πρότυπα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΙΑΙΤΑ

Άλλες ειδήσεις

ΕΟΠΥΥ: Νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης γυαλιών οράσεως από Δευτέρα

Νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών – γυαλιών οράσεως θα ισχύσει από την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, για τους δικαιούχους

Δημοσκόπηση για απαγόρευση πώλησης της Γούνας στη Νέα Υόρκη. Ψηφίστε στο Όχι

Δημοσκόπηση βρίσκεται σε εξέλιξη για το εάν πρέπει να απαγορευτεί η πώληση της γούνας στη Νέα Υόρκη . Πατήστε στο

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τα κριτήρια για τις προσλήψεις στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ή να αποστείλουν έως και τη Δευτέρα 25 Ιουνίου αίτηση. Στον καθορισμό των κριτηρίων και

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.