5 βότανα και μπαχαρικά για να προάγετε την ανάπτυξη των μαλλιών

by sierafm | Οκτώβριος 18, 2018 11:35 πμ

Το βότανο με την ονομασία εκουιζέτο είναι πλούσιο σε πυρίτιο, το οποίο δίνει στα μαλλιά μεγαλύτερη δύναμη και αντίσταση. Επιπλέον, συνεισφέρει στην ευελιξία, βοηθά στην αποφυγή του σπασίματος της τρίχας και προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Προάγετε την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα μακριά μαλλιά δεν είναι ποτέ εκτός μόδας. Εξάλλου, πολλοί άνθρωποι τα θεωρούν σύμβολο ομορφιάς και κομψότητας. Γι’ αυτό η ιδέα του να χάσουμε τα μαλλιά μας είναι ανησυχητική και έχει μεγάλη επιρροή πάνω μας.

Κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος, βοηθούμε την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και αποτρέπουμε την τριχόπτωση. Επίσης, υπάρχουν φυσικές θεραπείες οι οποίες προμηθεύουν με θρεπτικές ουσίες τις ρίζες των μαλλιών ώστε να βελτιστοποιηθεί η ανάπτυξή τους.

Βότανα και μπαχαρικά για να προάγετε την ανάπτυξη των μαλλιών

Οι θεραπείες που βασίζονται σε βότανα και μπαχαρικά γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για την αποτελεσματικότητα τους και το χαμηλό τους κόστος.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε κάποιες προτάσεις για τη δυνατή και υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

1. Δενδρολίβανο

Χωρίς αμφιβολία, το δενδρολίβανο είναι ένα από τα πλέον συνιστώμενα φυτά για την ανάπτυξη των μαλλιών.

2. Εκουιζέτο

Το εκουιζέτο είναι ένα καταπληκτικό βότανο το οποίο προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Δεν αποτρέπει μονάχα την τριχόπτωση, αλλά βοηθά και στη θεραπεία της σμηγματόρροιας και κάποιων τύπων πιτυρίδας.

3. Χένα

4. Κάρυ

Το κάρυ είναι ένα πολύ δημοφιλές μπαχαρικό στις συνταγές σήμερα.

Προάγει την παραγωγή μελανίνης καλύπτοντας κάθε ίνα με φυσικό χρώμα, βιταμίνες και μέταλλα όπως χαλκό, σίδηρο και ψευδάργυρο.

5. Κανέλα

Αυτό το γευστικό και αρωματικό μπαχαρικό δεν εξυπηρετεί μόνο στην ενίσχυση της γεύσης των φαγητών σας. Ενδυναμώνει και τα μαλλιά.

Η φύση μας δίνει έναν ατελείωτο αριθμό από θεραπείες για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών. Οι πιο δημοφιλείς προορίζονται για τοπική χρήση, αλλά είναι εξίσου σημαντικές με εκείνες οι οποίες πρέπει να καταναλωθούν.

Τροφές όπως ψάρια, γιαούρτι και βρώμη, όταν τις τρώμε τακτικά, μας προμηθεύουν με ισορροπημένα επίπεδα πρωτεϊνών τα οποία είναι απαραίτητα για τα υγιή μαλλιά.

Αποφύγετε την υπερβολική χρήση των εμπορικών προϊόντων που αποδυναμώνουν τις ρίζες των μαλλιών. Δώστε στα μαλλιά σας την αγάπη και τη φροντίδα που αξίζουν!

Πηγή:meygeia.gr

Source URL: https://sierafm.gr/5-%ce%b2%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ac%ce%b3%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84/