5-12 ετών: Τι να ξέρεις για τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού στις πιο σημαντικές ηλικίες

by sierafm | Νοέμβριος 7, 2018 11:42 πμ

Το ήξερες ότι υπάρχει κάποια ηλικία που θεωρείται σύμφωνα με τους ειδικούς πολύ σημαντική για τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Οι ηλικίες από 5 έως 12 ετών είναι για τα παιδιά μια πολύ σημαντική περίοδος για τη διαπαιδαγώγηση και την ανατροφή τους. Οι αρχές και τα εφόδια που θα πάρουν αυτά τα χρόνια θα τους ακολουθούν και θα είναι τα θεμέλια για ολόκληρη τη ζωή τους.

Τι αλλάζει στα παιδιά στην ηλικία 5-8 ετών

Στις ηλικίες αυτές μπορούν να συντελεστούν πολλές αλλαγές στη ζωή ενός παιδιού. Οι αλλαγές γίνονται σε γνωστικό επίπεδο, ενώ έχουμε ταχεία ανάπτυξη των νοητικών ικανοτήτων.

Το παιδί έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στην περιγραφή εμπειριών, σκέψεων και συναισθημάτων. Επιπλέον, σταματά να επικεντρώνεται τόσο στον εαυτό του και αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για τους άλλους.

Συμβουλές διαπαιδαγώγησης του παιδιού για τους γονείς

Τι αλλάζει στα παιδιά στην ηλικία 9-12 ετών

Στις ηλικίες αυτές το παιδί αποκτά μεγαλύτερη ανεξαρτησία από την οικογένεια και αναπτύσσει πιο δυνατές φιλίες και σχέσεις με τους συνομήλικούς του. Παράλληλα, ωστόσο, μπορεί να βιώνει και μεγαλύτερη πίεση από αυτούς.

Το παιδί αποκτά σαφέστερη αντίληψη του σώματός του, καθώς προετοιμάζεται για την εφηβεία και αρχίζει να βιώνει αλλαγές λόγω της ανάπτυξης. Μερικές φορές, προβλήματα σχετικά με την εμφάνιση και διατροφικές διαταραχές ξεκινούν σε αυτήν την ηλικία. Τέλος, πολλές φορές αρχίζουν και οι πρώτες ακαδημαϊκές προκλήσεις.

Tips διαπαιδαγώγησης του παιδιού για τους γονείς:

Πηγή:shape.gr

Source URL: https://sierafm.gr/5-12-%ce%b5%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%b3%ce%b7/