9 φρούτα που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα.

by sierafm | Ιανουάριος 11, 2019 12:53 μμ

Για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα, είναι σημαντικό να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και να καταναλώνετε περισσότερο νερό για να βοηθήσετε τον καθαρισμό του εντέρου.

9 φρούτα που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Είναι σίγουρο ότι οι κινήσεις του εντέρου του καθενός είναι διαφορετικές. Ωστόσο, εάν έχετε μόνο δύο ή τρεις κενώσεις του εντέρου την εβδομάδα, πιθανότατα πάσχετε από δυσκοιλιότητα. Μάθετε να καταπολεμάτε τη δυσκοιλιότητα με τη σωστή διατροφή.

Οι κύριες αιτίες της δυσκοιλιότητας είναι:

Μπορεί επίσης να συσχετιστεί με άλλες ασθένειες όπως ο καρκίνος του εντέρου, η εκκολπωματίτιδα και οι αιμορροΐδες.

Υπάρχουν διάφορες θεραπείες και εύκολοι τρόποι για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καταπολεμήσετε τη δυσκοιλιότητα είναι να ακολουθήσετε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα. Περιέχουν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά που επιταχύνουν το πεπτικό σύστημα. Επιπλέον παρέχουν στο σώμα πολλές αδιάλυτες ίνες.

Συνιστάται να καταναλώνετε τα ακόλουθα φρούτα που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα.

Φρούτα που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα

1. Αχλάδι

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό και ίνες, τα αχλάδια είναι ένας σπουδαίος ρυθμιστής της εντερικής κίνησης.

2. Μανταρίνια

Ένα από τα εσπεριδοειδή φρούτα, το μανταρίνι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και ένας φυσικός τρόπος για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

3. Σταφύλια

Χάρη στις ιδιότητές τους τα σταφύλια δρουν ως φυσικό καθαρτικό, βοηθώντας το καρδιαγγειακό σύστημα και μειώνοντας την κακή χοληστερόλη (LDL).

4. Γκουάβα

Το γκουάβα έχει αντισηπτικές και αντιελμινθικές ιδιότητες. Έτσι, είναι σε θέση να εξαλείψει τα βακτηρίδια, τους μύκητες και άλλες λοιμώξεις που δημιουργούνται στο σώμα.

5. Πορτοκάλια

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι ιδανικός για την πρόληψη της συσσώρευσης υπολειμμάτων τροφίμων στο παχύ έντερο και για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

6. Παπάγια

Τα θρεπτικά συστατικά παπάγιας είναι χρήσιμα για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Η παπάγια περιέχει περίπου 90% νερό. Αυτό την καθιστά ένα εξαιρετικό διουρητικό και ένα εύκολο μέσο για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

7. Μήλα

Συνιστάται να τρώτε αυτό το φρούτο μαζί με τη φλούδα. Βασικά, η φλούδα περιέχει ίνες και είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.

8. Πεπόνια, από τα φρούτα που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα

Τα πεπόνια είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία όπως είναι το κάλιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και ο φωσφόρος. Και το πεπόνι είναι ένας καρπός που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή διατροφή μας.

9. Ακτινίδια, από τα φρούτα που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα

Το ακτινίδιο είναι ένας από τους καρπούς που περιέχουν τις περισσότερες ίνες. Είναι επίσης καλό για τη δυσκοιλιότητα λόγω των σπόρων του. Αυτοί οι σπόροι βοηθούν στην επιτάχυνση της εντερικής διέλευσης.

Γενικές συστάσεις

Πρώτον, καταναλώνετε τα φρούτα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Επιπλέον, δοκιμάστε τα παρακάτω:

Πηγή:meygeia.gr

Source URL: https://sierafm.gr/9-%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bb%ce%b9%cf%8c/