• Latest
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα

10 Ιουνίου 2024
Κυνηγετικός – Σκοπευτικός Σύλλογος Βοΐου: Άρχισε η έκδοση αδειών για το κυνήγι

Κυνηγετικός Σκοπευτικός Σύλλογος Πολιτών Δήμου Βοΐου: Γενική Συνέλευση και εκλογές

7 Απριλίου 2026
Ανακοίνωση Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Εντοπισμός αδέσποτων ζώων συντροφιάς χωρίς σήμανση μετά από ελέγχους

7 Απριλίου 2026

Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – Α.Ε. Κοζάνης την Μ. Τετάρτη

7 Απριλίου 2026
Κοζάνη: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξης Τσίπρα – Κριτική για απολιγνιτοποίηση, ενέργεια και διεθνείς εξελίξεις

Αυτοί στηρίζουν το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη-Δείτε όλα τα ονόματα της “Πρωτοβουλίας πολιτών Π.Ε. Κοζάνης για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης

7 Απριλίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απολιγνιτοποίηση

7 Απριλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος στην Ολομέλεια: «Η “Μεγάλη Εβδομάδα” της Δυτ. Μακεδονίας διαρκεί επτά χρόνια και “Ανάσταση” με αυτήν την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δει»

7 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών

Σιάτιστα: Έκθεση ζωγραφικής από την Εθελοντική Δράση Πολιτών

7 Απριλίου 2026
Στοχευμένες δράσεις της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς για την πρόληψη κλοπών και απατών

Στοχευμένες δράσεις της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς για την πρόληψη κλοπών και απατών

7 Απριλίου 2026
Εράτυρα: Σε ένα μικρό Σχολείο γεννιούνται μεγάλα όνειρα – 14η θέση Πανελλαδικά

Εράτυρα: Σε ένα μικρό Σχολείο γεννιούνται μεγάλα όνειρα – 14η θέση Πανελλαδικά

7 Απριλίου 2026
Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Διοικητή της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον νέο Διοικητή της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

7 Απριλίου 2026
Δήμος Βοΐου: 770.000€ για προσβασιμότητα ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες

Δήμος Βοΐου: 770.000€ για προσβασιμότητα ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες

7 Απριλίου 2026
παιδι

Σκύλος δάγκωσε δίχρονο κοριτσάκι στο πρόσωπο

7 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα

sierafm by sierafm
10 Ιουνίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ
0
SHARES
84
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιμέτωποι θα βρεθούνε οι εργαζόμενοι τις επόμενες ημέρες αλλά και συνολικά τους καλοκαιρινές μήνες με πρωτοφανή κύματα καύσωνα με βάση τις επισημάνσεις των μετεωρολόγων. θα κληθούν να δουλέψουν σε ανυπόφορες και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας σε χώρους-καμίνια.

Η κατάσταση στους χώρους εργασίας και τα εργοτάξια, λόγο της εντατικοποίησης της εργασίας με 10ωρη εργασία, των μηδαμινών ελέγχων από τα αρμόδια κρατικά όργανα , καθιστά ακόμα πιο ασφυκτική την κατάσταση. Η απαράδεκτη σχεδιαζόμενη επιβολή της 12ωρης εργασίας βάχει ταφόπλακα στα ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Το κυνήγι του κέρδους από τις εταιρίες είναι και η ρίζα που ενισχύει εκείνα τα δεδομένα που καθιστούν ακόμα πιο επικίνδυνή για τους εργαζόμενους την κατάσταση στους χώρους δουλειάς.

Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα, η διακοπή εργασιών όπου χρειάζεται αντιμετωπίζονται από το κράτος και την εργοδοσία ως κόστος που τους επιβαρύνει. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο κίνδυνο της εξουθένωσης από τις συνθήκες που διαμορφώνει ο καύσωνας. Η κυβέρνηση αντί να επιβάλλει μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, αρκείται σε κάποιες ανακοινώσεις, κλείνει το μάτι στην μεγαλοεργοδοσία και τους δίνει το ελεύθερο να μην εφαρμόζουν μέτρα.

 

Στα εργοτάξια της περιοχής μας, φ/β σταθμοί, αιολικά πάρκα κλπ διαμορφώνονται αντίξοες συνθήκες εργασίας λόγω του καύσωνα και απαιτούνται να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, όπως και διακοπή των εργασιών όπου χρειάζεται λόγο υψηλής θερμοκρασίας. Οι επιπτώσεις από την εργασία σε  υψηλές θερμοκρασίες έχει άμεσες συνέπειες όπως η καταπόνηση, η αφυδάτωση, η θερμοπληξία, η αύξηση του κινδύνου εργατικών ατυχημάτων κοκ όπως και μακροχρόνια επίδραση σε χρόνιες παθήσεις που μπορεί να έχουν εργαζόμενοι.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την προστασία της ζωής τους στα δικά τους χέρια ,να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα, να κατεγγέλουν περιστατικά αιθερεσίας.

 

Απαιτούμε:

  • Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38 οC ή και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ανάλογα με τη σχετική υγρασία (π.χ. Υ.Α. Δ7/Α/οικ.12050/2223/23-5-2011, Αρθ.23 Παρ.4, Εγκύκλιος 52903/26-5-2023). Αντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους (γιαπιά, μηχανοστάσια, χυτήρια, ναυπηγικές εργασίες, υαλουργίες, μηχανουργεία, θερμοκήπια κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου χωρίς καμία περικοπή.
  • Να εκδοθεί άμεσα Υπουργική Απόφαση που θα δεσμεύει τους εργοδότες για τα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων με απαγόρευση εργασιών από τους 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω, παίρνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες ανά κλάδο όπως και τις συλλογικές συμβάσεις που προβλέπουν αντίστοιχα μέτρα.
  • Πλήρη αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς, εγκυμονούσες κ.λπ.). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.
  • Συχνά διαλείμματα κατάλληλης διάρκειας, ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τα χαρακτηριστικά της εργασίας, της έντασης εργασίας και της χρησιμοποιούμενης στολής εργασίας – ΜΑΠ, για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.
  • Περιορισμό βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.
  • Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους.
  • Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων. Διαμόρφωση σκιερών χώρων διαλλείματος για τους εργαζόμενους.
Tags: ΚΑΥΣΩΝΑΣΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Πανηγύρι Αναλήψεως στη Γαλατινή

Next Post

Π. Κουκουλόπουλος: «Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα για τις Προσκλήσεις ΔΑΜ» 

Next Post
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα για τις Προσκλήσεις ΔΑΜ» 

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κυνηγετικός Σκοπευτικός Σύλλογος Πολιτών Δήμου Βοΐου: Γενική Συνέλευση και εκλογές
  • Δήμος Κοζάνης: Εντοπισμός αδέσποτων ζώων συντροφιάς χωρίς σήμανση μετά από ελέγχους
  • Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Σιάτιστας – Α.Ε. Κοζάνης την Μ. Τετάρτη
  • Αυτοί στηρίζουν το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη-Δείτε όλα τα ονόματα της “Πρωτοβουλίας πολιτών Π.Ε. Κοζάνης για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απολιγνιτοποίηση

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr