• Latest
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Έλληνας ιερέας: «Δόξα σοι ο θεός που έγινε τζαμί η Αγιά Σοφιά!» (video)

28 Ιουλίου 2020
Έρχεται το πιο μαγικό ταξίδι των Χριστουγέννων – Το «Πολικό Εργαστήρι» στην Καστοριά!

Ξεκινούν τα δρομολόγια του Χριστουγεννιάτικου Τρένου προς και από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία»

19 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Εντάσσεται σε χρηματοδότηση ο κόμβος της Μπάρας Σιάτιστας

18 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο Αντιγόνου: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Την Παρασκευή 19/12 στις 15:30 συνέλευση στο μπλόκο και 16:00-19:00 κλείσιμο δρόμου

18 Δεκεμβρίου 2025
Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

18 Δεκεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

18 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

18 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 22-12-2025

18 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

7 Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

26.026.943,28 € για αποζημιώσεις από την ευλογιά. Λάρισα Σέρρες και Ξάνθη παίρνουν πάνω από τα μισά χρήματα

18 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Άρπαξαν 4.500 ευρώ παριστάνοντας τον λογιστή

18 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα.  Βίντεο

Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο

18 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας ιερέας: «Δόξα σοι ο θεός που έγινε τζαμί η Αγιά Σοφιά!» (video)

sierafm by sierafm
28 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
0
SHARES
185
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον γύρο του διαδικτύου και κυρίως των τουρκικών ΜΜΕ κάνουν οι δηλώσεις του ιερέα Ευάγγελου Παπανικολάου από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως της Ραφήνας για την Αγιά Σοφιά και την μετατροπή της σε τζαμί.

Οι δηλώσεις έγιναν πριν από περίπου μια εβδομάδα και φυσικά οι Τούρκοι απομόνωσαν κομμάτια από την ομιλία του όπου εμφανίζεται να λέει ότι η μετατροπή του Ναού σε τζαμί μπορεί να ερμηνευτεί υπό μια έννοια ως διόρθωση και όχι κατάρα.

«Όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν πολύ καλύτερα, ντροπή μας αλλά αυτή είναι, στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ στην Ελλάδα με διάταγμα του Όθωνα έκλεισαν άπειρα μοναστηράκια και εκκλησιές και πετούσαν τα λείψανα των Αγίων και έπαιρναν τα ασήμια και τα έκαναν μισθό για το κράτος, την ίδια ώρα οι άνθρωποι που ήσαν υπό τους Τούρκους κάναν τις διαδικασίες τους, γι αυτό κ.Αρβελερ έλεγαν χίλιες φορές του Τούρκου το σαρίκι μες στην Πόλη παρά να δω τιάρα, καλύτερα να μη δω κανέναν αλλά αν είναι να διαλέξω καλύτερα τον Τούρκο παρά τον Φράγκο», τόνισε ο ιερέας.

«Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί. Δεν μου λέτε ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίνανε στην Αγιά Σοφιά; Άπειροι. Με το κωλοβράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέματα λέω; Γιατί την είχανε μουσείο. Μπαίνανε όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρωμεροί και τρισάλθιοι, όλοι οι τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου χωρίς να σέβονται τίποτα. Τίποτα δε σεβόντουσαν. Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μπεις μέσα. Θα μπεις μέσα γυμνός ; Όχι. Θα σου φοράνε το ρουχαλάκι το τουρκικό και θα μπεις μέσα μια χαρά ντυμένος, χανουμάκι. Θα φορέσεις και τη μπούργκα να μπεις μέσα. Δε σου άρεσε με ρούχα να μπεις μέσα, αλλά γυμνωνόσουνα».

Ο ιερέας σε άλλο σημείο λέει: «Κι αν δεν ήταν ο Τούρκος η Αγιά Σοφιά θα είχε πέσει. Ποιος θα την συντηρούσε; Το Γένος; Μπορούσε το Γένος να συντηρήσει τόσο μεγάλο κτίριο; Ο Τούρκος το συντήρησε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ο Τούρκος ότι κάνει είναι πιο πονηρός από σας. Αν οι Τούρκοι δεν θα είχαν διατηρήσει την Αγία Σοφία, θα είχε πέσει».

Σε άλλο σημείο που δεν μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρει «Για να έρθει ο Αντίχριστος πρέπει πρώτα να χτιστεί ο Ναός του Σολομώντος στα Ιεροσόλυμα; Ναι, πρέπει να έχει χτιστεί ο Ναός του Σολομώντα. Τι θα πει το Ισραήλ τώρα; «Αα κύριοι Μουσουλμάνοι εσείς ένα Ναό που ήταν μουσείο (την Αγία Σοφία)τον κάνατε τζαμί. Εμάς αυτό το τζαμάκι που έχετε (εννοεί το τέμενος του Ομάρ) είναι χτισμένο πάνω στον Ναό του Σολομώντος. Θα το γκρεμίσετε λοιπόν, για να κάνουμε εμείς τον Ναό μας. Αφού λέτε ότι είστε καταχτητές και κάμνετε ότι θέλετε με την Αγία Σοφία, κι εμείς είμαστε κατακτητές των Ιεροσολύμων κι έχουμε δικαίωμα να εφαρμόσουμε τον νόμο του καταχτητού. Και θα αρχίσει η ετοιμασία για να χτιστεί ο Ναός του Σολομώντος. Μήπως το σκεφθήκατε κι αυτό ; Είναι βαθιά τα πράγματα. Δεν μπορεί να είναι όλα τόσο απλά όσο σας φαίνονται. Εμείς σιωπή. Μήπως κήρυξε η Εκκλησία νηστεία που θα γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί; Μήπως κήρυξε αγρυπνία, προσευχή; Τίποτα. Κάτι ψιλοκουβεντούλες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Δείτε όλα όσα είπε ο ιερέας

Πηγή:newsit.gr

Tags: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Previous Post

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση έργων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης

Next Post

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για φοίτηση στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Next Post
ΑΣΠΑΙΤΕ

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για φοίτηση στα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκινούν τα δρομολόγια του Χριστουγεννιάτικου Τρένου προς και από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία»
  • Λάζαρος Γκερεχτές: Εντάσσεται σε χρηματοδότηση ο κόμβος της Μπάρας Σιάτιστας
  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Την Παρασκευή 19/12 στις 15:30 συνέλευση στο μπλόκο και 16:00-19:00 κλείσιμο δρόμου
  • Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr