• Latest
γυρος σαντουιτς

Έλληνας παρασκευάζει τυλιχτό με γύρο 4 κιλών και έχει τρελάνει τους Άγγλους

19 Ιανουαρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση εργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση εργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

19 Φεβρουαρίου 2026
Το μεγάλο Party Νεολαίας της Κοζανίτικης Αποκριάς στην κεντρική πλατεία Νίκης – Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026 στις 22:00 το βράδυ

Το μεγάλο Party Νεολαίας της Κοζανίτικης Αποκριάς στην κεντρική πλατεία Νίκης – Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026 στις 22:00 το βράδυ

19 Φεβρουαρίου 2026
Αποκριά στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κοζάνης –  Γιορτή συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας

Αποκριά στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κοζάνης – Γιορτή συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας

19 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Η μεγάλη βραδιά του Βοϊου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης – Βίντεο και φωτογραφίες

Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Η μεγάλη βραδιά του Βοϊου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης – Βίντεο και φωτογραφίες

19 Φεβρουαρίου 2026

ΕΒΕ Κοζάνης: Χωρίς παρατυπίες η υλοποίηση προγράμματος ύψους 3,2 εκατ. ευρώ

19 Φεβρουαρίου 2026
Τροχαίο δυστύχημα στην Καστοριά: Νεκρός οδηγός μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα στην Καστοριά: Νεκρός οδηγός μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

19 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

ΚΚΕ: Στο «κόκκινο» η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο»

19 Φεβρουαρίου 2026
Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

19 Φεβρουαρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Τρίτη 24/02/2026

19 Φεβρουαρίου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026

19 Φεβρουαρίου 2026
Αποκριά στο Βόιο 2026. Το πρόγραμμα

Δήμος Βοΐου: Αποκριά στο Βόιο –Σάββατο 21/02

19 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη και Απόκριες: Γέλιο Service!!!!!!!

Γέλιο Servise ξανά!!!!! Από το θέατρο Παρέα

19 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας παρασκευάζει τυλιχτό με γύρο 4 κιλών και έχει τρελάνει τους Άγγλους

sierafm by sierafm
19 Ιανουαρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
γυρος σαντουιτς
0
SHARES
125
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετανάστευσε από την Κεφαλονιά στο Λονδίνο πριν από επτά χρόνια, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Παρά τις δυσκολίες κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση, ένα σουβλατζίδικο/γυράδικο και σε μικρό χρονικό διάστημα, κέρδισε με τις γεύσεις του και το ελληνικό ταπεραμέντο του, τους Βρετανούς. Ο Ηλίας Γεωργάτος παρασκευάζει γύρους σάντουιτς, που όχι μόνο έχουν αυθεντική ελληνική γεύση, αλλά ζυγίζουν μέχρι και τέσσερα κιλά, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ και προκαλώντας το ενδιαφέρον των πελατών του.

Γύρος τυλιχτό 4 κιλά πρόκληση για του Άγγλους πελάτες του

«Έφυγα από την Ελλάδα το 2018, ενώ βρισκόταν σε βαθιά οικονομική κρίση. Πριν από 3,5 χρόνια, αποφάσισα να ανοίξω τον “Pittagoras”, το όνομα είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο που προσελκύει το ενδιαφέρον. Δεν είναι όμως το μόνο που προσελκύει τους πελάτες μας. Πρόσφατα, προσθέσαμε στο μενού μας έναν “γίγας γύρο” 4 κιλών ως πρόκληση. Όποιος μπορέσει να τον φάει μέσα σε 15 λεπτά, τον απολαμβάνει δωρεάν. Διαφορετικά, κοστίζει 50 λίρες. Ανέβασα μάλιστα την πρόκληση στο TikTok και το Instagram, και από την Κυριακή έχει γίνει χαμός! Ο κόσμος ενθουσιάστηκε, και είμαι ευγνώμων για τη θερμή υποδοχή που μας δίνουν συνεχώς», εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ηλίας Γεωργάτος και επισημαίνει πως, «από την πρώτη στιγμή, οι Άγγλοι αγκάλιασαν τόσο εμάς όσο και το φαγητό μας. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω βιώσει ούτε μία στιγμή ρατσισμού. Αντιθέτως, πολλοί πελάτες μας, που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα, μας λένε ότι ο γύρος μας, τους θυμίζει τις καλύτερες διακοπές τους».

 

Σουβλάκι γίγας
Σουβλάκι γίγας

Οικογενειακή παράδοση το σουβλατζίδικο

Η οικογένειά του κ. Γεωργάτου κατάγεται από την Κεφαλονιά, όπου πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή. «Ο πατέρας μου διατηρεί ένα σουβλατζίδικο στο Ληξούρι, ενώ ο παππούς μου ήταν ο πρώτος που έφερε το σουβλάκι/καλαμάκι στο νησί το 1956. Στη συνέχεια, ο πατέρας μου ανέλαβε την επιχείρηση και, με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, δημιούργησε τα σουβλατζίδικα “Τσιλίκος”. Το όνομά μας είναι πολύ γνωστό στην Κεφαλονιά», λέει με περηφάνια και διευκρινίζει πως, «όταν πρωτοήρθα στο Λονδίνο, μετά από τόσα χρόνια μέσα στα μαγαζιά του πατέρα μου, είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ ξανά με τη συγκεκριμένη δουλειά. Παρ’ όλα αυτά, η αγάπη μου για τον γύρο και το σουβλάκι αυτό ήταν βαθιά ριζωμένη μέσα μου. Έτσι, πριν από 3,5 χρόνια, αποφάσισα να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση. Σήμερα, λειτουργούμε ήδη δύο καταστήματα και ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε άλλα δύο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το ένα θα βρίσκεται στο Canary Wharf, στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου, εκεί που είναι οι ουρανοξύστες, και το άλλο στο London Fields, κοντά σε ένα πανέμορφο πάρκο».

«Μέσω του φαγητού μας προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη μαγεία της Ελλάδας στην Αγγλία»

Αναφερόμενος στην οικογένεια του ο Ηλίας Γεωργάτος, σημειώνει πως, «είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της διαδρομής. Ο γιος μου, έξι ετών, λατρεύει τον γύρο και έρχεται κάθε εβδομάδα στο μαγαζί για να απολαύσει το αγαπημένο του φαγητό. Η κόρη μου προτιμά το σουβλάκι κοτόπουλο, ενώ εγώ και η σύζυγός μου, η Ελένη, φροντίζουμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αγάπη για την πατρίδα και τις παραδόσεις μας. Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ζωής μας και μέσω του φαγητού μας, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη μαγεία της και στους πελάτες μας. Πριν από λίγους μήνες, πρότεινα στο σχολείο του γιου μου να προσφέρω γύρο και σουβλάκια για τη γιορτή κουλτούρας που διοργάνωναν. Όχι μόνο αποδέχτηκαν την πρόταση, αλλά με χαρά έφτιαξα τυλιχτά με γύρο για όλους τους μαθητές και τους μίλησα για την ελληνική κουλτούρα και τη γαστρονομία μας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία».

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, «τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση της ελληνικής κοινότητας στο Λονδίνο, έχουν δημιουργηθεί πολλές επιλογές για αυθεντική ελληνική κουζίνα. Συνεργαζόμαστε με εξαιρετικούς προμηθευτές, που μας παρέχουν αυθεντικά ελληνικά προϊόντα και μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια γνήσια ελληνική γαστρονομική εμπειρία».

 

Σουβλάκι γίγας
Σουβλάκι γίγας

Η Ελληνο-Ιταλική συνεργασία το μυστικό της επιτυχίας τους

«Δεν θα μπορούσα να έχω καταφέρει όλα αυτα χωρίς τον συνέταιρό μου και μέντορα, τον Gianni Perillo. Ο Gianni, Ιταλός στην καταγωγή, μοιράζεται την ίδια αγάπη για το καλό φαγητό και το ίδιο επιχειρηματικό όραμα. Η συνεργασία μας βασίζεται στις κοινές αξίες μας, καθώς οι κουλτούρες μας, η ελληνική και η ιταλική, μοιάζουν τόσο πολύ. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα έχουμε καταφέρει χωρίς δάνεια ή εξωτερικούς επενδυτές, βασιζόμενοι αποκλειστικά στη σκληρή δουλειά μας. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον πατέρα μου, ο οποίος μου δίδαξε όχι μόνο τη δουλειά, αλλά και τη σημασία της επιχειρηματικότητας. Η περηφάνια που βλέπω στα μάτια του είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε άλλα δύο καταστήματα μέχρι το τέλος του 2025 και να φτάσουμε συνολικά τα 10 καταστήματα μέχρι το 2027» υπογραμμίζει.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΓΥΡΟΣ
Previous Post

Μειωμένες από αύριο οι προμήθειες στις τραπεζικές συναλλαγές

Next Post

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μικροκάστρου έκοψε την Βασιλόπιτα

Next Post
Ο πολιτιστικός σύλλογος Μικροκάστρου έκοψε την Βασιλόπιτα

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μικροκάστρου έκοψε την Βασιλόπιτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση εργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
  • Το μεγάλο Party Νεολαίας της Κοζανίτικης Αποκριάς στην κεντρική πλατεία Νίκης – Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026 στις 22:00 το βράδυ
  • Αποκριά στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κοζάνης – Γιορτή συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας
  • Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Η μεγάλη βραδιά του Βοϊου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης – Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΕΒΕ Κοζάνης: Χωρίς παρατυπίες η υλοποίηση προγράμματος ύψους 3,2 εκατ. ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr