• Latest
καιρος

Έρχεται «μέτωπο» καταιγίδων τις επόμενες ώρες: Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη

4 Μαρτίου 2024
Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN

Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN

1 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Η απάντηση στην καταστολή της Κυβέρνησης θα είναι η μαζικότητα μας στον δρόμο! Όλοι στο μπλόκο του Φιλώτα Τρίτη 2/12 στις 13:00!

1 Δεκεμβρίου 2025
Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

1 Δεκεμβρίου 2025
Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

1 Δεκεμβρίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

1 Δεκεμβρίου 2025
Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

1 Δεκεμβρίου 2025
Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

1 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Δημόσια Διαβούλευση για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2026

1 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

1 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

1 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται «μέτωπο» καταιγίδων τις επόμενες ώρες: Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη

sierafm by sierafm
4 Μαρτίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
καιρος
0
SHARES
64
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αλλάζει μέσα στην ημέρα το σκηνικό του καιρού καθώς παρά την ηλιοφάνεια του πρωινού, από το απόγευμα και μετά περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα βροχών και καταιγίδων που θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη (05/03).

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αιτία για τη μεταβολή του καιρού ένα βαρομετρικό χαμηλό από το κέντρο της Ιταλίας που θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και θα μας απασχολήσει σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με τον μετεωρολόγο να κάνει λόγο για «μέτωπο καταιγίδων προ των πυλών».

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι το τέλος της ημέρας ενώ τα φαινόμενα θα φτάσουν μέχρι και τα πιο ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια μέχρι το απόγευμα ενώ μέσα στη νύχτα γρήγορο πέρασμα από βροχές και καταιγίδες και από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η αυριανή (05/03) ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό αλλά θα βελτιωθεί γρήγορα μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Με ήπιες καιρικές συνθήκες ξεκινά η εβδομάδα, παρόλα αυτά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα βροχών – καταιγίδων που τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν κι ένταση, τονίζει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του όπου κάνει αναφορά στην Τσικνοπέμπτη, λέγοντας:

«Άστατος ο καιρός και την Τσικνοπέμπτη με περιορισμό της αστάθειας στα ανατολικά καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ».

 

H πρόγνωση της Δευτέρας

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Δευτέρα (04/03), το meteo.gr, προβλέπει μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες. Αναμένονται χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ στα πελάγη ενώ αναμένεται μεταφορά Σαχαριανής σκόνης και λασποβροχές.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αναμένεται μεταβολή του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα. Βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν επίσης από τις μεσημεριανές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τη νύχτα προς Τρίτη τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν την ανατολική και βόρεια χώρα, το Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ τα φαινόμενα στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά θα συνεχιστούν. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης και την εκδήλωση λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 20, στη Θεσσαλία από 4 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών προς το βράδυ. Αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και προοδευτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους από τις μεσημεριανές ώρες. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Previous Post

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για χιλιάδες οδηγούς

Next Post

«Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις»: Αιτήσεις, ποσά, δικαιούχοι -Αναλυτικός οδηγός για το πρόγραμμα

Next Post
Εξοικονομώ

«Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις»: Αιτήσεις, ποσά, δικαιούχοι -Αναλυτικός οδηγός για το πρόγραμμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN
  • Η απάντηση στην καταστολή της Κυβέρνησης θα είναι η μαζικότητα μας στον δρόμο! Όλοι στο μπλόκο του Φιλώτα Τρίτη 2/12 στις 13:00!
  • Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025
  • Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»
  • Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr