• Latest
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Έρχεται το MyKEP live και η απλούστευση έκδοσης πιστοποιητικών από δημοτολόγια και ληξιαρχεία

4 Ιουνίου 2020
Voiorace: Εκκίνηση στη Νεάπολη στις 22 Μαρτίου

Voiorace: Εκκίνηση στη Νεάπολη στις 22 Μαρτίου

3 Μαρτίου 2026

GREEN as GREVENA – Στηρίζοντας τα Γρεβενά που Παράγουν

3 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

3 Μαρτίου 2026
ΔΕΗ myHome Maxima: Νέο σταθερό προϊόν για οικιακούς πελάτες με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες

ΔΕΗ myHome Maxima: Νέο σταθερό προϊόν για οικιακούς πελάτες με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες

3 Μαρτίου 2026
Προμήθεια οικοδομικών & ηλεκτρολογικών υλικών στο 15ο ΣΠ«XV ΜΠ» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Καστοριάς

Προμήθεια οικοδομικών & ηλεκτρολογικών υλικών στο 15ο ΣΠ«XV ΜΠ» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Καστοριάς

3 Μαρτίου 2026
Η συνέντευξη του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή στο West. Βίντεο

Η συνέντευξη του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή στο West. Βίντεο

3 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

3 Μαρτίου 2026
φορολογια

ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ – Αλλαγή χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου

3 Μαρτίου 2026

Επιχείρησαν να περάσουν μέσω drone σε φυλακές απαγορευμένα αντικείμενα

3 Μαρτίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Το λάθος που κάνουν οι 9 στους 10 με PIN και password

3 Μαρτίου 2026
Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας

Το 5ο Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Εργασιακά θέματα”

3 Μαρτίου 2026
Δυναμική παρουσία της ΕΥΔΑΜ στην Καστοριά – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ΜμΕ με νέα χρηματοδοτική δράση

Δυναμική παρουσία της ΕΥΔΑΜ στην Καστοριά – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ΜμΕ με νέα χρηματοδοτική δράση

3 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται το MyKEP live και η απλούστευση έκδοσης πιστοποιητικών από δημοτολόγια και ληξιαρχεία

sierafm by sierafm
4 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε λειτουργία θα τεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το MyΚEP live για την εξ αποστάσεως επικοινωνία πολιτών με εκπροσώπους των ΚΕΠ. Έτσι πρόκειται να απλουστευτεί η διαδικασία έκδοσης μιας σειράς πιστοποιητικών όπως οικογενειακής κατάστασης, γάμου κ.α. από τα δημοτολόγια, ληξιαρχεία, αλλά και η διαδικασία για χορήγηση ειδικών επιδομάτων του ΕΟΠΠΥ για ειδικές θεραπείς, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κ.α., ενώ σε περίπου ένα δίμηνο αναμένεται και το μητρώο διαδικασιών όπου θα καταγραφούν και θα οριζόνται όλες οι διαδικασίες του κράτους. Αυτά είναι ορισμένες από τις αλλαγές που φέρνει σύντομα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε διαδικτυακή συζήτηση με κύριο θέμα: «Πώς θα γίνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους». Την συζήτηση διοργάνωσε ο ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός, διαΝΕΟσις και συντονιστής ήταν ο διευθυντής περιεχομένου της διαΝΕΟσις, Θοδωρής Γεωργακόπουλος ο οποίος μετέφερε στον υπουργό τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων που έθεταν τα ερωτήματά τους ζωντανά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Μεταξύ των ερωτήσεων που κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Πιερρακάκης ήταν και για τα ανοιχτά δεδομένα του Δημοσίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δρομολογήθηκε η διάθεση σε πολίτες και επιχειρήσεις δεκάδων συνόλων ανοιχτών δεδομένων, και τα οποία πρόκειται, μάλιστα, να διατεθούν δωρεάν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι με το νέο σχέδιο νόμου ενισχύεται η παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, καθώς αυξάνεται το ποσό της επιχορήγησης από 35% σε 40%, ενώ δίνονται και φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή. Παράλληλα, επεσήμανε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να μελετηθεί η γραφειοκρατία των παραγωγών.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στις συνεργασίες και με άλλα υπουργεία όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με απλουστεύσεις που πρόκειται να γίνουν στο άμεσο χρονικό διάστημα με στόχο την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός για τις αστυνομικές ταυτότητες είναι σε εκκρεμμότητα, ωστόσο προτεραιότητα είναι να λυθεί το ζήτημα με τον προσωπικό αριθμό που θα έχει ο κάθε πολίτης ο οποίος θα εκδίδεται με την γέννηση. Ο υπουργός μίλησε για την Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, η οποία είναι διαθέσιμη, μέσω του gov.gr, σε όλους τους πολίτες που θέλουν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και πρόσθεσε ότι άμεσα θα υπάρχει και ένα τεστ για όσους θελήσουν να εξετάσουν το επίπεδό τους στις ψηφιακές δεξιότητες και να συμμετέχουν στην σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πανδημία, η οποία λειτούργησε καταλυτικά όσον αφορά στην ταχύτητα με την οποία πραγματοποιήθηκαν πολλές ψηφιακές εφαρμογές που διευκόλυναν την ζωή των πολιτών και υπογράμμισε ότι «το έργο είναι πολύ μεγάλο, οι περισσότερες διαδικασίες που θα πρέπει να απλουστευστούν είναι πολλές. Το διακύβευμα για εμάς είναι να συνεχίσουμε με την ίδια ταχύτητα». Η συζήτηση έκλεισε με τον υπουργό να τονίζει ότι «η διαλειτουργικότητα είναι ο πυρήνας της τεχνητής νοημονσύσης». Όσο για τις ερωτήσεις που δεν πρόλαβαν να απαντηθούν θα σταλούν στο γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να τις μελετήσει.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Επιστροφή στην κανονικότητα σε πέντε βήματα: Όλες οι δραστηριότητες που επανεκκινούν έως την 1η Ιουλίου

Next Post

Συναγερμός και πάλι στον Έβρο: Νέα «επιχείρηση» από την Τουρκία με χιλιάδες μετανάστες

Next Post
ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συναγερμός και πάλι στον Έβρο: Νέα «επιχείρηση» από την Τουρκία με χιλιάδες μετανάστες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Voiorace: Εκκίνηση στη Νεάπολη στις 22 Μαρτίου
  • GREEN as GREVENA – Στηρίζοντας τα Γρεβενά που Παράγουν
  • Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»
  • ΔΕΗ myHome Maxima: Νέο σταθερό προϊόν για οικιακούς πελάτες με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες
  • Προμήθεια οικοδομικών & ηλεκτρολογικών υλικών στο 15ο ΣΠ«XV ΜΠ» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr