• Latest
κρυο καιρος θερμομετρο

Έρχεται τριήμερο σφοδρής κακοκαιρίας με χιόνια και στην Αττική

20 Φεβρουαρίου 2019
28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

Μιχάλης Παπαδόπουλος: 28η Οκτωβρίου – Η Ιστορία που μας εμπνέει, το φρόνημα που μας ενώνει

28 Οκτωβρίου 2025
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Σέρβια

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Σέρβια

28 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Φάροι ηρωισμού, ομοψυχίας και αυταπάρνησης, η 28η Οκτωβρίου και το Έπος του ’40» (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Φάροι ηρωισμού, ομοψυχίας και αυταπάρνησης, η 28η Οκτωβρίου και το Έπος του ’40» (Φωτογραφίες)

28 Οκτωβρίου 2025
«Μαζί για την Κοζάνη»: Ευχαριστούμε την Κίνηση για τις παραδοχές στο θέμα της ΔΕΠΕΠΟΚ

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του πατέρα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Ελένης Παπαδοπούλου

28 Οκτωβρίου 2025
28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

Σιάτιστα: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βίντεο

28 Οκτωβρίου 2025
28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

Η Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη Σιάτιστα. Βίντεο

28 Οκτωβρίου 2025
28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

28η Οκτωβρίου: Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στη Σιάτιστα

28 Οκτωβρίου 2025
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γεώργιο Μπόντα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γεώργιο Μπόντα

28 Οκτωβρίου 2025
«Τέρατα!», η νέα ταινία του Νίκου Κουρού – trailer

Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους για τα «Τέρατα» του Νίκου Κουρού, από το Φεστιβάλ ”Γέφυρες”

28 Οκτωβρίου 2025
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Στήριξη του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών

28 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης κυνηγόσκυλου που έπεσε σε γκρεμό μαζί με 10 αγριογούρουνα

Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης κυνηγόσκυλου που έπεσε σε γκρεμό μαζί με 10 αγριογούρουνα

27 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΗ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5

ΔΕΗ: Κατατέθηκε στη ΡΑΑΕΥ το αίτημα για μετατροπή της «Πτολεμαΐδα 5» σε μονάδα φυσικού αερίου

27 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται τριήμερο σφοδρής κακοκαιρίας με χιόνια και στην Αττική

sierafm by sierafm
20 Φεβρουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κρυο καιρος θερμομετρο
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πάνω από 10 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία – Πού θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα – Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Στο επίκεντρο τριήμερης κακοκαιρίας από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα μπαίνει η χώρα.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας, δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησος αλλά και Αττική θα δεχτούν σημαντικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ακόμα και παραθαλάσσιες ενώ αναμένονται χιόνια και στην Αθήνα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και τουλάχιστον το πρωί της Δευτέρας.

Αναλυτικά τι καιρό θα κάνει από την Παρασκευή 22-02-2019 μέχρι και την Δευτέρα 25-02-2019

Παρασκευή 22-02-2019
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές που τη νύχτα στα ανατολικά θα ενταθούν. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σάββατο 23-02-2019
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές της ηπειρωτικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.

Κυριακή 24-02-2019 και Δευτέρα 25-02-2019
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου θα χιονίσει κατά τόπους και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τη δευτέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ενώ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 7 με 8, στα πελάγη 9 και στο αιγαίο πιθανώς 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη Δευτέρα.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Σάκης Αρναούτογλου: Τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τη θάλασσα

Σε λίγα 24ωρα από σήμερα ο χειμώνα επιστρέφει και, μάλιστα, με άγριες διαθέσεις.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία, οι άνεμοι θα είναι πιο ισχυροί και το κρύο θα είναι τσουχτερό. Το σαββατοκύριακο, μάλιστα, όπως όλες οι προγνώσεις έχουν αρχίσει να δείχνουν θα είναι «λευκό»!

Ήδη από την Παρασκευή το βράδυ θα αρχίσει η επιδείνωση του καιρού βαθμιαία σε όλη την Ελλάδα. Ο Σάκης Αρναούτογλου, μάλιστα, δείχνει να είναι πλέον σίγουρος πως ειδικά το Σάββατο (από το μεσημέρι και μετά) η επέλαση του κρύου θα φέρει μαζί της ισχυρές χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές!

Με βάση την πρόγνωση του γνωστό μετεωρολόγου, από την επέλαση του χιονιά (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία) δεν φαίνεται να εξαιρείται ούτε η Αθήνα.

Απειλητική προειδοποίηση Καλλιάνου για τον καιρό του Σαββατοκύριακου

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των επόμενων ημερών, καθώς, όπως υποστηρίζει, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο να βιώσουμε μία από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει πως ακόμα δε γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια πώς θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα, ωστόσο αυτό που φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» είναι το έντονο κρύο από το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ προαναγγέλλει ότι το βράδυ της Πέμπτης θα επανέλθει με αναλυτική πρόγνωση για την πορεία της κακοκαιρίας.

Δείτε την ανάρτηση του μετεωρολόγου στο Facebook:

«Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν όμως διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας.

Επαναλαμβάνω, μέχρι ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων. Όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μην με ρωτήσετε αν θα χιονίσει σε περιοχές που σας ενδιαφέρει. Κανείς δεν μπορεί να σας μιλήσει από τώρα με ακρίβεια.

Την Πέμπτη το βράδυ θα βγάλω αναλυτική ανακοίνωση. Είμαι κολλημένος πάνω από τον υπολογιστή μου και μελετώ όλα τα πιθανά σενάρια εξέλιξης του καιρού. Είμαστε πολύ κοντά αλλά και με μια μικρή αλλαγή ταυτόχρονα και πολύ μακριά.

Ξέρω, θέλετε να μάθετε από τώρα. Κάντε υπομονή για 48 ώρες και μην ακούτε τι λέγονται δεξιά και αριστερά. Αν δεν πάει Πέμπτη βράδυ κάνεις δεν μπορεί να ξέρει, ούτε καν να ρισκάρει.

Αν έρθει αυτό που φαίνεται θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης. Το ζήτημα είναι αν θα έρθει αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής.

Το έντονο κρύο έχει πια “κλειδώσει” από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι να δούμε που θα χιονίσει.

Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρετε όλοι σας τι θα συμβεί με πάσα ανάλυση και λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας.

Παραμείνετε συντονισμένοι…

Την αγάπη μου!».

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΚΑΙΡΟΣ
Previous Post

Τι θα γίνει με τα διπλώματα οδήγησης των άνω των 74 ετών

Next Post

Πόσοι πίνουν καφέ στο σπίτι και πόσοι έξω;

Next Post
ΚΑΦΕΣ

Πόσοι πίνουν καφέ στο σπίτι και πόσοι έξω;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: 28η Οκτωβρίου – Η Ιστορία που μας εμπνέει, το φρόνημα που μας ενώνει
  • Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Σέρβια
  • Δήμος Κοζάνης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Φάροι ηρωισμού, ομοψυχίας και αυταπάρνησης, η 28η Οκτωβρίου και το Έπος του ’40» (Φωτογραφίες)
  • Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του πατέρα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Ελένης Παπαδοπούλου
  • Σιάτιστα: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr