• Latest
τιμολόγια ρεύματος

Έρχεται φθηνό μεσημεριανό ρεύμα και voucher για αγορά συσκευών

26 Μαΐου 2024
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Μην τσουβαλιάζετε τους αγρότες σε ψηφιακές απαιτήσεις εκτός πραγματικότητας»

22 Νοεμβρίου 2025
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης: Λίγους μήνες μετά την «συμφωνία – κλοπή» μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε., κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης για την τηλεθέρμανση, εκδηλώνεται το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στον λαό

22 Νοεμβρίου 2025
απατη

«Caller ID Spoofing»: Η νέα μέθοδος απάτης για να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς

22 Νοεμβρίου 2025
κλοπη

Διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από διαμέρισμα έπεσαν από μπαλκόνι έξι μέτρων

22 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 82.870 αγρότες για ενισχύσεις 46 εκατ. ευρώ

22 Νοεμβρίου 2025
μανιταρια

«Αν δεν γνωρίζεις, δεν το τρως»: Το μήνυμα ειδικού μετά το περιστατικό με τα δηλητηριώδη μανιτάρια – Τα συμπτώματα

22 Νοεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεαρός δηλητηριάστηκε από σούσι – Μολύνθηκε από το παράσιτο «ανισάκις»

22 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος με ναρκωτικά

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος με ναρκωτικά

22 Νοεμβρίου 2025
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Φρένο στην εξάπλωση των αγριογούρουνων – Τι ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος

22 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Κοζάνη: Απάτη με 10 κάρτες και 1.000 ευρώ ζημιά

22 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Τσοτύλι

22 Νοεμβρίου 2025
Πασχάλης Χαρούμενος: Να θανατώνονται οι επικίνδυνες αρκούδες ή «να τις πάμε στην Πάρνηθα»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται φθηνό μεσημεριανό ρεύμα και voucher για αγορά συσκευών

sierafm by sierafm
26 Μαΐου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
τιμολόγια ρεύματος
0
SHARES
103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το φθηνότερο «νυχτερινό» τιμολόγιο κατά τη θερινή περίοδο, από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, ισχύει από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί.

Voucher για αγορά ηλεκτρικών συσκευών φέρνει η αλλαγή στο ωράριο του νυχτερινού ρεύματος.

Η μετατόπιση της ζήτησης τις ώρες που οι ΑΠΕ δουλεύουν στο φουλ θα περιορίσει την ανάγκη περικοπών πράσινης ενέργειας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», και η πολιτική ηγεσία που ΥΠΕΝ εξετάζει μάλιστα να την συνδυάσει με ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων αγοράς έξυπνων οικιακών συσκευών ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να θέτουν τις ενεργοβόρες συσκευές σε λειτουργία από απόσταση, αφού οι νέες ώρες του νυχτερινού τιμολογίου αναμένεται να μεταφερθούν μεταξύυ 11 πμ και 4 μ.μ. που είναι εργάσιμες ώρες.

Άλλωστε, το νυχτερινό τιμολόγιο ισχύει εδώ και δεκαετίες, όμως μετά την «εισβολή» της φωτοβολταϊκής παραγωγής οι προμηθευτές ρεύματος ζητούν να ισχύσει η μεσημβρινή ζώνη χαμηλής χρέωσης και τα καλοκαίρια (σήμερα είναι μόνο τον χειμώνα) καθώς η μεγάλη ζήτηση, έχει μετατοπιστεί στο απόγευμα από το μεσημέρι, όταν πέφτει ο ήλιος και εκλείπει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών. Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ ότι θα εξεταστούν όλα τα σενάρια σε συντονισμό και συνεργασία με όλους τους φορείς της αγοράς.

Ο ελληνικός σύνδεσμος προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας με επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τον ΔΕΔΔΗΕ έθεσε και επισήμως το θέμα, επισημαίνοντας ότι στις Περιόδους Αιχμής Φορτίου Δικτύου- ειδικά κατά τους μήνες της άνοιξης και του φθινοπώρου- θα ήταν εύλογο να μην έχουν συμπεριληφθεί μεσημβρινές ώρες, δηλαδή ώρες κατά τις οποίες μεγιστοποιείται η παραγωγή των φωτοβολταϊκών μονάδων.

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, Μίλτος Ασλάνογλου υποστηρίζει ότι πλέον οι κρίσιμες ώρες – από την άποψη του μεγέθους της ζήτησης και της συμφόρησης στα δίκτυα – ειδικά το καλοκαίρι είναι οι βραδινές, μεταξύ 9 και 12 όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή και η ζήτηση ενέργειας για τη λειτουργία των κλιματιστικών αυξημένη, ενώ δεν είναι διαθέσιμη η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.

Τις μεσημβρινές ώρες η ζήτηση είναι ακόμα πιο υψηλή λόγω θερμοκρασιών αλλά καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγή των φωτοβολταϊκών η οποία εκτός των άλλων είναι και αποκεντρωμένη. Δηλαδή δεν παράγεται κεντρικά στους μεγάλους θερμικούς Σταθμούς αλλά σε χιλιάδες σημεία ανά την Ελλάδα όπου έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά, γεγονός που αποφορτίζει και τα δίκτυα.

Τα ωράρια του «νυχτερινού»

Το φθηνότερο «νυχτερινό» τιμολόγιο κατά τη θερινή περίοδο, από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, ισχύει από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί ενώ τον χειμώνα εφαρμόζεται ήδη χαμηλή χρέωση και το μεσημέρι 3-5 μμ. Το ωράριο αυτό καθορίστηκε σε εποχή που η διάδοση των φωτοβολταϊκών ήταν ανύπαρκτη ενώ η σταδιακή επέκταση της χρήσης των κλιματιστικών προκαλούσε σοβαρά προβλήματα – μέχρι και μπλακ άουτ – λόγω έλλειψης διαθέσιμης ισχύος και συμφόρησης στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής.

Η αλματώδης ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών απάλειψε τη μεσημβρινή αιχμή αλλά μετατόπισε το πρόβλημα στη βραδινή ζώνη. Ενδεικτικά, το προηγούμενο Σάββατο 3 Ιουνίου η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας από τις 12 ως τις 4 το μεσημέρι καλύφθηκε έως και κατά τα 2/3 από ανανεώσιμες πηγές με αποτέλεσμα η τιμή του ρεύματος στο Χρηματιστήριο ενέργειας κατά το συγκεκριμένο διάστημα να είναι μηδενική.

Στις 5 το απόγευμα – όταν μειώνεται σταδιακά η απόδοση των φωτοβολταϊκών – η τιμή αυξήθηκε στα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ στις 11 μ.μ. οπότε ξεκινά το νυχτερινό τιμολόγιο ήταν πάνω από 80 ευρώ. Συνεπώς, το ισχύον ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα δίνει «σήμα» στους καταναλωτές να μετατοπίσουν την κατανάλωση τους την περίοδο που η τιμή είναι 80 ευρώ και όχι τις ώρες που είναι μηδενική. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το ζήτημα θα τεθεί σε νέες βάσεις στο βαθμό που προχωρά η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης οι οποίοι παρέχουν την δυνατότητα διαφορετικής χρέωσης ανά ώρα της ημέρας.

Οι έξυπνοι μετρητές θα επιτρέπουν στους προμηθευτές να εφαρμόζουν δυναμικά τιμολόγια αλλά και στους καταναλωτές να προσαρμόζουν ανάλογα το προφίλ της ζήτησης στη διάρκεια της ημέρας ώστε να αξιοποιούν τις ώρες που ισχύουν χαμηλότερες τιμές. Σήμερα το «σήμα» για την ενεργοποίηση του μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου δίνεται κεντρικά από τον ΔΕΔΔΗΕ με Σύστημα Τηλεχειρισμού Ακουστικής Συχνότητας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: VOUCHERΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ
Previous Post

Αυτά είναι τα κινητά με την χαμηλότερη ακτινοβολία

Next Post

Έρχεται το τέλος για Taxis, Taxisnet και Elenxis

Next Post
taxis εφορια ταξις

Έρχεται το τέλος για Taxis, Taxisnet και Elenxis

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Μην τσουβαλιάζετε τους αγρότες σε ψηφιακές απαιτήσεις εκτός πραγματικότητας»
  • Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης: Λίγους μήνες μετά την «συμφωνία – κλοπή» μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε., κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης για την τηλεθέρμανση, εκδηλώνεται το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στον λαό
  • «Caller ID Spoofing»: Η νέα μέθοδος απάτης για να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς
  • Διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από διαμέρισμα έπεσαν από μπαλκόνι έξι μέτρων
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 82.870 αγρότες για ενισχύσεις 46 εκατ. ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr