• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

Έρχονται τα νέα ψηφιακά εργαλεία της ΔΥΠΑ: Τι αλλάζει για τους ανέργους ΟΑΕΔ

15 Μαρτίου 2023

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

11 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Αυτόνομα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τοποθετούνται σε 85 κόμβους

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύγχρονα φωτιστικά υψηλής απόδοσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο

11 Δεκεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 12-14 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Tο τεχνικό πρόβλημα στο ταχυδιυλιστήριο του φράγματος Πραμόριτσας έχει πλέον αποκατασταθεί

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχονται τα νέα ψηφιακά εργαλεία της ΔΥΠΑ: Τι αλλάζει για τους ανέργους ΟΑΕΔ

sierafm by sierafm
15 Μαρτίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έρχονται τα e-ΚPA και η νέα πλατφόρμα skills.gov.gr: Πώς αλλάζουν τα νέα ψηφιακά εργαλεία που ενεργοποιεί η ΔΥΠΑ την καθημερινότητα των ανέργων

Η πλατφόρμα skills.gov.gr διασφαλίζει στον άνεργο τις δεξιότητες τους ενώ το e-KPA τον απαλλάσσει από τις επισκέψεις στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης.

Αναλυτικότερα τα νέα ψηφιακά εργαλεία της ΔΥΠΑ περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία νέων και αναβάθμιση υφιστάμενων ψηφιακών εργαλείων: Στο πλαίσιο του ΤΑΑ έχουν προβλεφθεί νέα καινοτόμα εργαλεία και πλατφόρμες όπως το Matching Tool, το skills.gov.gr, το νέο ΟΠΣ3 ΔΥΠΑ, το VET OPS, καθώς και άλλα που έχουν στόχο την αλλαγή της εικόνας της ΔΥΠΑ και την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων
  • Υιοθέτηση καινοτόμων εργαλείων: Η ΔΥΠΑ έχει ενσωματώσει ήδη νέα ψηφιακά εργαλεία και ρηξικέλευθες πλατφόρμες επικοινωνίας όπως το MyΔΥΠΑapp, το MyΔΥΠΑlive (καλή πρακτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο – PES Network), το Chatbot, το Support.gov.gr, μέσα από τη λειτουργία του ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υπο- θέσεων (1555). Σύντομα θα υλοποιηθούν και νεότερα έργα, όπως ο Ψηφιακός Σύμβουλος και το e-KPA, πιλοτικά σε Αθήνα
    και Θεσσαλονίκη. Σημαντική στο πλαίσιο αυτό είναι και η αναβάθμιση της κεντρικής ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ και η δημιουργία νέας ιστοσελίδας πλήρως συμμορφω- μένης στο πρότυπο WCAG 2.1 AAA για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία. Τέλος, προβλέπεται η υιοθέτηση σύγχρονων εκπαιδευτικών τεχνικών μέσα από προηγμένα συστήματα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR/VR)
  • Στρατηγική στροφή στην καινοτομία: Η ΔΥΠΑ επενδύει και στην καινοτομία μέσα από Διαγωνισμούς Καινοτομίας (Be a Part of Hack, Δεκέμβριος 2021), την ενεργή συμ- μετοχή σε δίκτυα καινοτομίας (ΟΟΣΑ και ΥΠΕΣ) με συγκεκριμένες προτάσεις καινοτομίας, τη μεμονωμένη συμμετοχή υπαλλήλων της ΔΥΠΑ σε διαγωνισμούς καινοτομίας, καθώς και με σχετικές βραβεύσεις και κυρίως με τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας έργου με αντικείμενο τη διαχείριση της καινοτομίας μέσα στη ΔΥΠΑ.

Skills.gov.gr

Πρακτικά, ο Ατομικός Λογαριασμός Δεξιοτήτων θα επιτρέπει σε άνεργους και εργαζομένους να δημιουργήσουν με ένα «κλικ», ένα «ψηφιακό αρχείο» με το σύνολο των δεξιοτήτων τους, το οποίο θα περιέχει ενδεικτικά τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την ταυτοποίηση του κατόχου του, κάθε μορφής εκπαίδευση και κατάρτιση που έχει λάβει ο κάτοχος του λογαριασμού, το σύνολο της επιδοτούμενης κατάρτισης που έχει λάβει και τα ποσά της επιδότησης που αντιστοιχούν σε αυτή, ενώ θα περιλαμβάνει και τα διαθέσιμα δικαιώματα επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του κατόχου του λογαριασμού.
Συγκεκριμένα, μέσα από τον Ατομικό Λογαριασμό Δεξιοτήτων θα καταγράφονται οι υφιστάμενες δεξιότητες, αλλά και εκείνες που αποκτά ο πολίτης από τα προγράμματα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων στα οποία συμμετέχει.

Παράλληλα, μέσα από την πλατφόρμα θα ορίζεται και θα παρέχεται ο προϋπολογισμός που θα μπορούν να δαπανούν για κατάρτιση, άνεργοι και εργαζόμενοι, με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητάς τους.

Επιπλέον, θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αποδεικνύουν τις δεξιότητες που κατέχουν βάσει βιογραφικού, πρότερης επαγγελματικής εμπειρίας, συμμετοχής σε κατάρτιση κ.ά. και στο κράτος να καταρτίζει στοχευμένα και αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό του στις δεξιότητες που έχει πραγματικά ανάγκη η αγορά εργασίας.

Δικαιούχοι ΑΛΔΕ, κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του συστήματος, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ και απασχολούμενοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

Πώς θα γίνεται η διανομή των 1.500 ευρώ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ανώτατο ποσό των 1.500 ευρώ αναλύεται σε:

  • 1.100 ευρώ που είναι το σταθερό ποσό το οποίο παρέχεται σε όλους τους δικαιούχους, ανεξαρτήτως κοινωνικών κριτηρίων.
  • έως 400 ευρώ που είναι το μεταβλητό ποσό το οποίο θα χορηγείται με βάση κοινωνικά κριτήρια (φύλο, ηλικία, ειδικές ομάδες) και αντίστοιχους συντελεστές στάθμισης που έχουν καθοριστεί με την ΚΥΑ 69943 (ΦΕΚ 3943 Β’, 25-7-2022) των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Επικρατείας. Με τον τρόπο αυτό πριμοδοτούνται ως προς τα δικαιώματα δεξιοτήτων οι γυναίκες, οι νέοι 18-29 ετών και οι ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια εισόδου στην αγορά εργασίας (π.χ. άτομα με αναπηρία).

Σημειώνεται πως κατά την πρώτη φάση εφαρμογής των ΑΛΔΕ:

1. Ο δικαιούχος οφείλει να εξαργυρώσει τις χρηματικές / πιστωτικές του μονάδες αποκλειστικά σε υπηρεσίες συμβουλευτικής ή/και κατάρτισης ή/και πιστοποίησης από παρόχους που ανήκουν στο Μητρώο Επιλέξιμων Παρόχων Επιδοτούμενης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) εντός 6 μηνών από την πίστωση του Ατομικού Λογαριασμού Δεξιοτήτων του.

2. Η συμμετοχή ισχύει μέχρι να εξαντληθούν τα χρηματικά ποσά που αντιστοιχούν στον καταρτιζόμενο, σύμφωνα με τον ατομικό λογαριασμό δεξιοτήτων του.

3. Ο καταρτιζόμενος μπορεί να καταρτισθεί στο ίδιο αντικείμενο περισσότερες από μία φορές μόνο εάν, μεταξύ της μιας και της άλλης κατάρτισης στο αντικείμενο αυτό, μεσολαβήσουν δύο έτη.
Είναι σε εξέλιξη από τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ η προετοιμασία για την υλοποίηση της ειδικής ψηφιακής πύλης skills.gov.gr, μέσω της οποίας θα αποκτούν οι ενδιαφερόμενοι πρόσβαση στον ατομικό λογαριασμό δεξιοτήτων.
Η διαχείρισή του, θα γίνεται μέσα από ειδική πλατφόρμα στην οποία θα διαθέτουν διαπιστευμένη πρόσβαση οι καταρτιζόμενοι, οι εργοδότες τους στην περίπτωση της ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ, για λόγους αντιστοίχισης της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΔΥΠΑΟΑΕΔ
Previous Post

Δημοσκόπηση MRB: Στο 3,2% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, η τραγωδία στα Τέμπη και η ψήφος

Next Post

Τέλος τα μέτρα για τον κορονοϊό – Ποιες είναι οι δύο εξαιρέσεις

Next Post
μασκα

Τέλος τα μέτρα για τον κορονοϊό – Ποιες είναι οι δύο εξαιρέσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου
  • Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου
  • Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  • Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr