• Latest
κορονοιος εμβολιο

Έρχονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε 4 φάσεις

12 Ιουλίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

5 Δεκεμβρίου 2025
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

2 νεκροί και 3 τραυματίες στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας το Νοέμβριο

5 Δεκεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Συλλήψεις για ναρκωτικά

Κοζάνη: Συλλήψεις για ναρκωτικά

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχονται υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε 4 φάσεις

sierafm by sierafm
12 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τις αποφάσεις του επισπεύδει το Μαξίμου για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες και, υπό την απειλή εισβολής του τέταρτου πανδημικού κύματος, ανοίγει περαιτέρω τη βεντάλια των έκτακτων παρεμβάσεων.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. «Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς έχει ήδη λάβει τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Βιοηθικής» ανέφερε χαρακτηριστικά, τη στιγμή που ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αναμένεται να συνδυαστεί με τα ψηφιακά εργαλεία ελέγχου της γνησιότητας των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Οίκοι ευγηρίας

Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα γίνει οριζόντια για όλες τις, προς το παρόν υπό εξέταση, πληθυσμιακές κατηγορίες, αλλά αποκλειστικά για τους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων (με χρόνιες παθήσεις, αναπηρίες κ.λπ.). Ηδη η κατηγορία αυτή απασχολεί για ευνόητους λόγους μια σειρά από κλειστές κυβερνητικές συσκέψεις, γεγονός που δείχνει ουσιαστικά ότι προσώρας διαχωρίζεται από το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό – γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό σε νοσοκομεία κ.λπ. Αυτοί θα ακολουθήσουν, εφόσον κριθεί αναγκαίο, σε επόμενο στάδιο μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα στο δεύτερο 15ήμερο του Αυγούστου.

Με δεδομένη την κατάσταση υψίστης επιφυλακής στην οποία βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί, αναπροσαρμόζοντας τους σχεδιασμούς τους, αναμένεται κλιμακωτή εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας μέχρι και το φθινόπωρο, ανάλογα με τα τότε δεδομένα.

Υπουργικές αποφάσεις

Αλλωστε και οι ειδικοί της Επιτροπής Βιοηθικής συστήνουν στον Πρωθυπουργό μια «διαβαθμισμένη εφαρμογή» ακόμα και ως προς τη σειρά του υγειονομικού προσωπικού. Λένε, για παράδειγμα, να προηγηθεί το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε σχέση με τους εργαζομένους σε άλλες μονάδες. Η νομοθετική βάση υπάρχει μέσω του νόμου 4675/2020 που επιβεβαιώνει τον εθελοντικό χαρακτήρα του εμβολιασμού αλλά προβλέπει την επιβολή υποχρεωτικότητας κατ’ εξαίρεση και υπό όρους. Για να συμβεί αυτό απαιτούνται υπουργικές αποφάσεις, εκ μέρους του υπουργείου Υγείας και έπειτα από γνώμη της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, ειδικότερα, σε ό,τι αφορά οίκους ευγηρίας και υγειονομικές δομές.

Προθεσμία για τα ραντεβού

Ως προς τη διαδικασία θα δίνεται προθεσμία αρκετών εβδομάδων ώστε να προγραμματίζονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Οσοι επιμείνουν στην άρνηση θα υφίστανται συνέπειες που αναμένεται να καθοριστούν με ειδικές ρυθμίσεις. Κατά τις πληροφορίες, εξετάζονται τα εξής περιθώρια: να λειτουργεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για νέες προσλήψεις (προς τις δομές όπου θα αποφασιστεί η υποχρεωτικότητα) και να αποτελεί όρο για την απασχόληση του υπάρχοντος προσωπικού. Στο τραπέζι βρίσκεται είτε το ενδεχόμενο μετακίνησης – μετάθεσης προσωπικού σε πόστα μακριά από επαφή με πολίτες, όπου είναι εφικτό, είτε ειδικότερες ρυθμίσεις, όπως η αναστολή εργασίας. Στην Ευρώπη τον δρόμο άνοιξε πρώτη η Ιταλία για τους επαγγελματίες υγείας (έχουν υπάρξει πάντως προσφυγές), ενώ παρόμοιο σχεδιασμό φέρνουν στο προσκήνιο οι κυβερνήσεις άλλων χωρών, όπως η Γαλλία και η Πολωνία.

Οι πρώτοι

Στην Ελλάδα η πρώτη φάση του σχεδιασμού περιλαμβάνει τους οίκους ευγηρίας και έπονται τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ωστόσο δεν αποκλείεται – ανάλογα με τα δεδομένα του φθινοπώρου (εμβολιαστική κάλυψη, επιδημιολογικοί δείκτες) – να ακολουθήσουν άλλες δύο.

Συγκεκριμένα ως ξεχωριστή κατηγορία αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης σε μεταγενέστερο χρόνο και εφόσον η εμβολιαστική κάλυψη δεν φτάσει σε απολύτως ικανοποιητικά επίπεδα. Επιπλέον συζητήσεις δεν αποκλείεται να ανοίξουν και για άλλες κατηγορίες, όπως στους στρατεύσιμους, στους αθλητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων ή σε ειδικά τμήματα των σωμάτων ασφαλείας
(ΕΛ.ΑΣ. κ.λπ.).

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

EURO 2021: Η Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης, νίκησε 3-2 την Αγγλία στα πέναλτι!

Next Post

Ένταξη 3 νέων έργων διαχείρισης βιοαποβλήτων σε 3 Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας

Next Post
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Ένταξη 3 νέων έργων διαχείρισης βιοαποβλήτων σε 3 Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας
  • Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής
  • Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr