• Latest
ΕΛΓΑ

Αλλαγές στον ΕΛΓΑ -Οι αποφάσεις του υπουργείου

29 Ιουλίου 2020
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

6 Δεκεμβρίου 2025
Ώρα 12:15: Οι αγρότες με τα τρακτέρ στα διόδια της Σιάτιστας – Βίντεο με τη στιγμή που “σπάνε” το μπλόκο της Αστυνομίας

Ώρα 12:15: Οι αγρότες με τα τρακτέρ στα διόδια της Σιάτιστας – Βίντεο με τη στιγμή που “σπάνε” το μπλόκο της Αστυνομίας

6 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή

Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή

6 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: 59χρονος έκλεψε γεωργικά μηχανήματα

6 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στο πλευρό των αγροτών

6 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα

5 Δεκεμβρίου 2025
ΟΓΕ

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025

Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών

5 Δεκεμβρίου 2025
Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Διπλάσια ποσότητα καυσόξυλων στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στον ΕΛΓΑ -Οι αποφάσεις του υπουργείου

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΛΓΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tον κρίσιμο ρόλο του ΕΛΓΑ στην ομαλή λειτουργία του πρωτογενούς τομέα και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγροτικής οικονομίας, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για θέματα αρμοδιότητας του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι στην κατεύθυνση αυτή έχει συσταθεί μία μεικτή επιτροπή η οποία μελετά τη δυνατότητα σύστασης συνεργειών μεταξύ του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και του ΕΛΓΑ με κύριο στόχο να διερευνήσει τη δημιουργία ενός καλύτερου ασφαλιστικού προϊόντος το οποίο θα παρέχει περισσότερες, δικαιότερες και καλύτερες ασφαλιστικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους. Ο υπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα για ακόμη μία φορά ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ αλλά στόχος είναι η εμπλοκή και η συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κάλυψη των ζημιών του πρωτογενούς τομέα πάντα υπέρ του συμφέροντος των παραγωγών.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι στην ίδια κατεύθυνση και κατόπιν προσωπικής παρεμβάσεως του ίδιου του Πρωθυπουργού έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά από το 2011 σχετική διάταξη με την οποία μεταφέρθηκε ποσό ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς.

Ο κ. Βορίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και με τις οποίες επιχειρείται ο εξορθολογισμός των οικονομικών του Οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη λειτουργία του και όπως ανέφερε θα οδηγήσουν στην οικονομική εξυγίανσή του.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης εξήγγειλε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη «κοστολογικής ασφαλιστικής μελέτης» όπως τη χαρακτήρισε, η οποία θα υποδείξει που υπάρχουν πεδία παρεμβάσεως και θα συντελέσει στην οικονομική σταθεροποίηση της βάσης του Οργανισμού που θα οδηγήσει στην εξυγίανσή του. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως την ιδιαίτερη σημασία της αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Εξάλλου, ο κ. Βορίδης εξήρε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ μέσω της χρήσης της τεχνολογίας που θα συντελέσει στη δημιουργία ενός αξιόπιστου και αντικειμενικού συστήματος εκτιμήσεων το οποίο θα συμβάλλει στην ταχύτερη οριστικοποίηση των ζημιών και συνεπώς στην ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων. Τοποθέτησε μάλιστα την πιλοτική μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για στείρα αντιπολίτευση επί του θέματος, τονίζοντας ότι επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα στο ζήτημα του κανονισμού. Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναλογιστική μελέτη στην οποία ουδέποτε προχώρησαν οι ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά τους κλάδους που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Βορίδης αποσαφήνισε ότι το υπουργείο εργάζεται αδιάκοπα για τη δίκαια και όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους, σημειώνοντας ότι πέρα από τους κλάδους για τους οποίους έχει ήδη δρομολογηθεί η ενίσχυση τους, εξετάζεται η ενίσχυση στα καρπούζια, την τομάτα, τη μελιτζάνα την πατάτα καθώς και της ιχθυοκαλλιέργειας και της μέσης αλιείας από μέτρα του Προγράμματος Αλιείας. Παράλληλα σημείωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση προκειμένου να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις στην πτηνοτροφία, στην οστρακοκαλλιέργεια, στη χοιροτροφία και τόνισε ότι εξετάζονται οι επιπτώσεις σε κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΕΛΓΑ
Previous Post

ΣΟΚ: Πνίγηκε 12χρονο κορίτσι στην Κέρκυρα

Next Post

520 νέες θέσεις εργασίας στη 2η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post
Περιφέρεια συνεδρίαση

520 νέες θέσεις εργασίας στη 2η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες
  • Ώρα 12:15: Οι αγρότες με τα τρακτέρ στα διόδια της Σιάτιστας – Βίντεο με τη στιγμή που “σπάνε” το μπλόκο της Αστυνομίας
  • Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή
  • Πτολεμαΐδα: 59χρονος έκλεψε γεωργικά μηχανήματα
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στο πλευρό των αγροτών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr