• Latest
ΕΛΓΑ

Αλλαγές στον ΕΛΓΑ -Οι αποφάσεις του υπουργείου

29 Ιουλίου 2020
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκδημία του Γιώργου Παρχαρίδη

3 Φεβρουαρίου 2026
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης

3 Φεβρουαρίου 2026
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Σπάρτακος

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Σπάρτακος

3 Φεβρουαρίου 2026
Εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιουχου Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργου Αυγερινού

Εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιουχου Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργου Αυγερινού

3 Φεβρουαρίου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Εκλογές στο Σωματείο Εργαζόμενων στην Ενέργεια

3 Φεβρουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  για την απώλεια του Γιώργου Παρχαρίδη

3 Φεβρουαρίου 2026
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026

3 Φεβρουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Προσωρινή μη λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών του Δημαρχείου στη Σιάτιστα

3 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Κήπου, Καισαρειάς, Άνω και Κάτω Κώμης

3 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Δύο συλλήψεις στην Κοζάνη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

3 Φεβρουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να καταργηθεί η διάταξη της ΝΔ που επιβάλλει αναγκαστικές απαλλοτριώσεις προς όφελος ενεργειακών εταιρειών παρά τη διαφωνία των Δημοτικών Συμβουλίων»

3 Φεβρουαρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις Εκθέσεις «Athens Fashion Trade Show» και «ΕΞΠΟΤΡΟΦ»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις Εκθέσεις «Athens Fashion Trade Show» και «ΕΞΠΟΤΡΟΦ»

3 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στον ΕΛΓΑ -Οι αποφάσεις του υπουργείου

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΛΓΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tον κρίσιμο ρόλο του ΕΛΓΑ στην ομαλή λειτουργία του πρωτογενούς τομέα και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγροτικής οικονομίας, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για θέματα αρμοδιότητας του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι στην κατεύθυνση αυτή έχει συσταθεί μία μεικτή επιτροπή η οποία μελετά τη δυνατότητα σύστασης συνεργειών μεταξύ του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και του ΕΛΓΑ με κύριο στόχο να διερευνήσει τη δημιουργία ενός καλύτερου ασφαλιστικού προϊόντος το οποίο θα παρέχει περισσότερες, δικαιότερες και καλύτερες ασφαλιστικές υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους. Ο υπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα για ακόμη μία φορά ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ αλλά στόχος είναι η εμπλοκή και η συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κάλυψη των ζημιών του πρωτογενούς τομέα πάντα υπέρ του συμφέροντος των παραγωγών.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι στην ίδια κατεύθυνση και κατόπιν προσωπικής παρεμβάσεως του ίδιου του Πρωθυπουργού έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά από το 2011 σχετική διάταξη με την οποία μεταφέρθηκε ποσό ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς.

Ο κ. Βορίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και με τις οποίες επιχειρείται ο εξορθολογισμός των οικονομικών του Οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη λειτουργία του και όπως ανέφερε θα οδηγήσουν στην οικονομική εξυγίανσή του.

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης εξήγγειλε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη «κοστολογικής ασφαλιστικής μελέτης» όπως τη χαρακτήρισε, η οποία θα υποδείξει που υπάρχουν πεδία παρεμβάσεως και θα συντελέσει στην οικονομική σταθεροποίηση της βάσης του Οργανισμού που θα οδηγήσει στην εξυγίανσή του. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως την ιδιαίτερη σημασία της αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Εξάλλου, ο κ. Βορίδης εξήρε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ μέσω της χρήσης της τεχνολογίας που θα συντελέσει στη δημιουργία ενός αξιόπιστου και αντικειμενικού συστήματος εκτιμήσεων το οποίο θα συμβάλλει στην ταχύτερη οριστικοποίηση των ζημιών και συνεπώς στην ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων. Τοποθέτησε μάλιστα την πιλοτική μετάβαση του ΕΛΓΑ στην ψηφιακή εποχή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για στείρα αντιπολίτευση επί του θέματος, τονίζοντας ότι επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα στο ζήτημα του κανονισμού. Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναλογιστική μελέτη στην οποία ουδέποτε προχώρησαν οι ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά τους κλάδους που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Βορίδης αποσαφήνισε ότι το υπουργείο εργάζεται αδιάκοπα για τη δίκαια και όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους, σημειώνοντας ότι πέρα από τους κλάδους για τους οποίους έχει ήδη δρομολογηθεί η ενίσχυση τους, εξετάζεται η ενίσχυση στα καρπούζια, την τομάτα, τη μελιτζάνα την πατάτα καθώς και της ιχθυοκαλλιέργειας και της μέσης αλιείας από μέτρα του Προγράμματος Αλιείας. Παράλληλα σημείωσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση προκειμένου να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις στην πτηνοτροφία, στην οστρακοκαλλιέργεια, στη χοιροτροφία και τόνισε ότι εξετάζονται οι επιπτώσεις σε κάθε κλάδο ξεχωριστά.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΕΛΓΑ
Previous Post

ΣΟΚ: Πνίγηκε 12χρονο κορίτσι στην Κέρκυρα

Next Post

520 νέες θέσεις εργασίας στη 2η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post
Περιφέρεια συνεδρίαση

520 νέες θέσεις εργασίας στη 2η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκδημία του Γιώργου Παρχαρίδη
  • Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης
  • Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο Σπάρτακος
  • Εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιουχου Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργου Αυγερινού
  • Εκλογές στο Σωματείο Εργαζόμενων στην Ενέργεια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr