• Latest
ΤΡΟΧΑΙΟ αρκουδα

Αμύνταιο: Ακόμα ένα τροχαίο με αρκούδα στην περιοχή Κλειδί.

21 Ιουλίου 2017
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες

17 Νοεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

17 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης  για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

17 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

17 Νοεμβρίου 2025
Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

17 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

17 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Το Πολυτεχνείο ζει, με τα μηνύματά του πάντα επίκαιρα, παρακινώντας μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον»

17 Νοεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

157 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

17 Νοεμβρίου 2025
νερο

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό

17 Νοεμβρίου 2025
καιρός

Με ήπιο καιρό ξεκινά η εβδομάδα αλλά μετά χαλάει – Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

17 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP

17 Νοεμβρίου 2025
απατη

Τηλεφωνικές απάτες: Ο ρόλος της πρώην αθλήτριας και οι διάλογοι-φωτιά από τη δράση του κυκλώματος

17 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αμύνταιο: Ακόμα ένα τροχαίο με αρκούδα στην περιοχή Κλειδί.

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΤΡΟΧΑΙΟ αρκουδα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 19 Ιουλίου τα ξημερώματα σημειώθηκε για άλλη μια φορά ένα τροχαίο ατύχημα με θύμα μια αρκούδα στη νέα εθνική οδό Αμυνταίου – Φλώρινας στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Όροβου.

Στο άτυχο ζώο, ένα νεαρό αρσενικό, o θάνατος επήλθε ακαριαία λόγω εσωτερικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από την σφοδρή σύγκρουση. Παρά τις ζημιές στο αυτοκίνητο, ο οδηγός συνέχισε την πορεία του και η τροχαία ενημερώθηκε για το πτώμα του ζώου από άλλους διερχόμενους οδηγούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το 12ο ατύχημα με θύμα αρκούδα που σημειώνεται στον εν λόγω τομέα του τοπικού οδικού δικτύου από το 2003.

Οι οργανώσεις ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ενημερώθηκαν από την Αστυνομία και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Στο σημείο έσπευσαν εκπρόσωποι του Δασαρχείου Φλώρινας, των δύο οργανώσεων, της θηροφυλακής, καθώς και ο κτηνίατρος της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ το 2012 ανέδειξε το πρόβλημα μέσω ερευνητικού προγράμματος για την προστασία της καφέ αρκούδας και του οικοσυστήματός της, στο πλαίσιο του οποίου τοποθετήθηκαν πινακίδες προειδοποίησης, ειδικοί ανακλαστήρες και πραγματοποιήθηκε επιστημονική μελέτη με αντικείμενο τη γενετική ροή των αρκούδων στην περιοχή. Παράλληλα το 2016 η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με την Εγνατία Α.Ε. με αντικείμενο την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες στην περιοχή και την καινούρια χάραξη της οδού.

Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου LIFE AMΥbear «Βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης του ανθρώπου και της αρκούδας στο Δήμο Αμυνταίου», και μετά από εισήγηση της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, εγκρίθηκε η εγκατάσταση μέσα στο 2018 επιπλέον ειδικής σήμανσης και προειδοποιητικών πινακίδων για τους οδηγούς στα πιο επικίνδυνα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της ΠΕ ενότητας Φλώρινας με έμφαση στο Δ. Αμυνταίου. Στο έργο συμμετέχουν o Δήμος Αμυνταίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και η LEVER Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε. Ωστόσο, μέχρι τότε το τμήμα αυτό της νέας εθνικής οδού παραμένει αθωράκιστο, και παρόλο που είναι γνωστό ότι η περιοχή αυτή αποτελεί σημαντικό φυσικό πέρασμα για την άγρια ζωή, πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος αντίδρασης όταν κάποιο άγριο ζώο θα βρεθεί στο οδόστρωμα.

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνουν έκκληση:
– Προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής του Κλειδιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά κατά τους θερινούς και φθινοπωρινούς μήνες όπου παρατηρείται μεγαλύτερη κινητικότητα από τις αρκούδες, και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας.
– Προς την Τροχαία Φλώρινας για τακτικό έλεγχο της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και την επιβολή των κυρώσεων που ορίζει ο νόμος για όσους οδηγούς δεν τηρούν το όριο ταχύτητας.
– Προς την Τροχαία Φλώρινας και την ΠΕ Φλώρινας για την πρόβλεψη άμεσης εγκατάστασης ενός προσωρινού συστήματος πινακίδων στην συγκεκριμένη περιοχή για την προειδοποίηση των οδηγών για τήρηση ορίου ταχύτητας.

Πηγή:tanea.gr

Tags: ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΑΡΚΟΥΔΑ
Previous Post

Τέλος χρόνου για τα Ε1 – Πρόστιμο για όσους δεν υποβάλουν δήλωση

Next Post

Βάσεις 2017: Εκτιμήσεις & μόρια για όλες τις σχολές (πίνακας)

Next Post
εξετασεις, σχολειο

Βάσεις 2017: Εκτιμήσεις & μόρια για όλες τις σχολές (πίνακας)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες
  • Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς
  • Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025
  • Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr