• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Ανακοίνωση για τον τραυματισμό συναδέλφου σε εργοτάξιο κατασκευής Φωτοβολταϊκου πάρκου

30 Ιουλίου 2021
Κοζάνη: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την επίθεση των Αμερικανών στην Βενεζουέλα

Κοζάνη: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την επίθεση των Αμερικανών στην Βενεζουέλα

3 Ιανουαρίου 2026
ναρκωτικα

36χρονος κατηγορείται ότι έδωσε κοκαΐνη στον ανήλικο γιο του

3 Ιανουαρίου 2026
Βενεζουέλα: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τη σύλληψη Μαδούρο

Βενεζουέλα: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τη σύλληψη Μαδούρο

3 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο voucher για εργαζόμενους & ανέργους μέχρι 1.500 ευρώ

3 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Τραυμάτισε τον αδελφό του με καραμπίνα ενώ την καθάριζε

3 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Διαρρήκτης έπεσε από ταράτσα σπιτιού που πήγε να ληστέψει – Συνελήφθη ο 40χρονος

3 Ιανουαρίου 2026
Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

3 Ιανουαρίου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ενημέρωση από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας για τα Θεοφάνεια

3 Ιανουαρίου 2026
Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

3 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου

3 Ιανουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

3 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

3 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 4 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση για τον τραυματισμό συναδέλφου σε εργοτάξιο κατασκευής Φωτοβολταϊκου πάρκου

sierafm by sierafm
30 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει στους εργαζόμενους άλλο ένα εργατικό ατύχημα που έλαβε τόπο στο εργοτάξιο κατασκευής Φωτοβολταϊκου πάρκου της JUWI στα Λιβερά και φέρει την σφραγίδα των μεγαλοεργοδοτών. Συνάδελφος ηλεκτρολόγος σε εργολαβία τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και στο χέρι  στη προσπάθεια του να κατέβει από φορτηγό. Και μόνο ότι το εργατικό ατύχημα προκλήθηκε στις 2 το μεσημέρι όπου θα έπρεπε να έχουν σταματήσει οι εργασίες λόγο υψηλών θερμοκρασιών αποδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των εργοδοτών.  Το Συνδικάτο Οικοδόμων εύχεται στον συνάδελφο ταχεία ανάρρωση.

Τις τελευταίες ημέρες λόγω του καύσωνα αλλά και από την παρατεταμένη εντατικοποίηση εργασίας που υπάρχει στα εργοτάξια ο κίνδυνος για την πρόκληση εργατικών «ατυχημάτων» μεγαλώνει. Αντί οι εργοδότες να πάρουν μέτρα προστασίας των εργαζομένων κοιτάνε πως θα διασφαλίσουν να βγαίνει η δουλειά.

Τους καλούμε τις επόμενες ημέρες ως ένα ελάχιστο μέτρο που πρέπει να παρθεί να σταματήσουν οι εργασίες στα εργοτάξια με την ταυτόχρονη καταβολή ολοκλήρου του ημερομίσθιου  καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές.

Τα μέτρα προστασίας και για τον καύσωνα όπως και για την πανδημία αντιμετωπίζονται από τους εργοδότες ως κόστος μπροστά στα κέρδη που επιδιώκουν και βγάλουν από τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια. Αποδεικνύετε καθημερινά με την κατάσταση στους χώρους δουλειάς ότι κέρδη και προστασία των εργαζομένων δεν μπορεί να συνυπάρχουν.

Ο τελευταίος νόμος-έκτρωμα που οδηγεί τους εργαζόμενους σε περισσότερες και απλήρωτες ώρες δουλειάς θεσπίζοντας την 10ωρη εργασία, είναι καμπανάκι για όλους όσον αφορά την προστασία της υγείας των εργαζομένων συνολικά και όχι μόνο σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν περιμένουμε περισσότερα από το κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του, οι καθημερινές παρεμβάσεις, ο αγώνας των εργαζομένων και των ταξικών συνδικάτων είναι που θα καταργήσουν στην πράξη την αδικία και την εκμετάλλευση και θα καταστήσουν κουρελόχαρτα τους αντεργατικούς νόμους τους. Απαιτείται η πρωτοβουλία και η ενεργητική παρέμβαση όλων μας για την εφαρμογή από τους εργοδότες όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας μας, για τον ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λήψη αυτών των μέτρων.

Απαιτούμε:

  1. Προσλήψεις τεχνικών ασφαλείας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα εργοτάξια της περιοχής μας.
  2. Τη στελέχωση και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ, να γίνονται πιο τακτικοί ελέγχει στα εργοτάξια.
  3. Άμεση στελέχωση των ιατρείων των εργοταξίων με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό.
  4. Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στα μεγάλα εργοτάξια για όσο διαρκεί ο καύσωνας με ευθύνη της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
  5. Άμεση διακοπή όλων των υπαίθριων εργασιών όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 38 οC. Αντίστοιχα, άμεση διακοπή εργασιών σε ιδιαίτερα επιβαρυμένους θερμικά χώρους. Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου χωρίς καμία περικοπή.
  6. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο, όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας.
  7. Αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, των εργαζομένων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, νεφροπαθείς). Πλήρης καταβολή του ημερομισθίου.
  8. Περιορισμός βαριών εργασιών όταν οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.
  9. Διάθεση σε συνεχή βάση στους εργαζόμενους πόσιμου δροσερού νερού κοντά στη θέση εργασίας τους. Δημιουργία κατάλληλων κλιματισμένων χώρων διαλείμματος για την ανάπαυση των εργαζομένων, πιο συχνά διαλλείματα όταν δεν σταματάνε οι εργασίες και υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες (15 λεπτά ανά 1 ώρα) χωρίς καμία μεταβολή στο ωράριο εργασίας.
  10. Ίδρυση κρατικού σώματος γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας ενταγμένου σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ΥΑΕ.
  11. Εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου από το Γιατρό Εργασίας και τον Τεχνικό Ασφάλειας και εφαρμογή από τους εργοδότες, όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ουσιαστική προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.
Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Εξελίξεις στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη: Ποιο είναι βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο του

Next Post

Εγνατία Οδός: Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο και τροχαίο

Next Post
ΕΓΝΑΤΙΑ

Εγνατία Οδός: Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο και τροχαίο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την επίθεση των Αμερικανών στην Βενεζουέλα
  • 36χρονος κατηγορείται ότι έδωσε κοκαΐνη στον ανήλικο γιο του
  • Βενεζουέλα: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τη σύλληψη Μαδούρο
  • ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο voucher για εργαζόμενους & ανέργους μέχρι 1.500 ευρώ
  • Τραυμάτισε τον αδελφό του με καραμπίνα ενώ την καθάριζε

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr