• Latest
Ερντογάν

Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν με Χάλκη, Θράκη και 8 Τούρκους αξιωματικούς

6 Φεβρουαρίου 2019
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Η επόμενη μέρα των μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία: Εκκρεμείς πληρωμές – αποζημιώσεις και χρονοδιάγραμμα καταβολής τους»

29 Ιανουαρίου 2026
Καστοριά και Φλώρινα στο νέο πλαίσιο του προγράμματος «Μετεγκατάσταση» – Ποιοι δικαιούνται τα 10.000€

Καστοριά και Φλώρινα στο νέο πλαίσιο του προγράμματος «Μετεγκατάσταση» – Ποιοι δικαιούνται τα 10.000€

28 Ιανουαρίου 2026
Πασχάλης Χαρούμενος: Να θανατώνονται οι επικίνδυνες αρκούδες ή «να τις πάμε στην Πάρνηθα»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αναθεώρηση της οριοθέτησης και διάρκειας της Περαιτέρω Απαγορευμένης Ζώνης στην Π.Ε. Κοζάνης λόγω ευλογιάς προβάτων και αιγών

28 Ιανουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Π.Π.Α) Δυτικής Μακεδονίας

28 Ιανουαρίου 2026
Χρυσό Βραβείο για τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα Circular Economy Awards 2026

Χρυσό Βραβείο για τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα Circular Economy Awards 2026

28 Ιανουαρίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Κυριάκος Ταταρίδης: «Δύο Χρόνια Δημοτικής Αρχής Γρεβενών: Τι Παραλάβαμε και Τι Αλλάζουμε»

28 Ιανουαρίου 2026
Σοκαριστικό τροχαίο στη Ρουμανία με μίνι βαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ -7 νεκροί και 3 τραυματίες. Βίντεο

«Το τιμόνι δεν μπορεί να μπλόκαρε, γιατί ενεργοποιήθηκε το φλας»: Τι προκάλεσε το τροχαίο στη Ρουμανία – Οι εικασίες ειδικών

28 Ιανουαρίου 2026
ΓΡΙΠΗ

Δεν είναι μόνο η C: Αυτή η βιταμίνη προστατεύει από γρίπη

28 Ιανουαρίου 2026
Σοκαριστικό τροχαίο στη Ρουμανία με μίνι βαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ -7 νεκροί και 3 τραυματίες. Βίντεο

«Κόλλησε το Lane Assist, μπλόκαρε το τιμόνι»: Τι υποστηρίζει επιζών του τροχαίου των οπαδών του ΠΑΟΚ

28 Ιανουαρίου 2026
Ο Ταξίαρχος Νικόλαος ΕΞΑΡΧΟΣ του Χρήστου ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Ο Ταξίαρχος Νικόλαος ΕΞΑΡΧΟΣ του Χρήστου ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

28 Ιανουαρίου 2026
Διόδια και σήραγγες πάνε για το 2025 την παράδοση της Εγνατίας στην ΤΕΡΝΑ

Βανάκι «λαμπάδιασε» λίγο πριν μπει σε τούνελ στην Εγνατία!

28 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Τραγωδία με 7 ημερών κοριτσάκι! Στην αγωνία τους το πήγαν σε κτηνιατρείο!

28 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν με Χάλκη, Θράκη και 8 Τούρκους αξιωματικούς

sierafm by sierafm
6 Φεβρουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ερντογάν
12
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η επίσκεψη Τσίπρα στον Ταγίπ Ερντογάν

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Παλάτι με τον σουλτάνο Ερντογάν μπορεί να μην είχε τις δραματικές στιγμές του Δεκεμβρίου του 2017, όταν ο Τούρκος πρόεδρος, θυμωμένος, ανέπτυσσε μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, όλη την γκάμα των τουρκικών διεκδικήσεων.

Mπορεί να υπήρξαν αναφορές στην ανάγκη αλληλοκατανόησης και εκτόνωσης της έντασης, αλλά το αποτέλεσμα, όπως προκύπτει από τις κοινές δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Ταγιπ Ερντογάν, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μια διπλωματική επιτυχία.

Άλλωστε το αγκάθι των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρήκαν άσυλο στην Ελλάδα συνεχίζει να βαραίνει στις σχέσεις των δυο χωρών και ο Ερντογάν δεν δείχνει διατεθειμένος να ξεχάσει την ιστορία, όπως φάνηκε και από την επικήρυξη των 8, λίγες ώρες πριν φθάσει ο κ. Τσιπρας στην Άγκυρα.

Το μήνυμα είχε σταλεί πριν καν πατήσει το πόδι του στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να απαιτεί την έκδοση τους, αν και γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο υπερβαίνει τις δυνάμεις του Αλέξη Τςιπρα.

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα» μπορεί να ακούγονται θετικά στην Άγκυρα, αλλά το πρόβλημα παραμένει και ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Αθήνα, για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον με ανάλογες περιπτώσεις.

«Δεν θα πρέπει οι φυγάδες να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα», είπε, και πρόσθεσε ότι περιμένει από την Ελλάδα να σεβαστεί την μνήμη αυτών που έχασαν την ζωή τους στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Προφανώς και στα δικά του αυτιά, τα όσα είπε ο κ. Τσιπρας στην συνέχεια για την διάκριση των εξουσιών ακούστηκαν σαν παραδοξολογίες.

Αν κάτι αποκόμισε ο Αλέξης Τσίπρας από την συνάντησή του με τον Ταγιπ Ερντογάν είναι η αίσθηση ότι το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα παραμένει ζωντανό. Δεν είναι θεαματικό, αλλά δεν είναι και αμελητέο.

Αυτό ενδεχομένως προσδοκούσε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, που εν όψει εκλογών, και με μια εύθραυστη πλειοψηφία στην Βουλή, προφανώς και δεν είναι σε θέση να αναλάβει θεαματικές πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά.

Αυτό εννοούσε άλλωστε, λέγοντας ότι αν δεν είχε την δυνατότητα να σηκώσει το τηλέφωνο θα είχαμε βρεθεί μπροστά σε «επικίνδυνες κλιμακώσεις».

Θέλει να ξέρει ότι υπάρχει επικοινωνία, που διευκολύνεται και από την ανάληψη του υπουργείου Άμυνας από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, που διατηρεί κανάλια επικοινωνίας με τον ομόλογό του Ακάρ. Κανάλια επικοινωνίας που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα, σε περίπτωση κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τα λοιπά ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρεξέκλινε ούτε στιγμή από την πάγια πολιτική των τουρκικών κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση και μετά.

Κάθε πιθανή αποδοχή ελληνικού αιτήματος, ακόμα και του πιο προφανούς, ακόμα και αυτού που έχει την απόλυτη αποδοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Ουάσινγκτον, όπως είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης- την οποία επισκέπτεται σε λίγες ώρες ο Αλέξης Τσιπρας- θα συνοδεύεται από ελληνικές υποχωρήσεις σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. «Θέλετε την Σχολή, δώστε μας τους μουφτήδες», ήταν το μήνυμα του Ταγιπ Ερντογάν.

Κατά τα λοιπά, όπως συνέβη και στο παρελθόν με ανάλογες επισκέψεις Ελλήνων πρωθυπουργών στην γειτονική χώρα, περίσσεψαν οι δηλώσεις για την ανάγκη διεύρυνσης του διαλόγου, ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν οι διακηρύξεις αυτές θα έχουν αντίκρυσμα στο ελληνικό FIR, όπου καθημερινά ελληνικά και τουρκικά μαχητικά διεξάγουν σκληρές στρατιωτικές ασκήσεις που μοιάζουν περισσότερο με πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι σημερινοί συμβολισμοί της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Χάλκη και στον Οικουμενικό Πατριάρχη καθώς και η ξενάγηση μετά στην Αγιά Σοφιά, θα του επιτρέψουν να περάσει το μήνυμα ότι «έξω πάει καλά», ενώ θα δώσουν την ευκαιρία στον Ταγιπ Ερντογάν να απαντήσει στις επικρίσεις των Ευρωπαίων, ότι δεν σέβεται στις θρησκευτικές ελευθερίες.

Στο ανατολίτικο παζάρι στο οποίο ειδικεύονται οι γείτονες, τίποτα δεν είναι δωρεάν. Ένα δίνεις, ένα παίρνεις.

Πηγή:iefimerida.gr

Tags: ΤΟΥΡΚΙΑ
Previous Post

Το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ υπογράφουν σήμερα τα Σκόπια

Next Post

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στην Αθήνα είναι γεγονός

Next Post

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στην Αθήνα είναι γεγονός

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Η επόμενη μέρα των μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία: Εκκρεμείς πληρωμές – αποζημιώσεις και χρονοδιάγραμμα καταβολής τους»
  • Καστοριά και Φλώρινα στο νέο πλαίσιο του προγράμματος «Μετεγκατάσταση» – Ποιοι δικαιούνται τα 10.000€
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αναθεώρηση της οριοθέτησης και διάρκειας της Περαιτέρω Απαγορευμένης Ζώνης στην Π.Ε. Κοζάνης λόγω ευλογιάς προβάτων και αιγών
  • Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Π.Π.Α) Δυτικής Μακεδονίας
  • Χρυσό Βραβείο για τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα Circular Economy Awards 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 νεα casino για ελληνες παικτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr