• Latest
Ερντογάν

Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν με Χάλκη, Θράκη και 8 Τούρκους αξιωματικούς

6 Φεβρουαρίου 2019
Περιφερειακό Συμβούλιο: Βύζας και Μπαρδάκας ήρθαν…κεφάλι με κεφάλι. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Βίντεο

Περιφερειακό Συμβούλιο: Βύζας και Μπαρδάκας ήρθαν…κεφάλι με κεφάλι. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Βίντεο

18 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Στάση αναμονής σήμερα από τους αγρότες του μπλόκου της Μπάρας Σιάτιστας

17 Δεκεμβρίου 2025
Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ  στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας

Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη δημιουργία του Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης στην ΠΕ Κοζάνης

17 Δεκεμβρίου 2025
Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

17 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης ζουν σε μια μόνιμη ανασφάλεια κι έλλειψη προοπτικών»

17 Δεκεμβρίου 2025
κωστας ντιος

Κώστας Ντιός: «Ο ζωγράφος είναι ένας μεσολαβητής. Μεταφέρει σφραγισμένες επιστολές αγνώστου περιεχομένου σε άγνωστους παραλήπτες που, ενδεχομένως, θα δεχτούν να τις παραλάβουν»

17 Δεκεμβρίου 2025
Νικόλαος Λυσσαρίδης

Απολογισμός Εκθέσεων 2024–2025 και Στρατηγική Εξωστρέφειας 2026 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Αγροτικές κινητοποιήσεις και ανάδειξη του έργου των γεωπόνων ως βασικών συμπαραστατών του αγροτικού κόσμου

17 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την απώλεια του Στέλιου Ψευτογκά

17 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ίδρυμα Δημητρίου  και Θεολογίας Τσιστοπούλου – Χρηματική ενίσχυση σε αριστούχους αποφοίτους Λυκείων

Ο Δήμος Βοΐου τιμά την επιθυμία του Ευεργέτη Γεωργίου Καραγιάννη, δίνοντας και φέτος υποτροφίες σε φοιτητές

17 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν με Χάλκη, Θράκη και 8 Τούρκους αξιωματικούς

sierafm by sierafm
6 Φεβρουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ερντογάν
12
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η επίσκεψη Τσίπρα στον Ταγίπ Ερντογάν

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Παλάτι με τον σουλτάνο Ερντογάν μπορεί να μην είχε τις δραματικές στιγμές του Δεκεμβρίου του 2017, όταν ο Τούρκος πρόεδρος, θυμωμένος, ανέπτυσσε μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, όλη την γκάμα των τουρκικών διεκδικήσεων.

Mπορεί να υπήρξαν αναφορές στην ανάγκη αλληλοκατανόησης και εκτόνωσης της έντασης, αλλά το αποτέλεσμα, όπως προκύπτει από τις κοινές δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Ταγιπ Ερντογάν, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μια διπλωματική επιτυχία.

Άλλωστε το αγκάθι των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρήκαν άσυλο στην Ελλάδα συνεχίζει να βαραίνει στις σχέσεις των δυο χωρών και ο Ερντογάν δεν δείχνει διατεθειμένος να ξεχάσει την ιστορία, όπως φάνηκε και από την επικήρυξη των 8, λίγες ώρες πριν φθάσει ο κ. Τσιπρας στην Άγκυρα.

Το μήνυμα είχε σταλεί πριν καν πατήσει το πόδι του στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Ερντογάν συνεχίζει να απαιτεί την έκδοση τους, αν και γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο υπερβαίνει τις δυνάμεις του Αλέξη Τςιπρα.

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα» μπορεί να ακούγονται θετικά στην Άγκυρα, αλλά το πρόβλημα παραμένει και ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Αθήνα, για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον με ανάλογες περιπτώσεις.

«Δεν θα πρέπει οι φυγάδες να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα», είπε, και πρόσθεσε ότι περιμένει από την Ελλάδα να σεβαστεί την μνήμη αυτών που έχασαν την ζωή τους στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Προφανώς και στα δικά του αυτιά, τα όσα είπε ο κ. Τσιπρας στην συνέχεια για την διάκριση των εξουσιών ακούστηκαν σαν παραδοξολογίες.

Αν κάτι αποκόμισε ο Αλέξης Τσίπρας από την συνάντησή του με τον Ταγιπ Ερντογάν είναι η αίσθηση ότι το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα παραμένει ζωντανό. Δεν είναι θεαματικό, αλλά δεν είναι και αμελητέο.

Αυτό ενδεχομένως προσδοκούσε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, που εν όψει εκλογών, και με μια εύθραυστη πλειοψηφία στην Βουλή, προφανώς και δεν είναι σε θέση να αναλάβει θεαματικές πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά.

Αυτό εννοούσε άλλωστε, λέγοντας ότι αν δεν είχε την δυνατότητα να σηκώσει το τηλέφωνο θα είχαμε βρεθεί μπροστά σε «επικίνδυνες κλιμακώσεις».

Θέλει να ξέρει ότι υπάρχει επικοινωνία, που διευκολύνεται και από την ανάληψη του υπουργείου Άμυνας από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, που διατηρεί κανάλια επικοινωνίας με τον ομόλογό του Ακάρ. Κανάλια επικοινωνίας που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα, σε περίπτωση κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τα λοιπά ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρεξέκλινε ούτε στιγμή από την πάγια πολιτική των τουρκικών κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση και μετά.

Κάθε πιθανή αποδοχή ελληνικού αιτήματος, ακόμα και του πιο προφανούς, ακόμα και αυτού που έχει την απόλυτη αποδοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Ουάσινγκτον, όπως είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης- την οποία επισκέπτεται σε λίγες ώρες ο Αλέξης Τσιπρας- θα συνοδεύεται από ελληνικές υποχωρήσεις σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. «Θέλετε την Σχολή, δώστε μας τους μουφτήδες», ήταν το μήνυμα του Ταγιπ Ερντογάν.

Κατά τα λοιπά, όπως συνέβη και στο παρελθόν με ανάλογες επισκέψεις Ελλήνων πρωθυπουργών στην γειτονική χώρα, περίσσεψαν οι δηλώσεις για την ανάγκη διεύρυνσης του διαλόγου, ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο αν οι διακηρύξεις αυτές θα έχουν αντίκρυσμα στο ελληνικό FIR, όπου καθημερινά ελληνικά και τουρκικά μαχητικά διεξάγουν σκληρές στρατιωτικές ασκήσεις που μοιάζουν περισσότερο με πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι σημερινοί συμβολισμοί της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Χάλκη και στον Οικουμενικό Πατριάρχη καθώς και η ξενάγηση μετά στην Αγιά Σοφιά, θα του επιτρέψουν να περάσει το μήνυμα ότι «έξω πάει καλά», ενώ θα δώσουν την ευκαιρία στον Ταγιπ Ερντογάν να απαντήσει στις επικρίσεις των Ευρωπαίων, ότι δεν σέβεται στις θρησκευτικές ελευθερίες.

Στο ανατολίτικο παζάρι στο οποίο ειδικεύονται οι γείτονες, τίποτα δεν είναι δωρεάν. Ένα δίνεις, ένα παίρνεις.

Πηγή:iefimerida.gr

Tags: ΤΟΥΡΚΙΑ
Previous Post

Το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ υπογράφουν σήμερα τα Σκόπια

Next Post

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στην Αθήνα είναι γεγονός

Next Post

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής κάνναβης στην Αθήνα είναι γεγονός

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφερειακό Συμβούλιο: Βύζας και Μπαρδάκας ήρθαν…κεφάλι με κεφάλι. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Βίντεο
  • Στάση αναμονής σήμερα από τους αγρότες του μπλόκου της Μπάρας Σιάτιστας
  • Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας
  • Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη δημιουργία του Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης στην ΠΕ Κοζάνης
  • Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr