• Latest
παιδι

Ανησυχία μετά τον θάνατο μωρού και την εισαγωγή άλλων 7 στο νοσοκομείο λόγω μόλυνσης από ιό που θεωρείται «ήπιος»

19 Μαΐου 2023
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

19 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς

19 Δεκεμβρίου 2025
Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

19 Δεκεμβρίου 2025
Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

19 Δεκεμβρίου 2025
Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

19 Δεκεμβρίου 2025
Μοίρασε τρόφιμα και είδη υγιεινής του Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Γρεβενών

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Γρεβενών δίπλα στους συμπολίτες μας, με πράξεις αλληλεγγύης ενόψει των εορτών

19 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Υπονόμευση της Δημοκρατικής Λειτουργίας και του Κύρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

19 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

Στολισμός χριστουγεννιάτικων δέντρων μουσείων ΕΦΑ Κοζάνης

19 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

19 Δεκεμβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σερβίων για το 2026

19 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 31χρονος που οδηγούσε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υπό την επήρεια οινοπνεύματος, σε περιοχή της Κοζάνης

19 Δεκεμβρίου 2025
MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW στη Μακεδονία έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο

 Όμιλος ΔΕΗ: Νέα ορόσημα και ενισχυμένη διαφάνεια στην ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία μετά τον θάνατο μωρού και την εισαγωγή άλλων 7 στο νοσοκομείο λόγω μόλυνσης από ιό που θεωρείται «ήπιος»

sierafm by sierafm
19 Μαΐου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
παιδι
0
SHARES
161
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα μωρό πέθανε και άλλα επτά χρειάστηκαν εντατική φροντίδα, αφού ένας «συνήθως ήπιος» ιός φαίνεται να του προκάλεσε σοβαρή καρδιακή πάθηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για μια «ασυνήθιστη» αύξηση της μυοκαρδίτιδας – φλεγμονή της καρδιάς – μεταξύ των νεογέννητων στη νότια Ουαλία που μολύνθηκαν με έναν εντεροϊό κατά το περασμένο έτος.

Ενώ οι εντεροϊοί είναι κοινοί και συχνά ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με το independent.co.uk, είναι γνωστό ότι προκαλούν «περιστασιακά ξεσπάσματα στα οποία ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό ασθενών αναπτύσσει κλινική νόσο, μερικές φορές με σοβαρές και θανατηφόρες συνέπειες – στην προκειμένη περίπτωση μυοκαρδίτιδα», δήλωσε ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ.

Ενώ πριν από την πρόσφατη συρροή κρουσμάτων, η νότια Ουαλία είχε παρουσιάσει μόνο δύο παρόμοια κρούσματα σε έξι χρόνια, τους 10 μήνες έως τον Απρίλιο σημειώθηκαν 10 κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε μωρά ηλικίας κάτω των 28 ημερών που βρέθηκαν θετικά σε εντεροϊό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Επτά από τα μωρά νοσηλεύτηκαν στην εντατική και ένα πέθανε, προτού μπορέσει να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία, ανέφερε ο οργανισμός.

Warning as baby dies and seven more fall critically ill with ‘usually mild virus’https://t.co/eZXNh5CKYx

— The Independent (@Independent) May 19, 2023

Ο μικρός Elijah πέθανε όταν ήταν μόλις 12 ημερών

Όπως αναφέρει το mirror.co.uk, οι γονείς Joann και Christian Edwards έχασαν το μωρό Elijah όταν ήταν μόλις 12 ημερών. Οι γιατροί τους είπαν ότι το μωρό πέθανε από μια λοίμωξη τόσο σπάνια, που ήταν το μοναδικό παιδί στη χώρα που πέθανε από αυτήν εδώ και χρόνια.

Όμως, περίπου ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ανακάλυψαν ότι ο μικρός Elijah δεν είναι το μοναδικό μωρό της Ουαλίας που πέθανε από τη μόλυνση και ότι πολλά άλλα μωρά πάλευαν με τη σπάνια πάθηση.

Ο Elijah γεννήθηκε υγιής και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μαζί με την Joann μια μέρα μετά τη γέννησή του. Οι περιορισμοί για τον κορονοϊό ήταν ακόμα σε ισχύ, πράγμα που σήμαινε ότι κανένας άλλος επισκέπτης δεν είδε τον Elijah σε αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από τον μπαμπά του, Christian, καθώς και τους γιατρούς στο νοσοκομείο.

Μέσα σε λίγες ημέρες από τότε που ήταν στο σπίτι, ο Elijah εμφανίστηκε ληθαργικός και δυσκοίλιος, αλλά τα συμπτώματα αποδόθηκαν σε ίκτερο. Όταν ήταν μιας εβδομάδας, σταμάτησε εντελώς να τρέφεται και έτσι οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Του δόθηκε αρχικά η διάγνωση της σήψης και στη συνέχεια της βρογχιολίτιδας. Ύστερα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, όπου διαπίστωσαν πως η καρδιά του είχε καταπονηθεί.

Τελικά, το μωρό μεταφέρθηκε και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπρίστολ, όπου εντόπισαν τον εντεροϊό και τους είπαν ότι πρόκειται για μια πάθηση που είναι γνωστό ότι προσκολλάται στην καρδιά των νεογέννητων.

Η ίδια δήλωσε πως «ο σύμβουλος είπε ότι ήταν πολύ πιθανό το μωρό να προσβλήθηκε από τον ιό μέσα σε 24 ώρες από τη γέννησή του. Δεν το είχα ξανά ακούσει αυτό. Αλλά ακόμα δεν έχουμε καμία απάντηση. Ήταν δύσκολο. Αν δεν είχαμε την κόρη μου, δεν ξέρω πώς θα είχαμε επιβιώσει, για να είμαι ειλικρινής. Όταν έχεις άλλο ένα παιδί, πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς γι’ αυτό».

Η Joann είπε ότι αναστατώθηκε και θύμωσε όταν διάβασε ότι άλλα κρούσματα μυοκαρδίτιδας και εντεροϊού διερευνώνται στην Ουαλία. «Όλο αυτό το διάστημα μας αγνοούσαν κατά κάποιο τρόπο και μας έλεγαν ότι είμαστε μόνοι μας, ότι είναι κάτι που απλώς σας συνέβη, και ξαφνικά αυτό βγήκε στη δημοσιότητα. Θα το εκτιμούσα πολύ περισσότερο αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μας εκ των προτέρων. Απλώς να μας ενημέρωναν ότι κυκλοφορεί αυτός ο ιός».

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΘΑΝΑΤΟΣΜΩΡΟ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά

Next Post

Γιώργος Αμανατίδης – Σε Πολύμυλο, Καπνοχώρι Κίσσα, Κοιλάδα, Χαραυγή, Λιβαδερό και Κοίλα. «Προτεραιότητα οι ανάγκες των πολιτών»

Next Post
Αμανατίδης

Γιώργος Αμανατίδης - Σε Πολύμυλο, Καπνοχώρι Κίσσα, Κοιλάδα, Χαραυγή, Λιβαδερό και Κοίλα. «Προτεραιότητα οι ανάγκες των πολιτών»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο
  • Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς
  • Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων
  • Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα
  • Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr