• Latest
παιδι

Ανησυχία μετά τον θάνατο μωρού και την εισαγωγή άλλων 7 στο νοσοκομείο λόγω μόλυνσης από ιό που θεωρείται «ήπιος»

19 Μαΐου 2023
Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι

23 Οκτωβρίου 2025
αλογα

Χάθηκαν 3 άλογα από το Χρώμιο

23 Οκτωβρίου 2025
Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη

23 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

23 Οκτωβρίου 2025
Συνάντηση Ε.Κ.Ν.Κ και  ΓΕΝΟΠ με την Υπουργό κ. Κεραμέως και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη

Συνάντηση Ε.Κ.Ν.Κ και  ΓΕΝΟΠ με την Υπουργό κ. Κεραμέως και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη

23 Οκτωβρίου 2025
Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Οκτωβρίου

23 Οκτωβρίου 2025
School Hopping: Δυτική Μακεδονία, εκεί όπου η μάθηση γίνεται εμπειρία

School Hopping: Δυτική Μακεδονία, εκεί όπου η μάθηση γίνεται εμπειρία

23 Οκτωβρίου 2025
Βελβεντό: Δόθηκε άδεια για μεγάλο project αντλησιοταμίευσης ισχύος 330 MW

Βελβεντό: Δόθηκε άδεια για μεγάλο project αντλησιοταμίευσης ισχύος 330 MW

23 Οκτωβρίου 2025
Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά

Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά

23 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Συνελήφθη 41χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

23 Οκτωβρίου 2025
απατη

Κοζάνη: Απάτη με όφελος 700 ευρώ

23 Οκτωβρίου 2025
Κατεστραμμένη πλατεία και επικίνδυνη παιδική χαρά στο Τσοτύλι – Επιστολή δημότη

Κατεστραμμένη πλατεία και επικίνδυνη παιδική χαρά στο Τσοτύλι – Επιστολή δημότη

23 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία μετά τον θάνατο μωρού και την εισαγωγή άλλων 7 στο νοσοκομείο λόγω μόλυνσης από ιό που θεωρείται «ήπιος»

sierafm by sierafm
19 Μαΐου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
παιδι
0
SHARES
161
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα μωρό πέθανε και άλλα επτά χρειάστηκαν εντατική φροντίδα, αφού ένας «συνήθως ήπιος» ιός φαίνεται να του προκάλεσε σοβαρή καρδιακή πάθηση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για μια «ασυνήθιστη» αύξηση της μυοκαρδίτιδας – φλεγμονή της καρδιάς – μεταξύ των νεογέννητων στη νότια Ουαλία που μολύνθηκαν με έναν εντεροϊό κατά το περασμένο έτος.

Ενώ οι εντεροϊοί είναι κοινοί και συχνά ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με το independent.co.uk, είναι γνωστό ότι προκαλούν «περιστασιακά ξεσπάσματα στα οποία ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό ασθενών αναπτύσσει κλινική νόσο, μερικές φορές με σοβαρές και θανατηφόρες συνέπειες – στην προκειμένη περίπτωση μυοκαρδίτιδα», δήλωσε ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ.

Ενώ πριν από την πρόσφατη συρροή κρουσμάτων, η νότια Ουαλία είχε παρουσιάσει μόνο δύο παρόμοια κρούσματα σε έξι χρόνια, τους 10 μήνες έως τον Απρίλιο σημειώθηκαν 10 κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε μωρά ηλικίας κάτω των 28 ημερών που βρέθηκαν θετικά σε εντεροϊό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Επτά από τα μωρά νοσηλεύτηκαν στην εντατική και ένα πέθανε, προτού μπορέσει να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία, ανέφερε ο οργανισμός.

Warning as baby dies and seven more fall critically ill with ‘usually mild virus’https://t.co/eZXNh5CKYx

— The Independent (@Independent) May 19, 2023

Ο μικρός Elijah πέθανε όταν ήταν μόλις 12 ημερών

Όπως αναφέρει το mirror.co.uk, οι γονείς Joann και Christian Edwards έχασαν το μωρό Elijah όταν ήταν μόλις 12 ημερών. Οι γιατροί τους είπαν ότι το μωρό πέθανε από μια λοίμωξη τόσο σπάνια, που ήταν το μοναδικό παιδί στη χώρα που πέθανε από αυτήν εδώ και χρόνια.

Όμως, περίπου ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ανακάλυψαν ότι ο μικρός Elijah δεν είναι το μοναδικό μωρό της Ουαλίας που πέθανε από τη μόλυνση και ότι πολλά άλλα μωρά πάλευαν με τη σπάνια πάθηση.

Ο Elijah γεννήθηκε υγιής και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μαζί με την Joann μια μέρα μετά τη γέννησή του. Οι περιορισμοί για τον κορονοϊό ήταν ακόμα σε ισχύ, πράγμα που σήμαινε ότι κανένας άλλος επισκέπτης δεν είδε τον Elijah σε αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από τον μπαμπά του, Christian, καθώς και τους γιατρούς στο νοσοκομείο.

Μέσα σε λίγες ημέρες από τότε που ήταν στο σπίτι, ο Elijah εμφανίστηκε ληθαργικός και δυσκοίλιος, αλλά τα συμπτώματα αποδόθηκαν σε ίκτερο. Όταν ήταν μιας εβδομάδας, σταμάτησε εντελώς να τρέφεται και έτσι οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Του δόθηκε αρχικά η διάγνωση της σήψης και στη συνέχεια της βρογχιολίτιδας. Ύστερα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, όπου διαπίστωσαν πως η καρδιά του είχε καταπονηθεί.

Τελικά, το μωρό μεταφέρθηκε και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπρίστολ, όπου εντόπισαν τον εντεροϊό και τους είπαν ότι πρόκειται για μια πάθηση που είναι γνωστό ότι προσκολλάται στην καρδιά των νεογέννητων.

Η ίδια δήλωσε πως «ο σύμβουλος είπε ότι ήταν πολύ πιθανό το μωρό να προσβλήθηκε από τον ιό μέσα σε 24 ώρες από τη γέννησή του. Δεν το είχα ξανά ακούσει αυτό. Αλλά ακόμα δεν έχουμε καμία απάντηση. Ήταν δύσκολο. Αν δεν είχαμε την κόρη μου, δεν ξέρω πώς θα είχαμε επιβιώσει, για να είμαι ειλικρινής. Όταν έχεις άλλο ένα παιδί, πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς γι’ αυτό».

Η Joann είπε ότι αναστατώθηκε και θύμωσε όταν διάβασε ότι άλλα κρούσματα μυοκαρδίτιδας και εντεροϊού διερευνώνται στην Ουαλία. «Όλο αυτό το διάστημα μας αγνοούσαν κατά κάποιο τρόπο και μας έλεγαν ότι είμαστε μόνοι μας, ότι είναι κάτι που απλώς σας συνέβη, και ξαφνικά αυτό βγήκε στη δημοσιότητα. Θα το εκτιμούσα πολύ περισσότερο αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μας εκ των προτέρων. Απλώς να μας ενημέρωναν ότι κυκλοφορεί αυτός ο ιός».

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΘΑΝΑΤΟΣΜΩΡΟ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά

Next Post

Γιώργος Αμανατίδης – Σε Πολύμυλο, Καπνοχώρι Κίσσα, Κοιλάδα, Χαραυγή, Λιβαδερό και Κοίλα. «Προτεραιότητα οι ανάγκες των πολιτών»

Next Post
Αμανατίδης

Γιώργος Αμανατίδης - Σε Πολύμυλο, Καπνοχώρι Κίσσα, Κοιλάδα, Χαραυγή, Λιβαδερό και Κοίλα. «Προτεραιότητα οι ανάγκες των πολιτών»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Ανθοχώρι
  • Χάθηκαν 3 άλογα από το Χρώμιο
  • Διεθνής αναγνώριση για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και τον Μιλτιάδη Καρακουλάκη
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025
  • Συνάντηση Ε.Κ.Ν.Κ και  ΓΕΝΟΠ με την Υπουργό κ. Κεραμέως και τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Βαρβέρη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr