• Latest
Ανοίγει ο δρόμος για την τροφοδότηση της Καστοριάς: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πλήρωση του Σταθμού Αεριοποίησης LNG  στην περιοχή

Ανοίγει ο δρόμος για την τροφοδότηση της Καστοριάς: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πλήρωση του Σταθμού Αεριοποίησης LNG  στην περιοχή

26 Σεπτεμβρίου 2024
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

ΚΚΕ: Στο «κόκκινο» η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο»

19 Φεβρουαρίου 2026
Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

19 Φεβρουαρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Τρίτη 24/02/2026

19 Φεβρουαρίου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026

19 Φεβρουαρίου 2026
Αποκριά στο Βόιο 2026. Το πρόγραμμα

Δήμος Βοΐου: Αποκριά στο Βόιο –Σάββατο 21/02

19 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη και Απόκριες: Γέλιο Service!!!!!!!

Γέλιο Servise ξανά!!!!! Από το θέατρο Παρέα

19 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Εκπαιδευτική δράση κατασκευής παραδοσιακού αερόστατου στα Δημοτικά Σχολεία

Δήμος Βοΐου: Εκπαιδευτική δράση κατασκευής παραδοσιακού αερόστατου στα Δημοτικά Σχολεία

19 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν ξενάγηση σε αξιοθέατα και τοπόσημα της Κοζάνης στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2026

Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν ξενάγηση σε αξιοθέατα και τοπόσημα της Κοζάνης στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2026

19 Φεβρουαρίου 2026
Παρουσίαση του θεσμού του συμπαραστάτη του πολίτη

Παρουσίαση του θεσμού του συμπαραστάτη του πολίτη

19 Φεβρουαρίου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για την περίοδο της Αποκριάς

19 Φεβρουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς την Καθαρά Δευτέρα

19 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου η μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων και Μεταμφιεσμένων στο κέντρο της Κοζάνης

Κοζανίτικη Αποκριά 2026: Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου η μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων και Μεταμφιεσμένων στο κέντρο της Κοζάνης

19 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την τροφοδότηση της Καστοριάς: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πλήρωση του Σταθμού Αεριοποίησης LNG  στην περιοχή

sierafm by sierafm
26 Σεπτεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ανοίγει ο δρόμος για την τροφοδότηση της Καστοριάς: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πλήρωση του Σταθμού Αεριοποίησης LNG  στην περιοχή
0
SHARES
58
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εντός του επόμενου μήνα  θα ενεργοποιηθεί το δίκτυο σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό – Οι περιοχές αυτές θα είναι από τις πρώτες στην Ελλάδα που θα τροφοδοτηθούν με LNG

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 24/09/2024 σε χώρο του Βιομηχανικού Πάρκου Καστοριάς η πλήρωση του  Σταθμού Αποθήκευσης και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) που ανέπτυξε η Enaon EDA, η Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων, θυγατρική της Εnaon  από τον όμιλο Italgas,  με στόχο την έλευση του φυσικού  αερίου στις περιοχές της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού. Οι περιοχές αυτές θα είναι οι  πρώτες στην Ελλάδα που η Enaon EDA θα τροφοδοτήσει με  εικονική διασύνδεση μέσω του Σταθμού Αεριοποίησης (LNG station), ενώ θα ακολουθήσουν η Φλώρινα και η Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας μέχρι το τέλος του 2024.

Στην Καστοριά, η μεταφορά του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου έγινε από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας , μέσω ειδικού κατασκευασμένου βυτίου (LNG truck) το οποίο διαθέτει δεξαμενή με μόνωση προκειμένου να διατηρείται το φυσικό αέριο σε υγρή κατάσταση.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών προβλέπει την προμήθεια και μεταφορά LNG από τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας με στόχο να καλύψει τις ανάγκες τροφοδοσίας της Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινας, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού ) και της Δυτικής Ελλάδας (Πάτρας).

Ο ανεφοδιασμός αυτός είναι ένα ορόσημο στη στρατηγική της ΔΕΠΑ Εμπορίας ώστε να φθάσει το φυσικό αέριο σε όλη την Ελλάδα, ιδίως στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίες δεν είναι συνδεδεμένες με το εθνικό δίκτυο μεταφοράς, υποστηρίζοντας, την ενεργειακή μετάβαση και τους κλιματικούς στόχους της χώρας.

Από τον Σταθμό Αποθήκευσης και Αεριοποίησης, το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο θα επαναεριοποιείται μέσω θέρμανσης για να επιστρέψει στην αέρια μορφή του και να διοχετευτεί στο δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Πίεσης που τελεί υπό κατασκευή στις περιοχές Καστοριά, Μανιάκοι, Αργος Ορεστικό  και Δισπηλιό.

Η τμηματική ενεργοποίηση των δικτύων Μέσης και Χαμηλής Πίεσης για την τροφοδοσία των περιοχών Άργος Ορεστικό και Δισπηλιό προγραμματίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου και με την ολοκλήρωση των περιοχών αυτών θα ακολουθήσει η ενεργοποίηση των δικτύων Μέσης και Χαμηλής Πίεσης για την τροφοδοσία της περιοχής Μανιάκοι. Το δίκτυο στην πόλη της Καστοριάς εκτιμάται ότι θα ενεργοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου.

Το έργο στις περιοχές της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού προβλέπει επενδύσεις ύψους 11,76 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της Enaon και πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020». Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή συνολικά 117 χλμ. δικτύου Mέσης και Xαμηλής Πίεσης μέσω του οποίου τη διετία 2025-2026 θα τροφοδοτηθούν τουλάχιστον 2.100  καταναλωτές από τον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα.  Ήδη, εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου τόσο από νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο και από δημόσια και δημοτικά κτήρια, μεταξύ των οποίων είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, καθώς και το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί περίπου 50 χλμ δικτύου, ενώ το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2025.

Η κα Francesca Zanninotti, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon EDA , της Ελληνικής Εταιρείας Διανομής Αερίων τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πλήρωσης του σταθμού Αποθήκευσης και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου  (LNG) που ανέπτυξε η Εnaon EDA  με στόχο την τροφοδότηση  της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού, η οποία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση της  αποδοτικής και αδιάλειπτης διανομής φυσικού αερίου στους καταναλωτές μας. Προχωράμε άμεσα με την πλήρωση του δικτύου με φυσικό αέριο,  συνεχίζοντας με συνέπεια τις διαδικασίες μας με γνώμονα την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς και πολύ σύντομα οι περιοχές αυτές θα είναι οι πρώτες στην Ελλάδα που θα τροφοδοτηθούν  από την Enaon EDA μέσω υποδομών LNG κορυφαίας τεχνολογίας οι οποίες αναπτύσσονται με την τεχνογνωσία του μητρικού ομίλου Italgas. Ευχαριστούμε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του κρίσιμου σταδίου και παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεχή εξέλιξη των υποδομών μας για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας και των καταναλωτών μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΔΕΠΑ Εμπορίας  κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: «Ο ανεφοδιασμός με LNG που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά είναι ο πρώτος της ΔΕΠΑ σε μια σειρά τροφοδοτήσεων του απομακρυσμένου δικτύου διανομής στην Ελλάδα που θα ακολουθήσουν. Πιστή στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και την κοινωνική αποστολή της, η ΔΕΠΑ Εμπορίας μεταφέρει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη του φυσικού αερίου, στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όλης της χώρας, με οικονομία και ασφάλεια. Παράλληλα, η εταιρεία μας ενισχύει τη θέση της στην αγορά μεταφοράς LNG, αυξάνοντας διαρκώς τον στόλο των οχημάτων της ώστε να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και των πιο ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας» .

Σημειώνεται ότι η  ανάπτυξη από την Enaon EDA δεξαμενών LNG εξασφαλίζει την παροχή ενέργειας σε περιοχές που είναι απομακρυσμένες από το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου, αποφέροντας σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Παρόμοια προσέγγιση εφαρμόζεται από τον μητρικό όμιλο Italgas στη Σαρδηνία της Ιταλίας, όπου η σημαντική ανάπτυξη των δικτύων διανομής υποστηρίζεται από δεξαμενές LNG τα τελευταία χρόνια.

Με την έλευση του φυσικού αερίου μπαίνει τέλος στην ενεργειακή απομόνωση αυτών των περιοχών, παρέχοντας στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας. Τα δίκτυα αερίου θα είναι ψηφιακά και θα μπορούν να υποδεχθούν επίσης ανανεώσιμα αέρια, όπως το βιομεθάνιο και, μελλοντικά, το υδρογόνο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των περιοχών και την ομαλή μετάβασή τους στη νέα ενεργειακή εποχή.

Tags: ΚΑΣΤΟΡΙΑΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Previous Post

“Κριτσμάς” Γιορτή καπνού στο Μικρόκαστρο το Σάββατο 28/9

Next Post

Ανδρέας Πάτσης: Ζήτησε διαπραγμάτευση για το ανακριβές πόθεν έσχες

Next Post
Ανδρέας Πάτσης

Ανδρέας Πάτσης: Ζήτησε διαπραγμάτευση για το ανακριβές πόθεν έσχες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Στο «κόκκινο» η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο»
  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας
  • Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Τρίτη 24/02/2026
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026
  • Δήμος Βοΐου: Αποκριά στο Βόιο –Σάββατο 21/02

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr