• Latest
ΤΣΙΓΑΡΑ

«Αντικαπνιστικός νόμος»: Απάντηση του Δήμου Κοζάνης στην παράταξη Μητλιάγκα

22 Μαρτίου 2018
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

11 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Αυτόνομα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τοποθετούνται σε 85 κόμβους

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύγχρονα φωτιστικά υψηλής απόδοσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο

11 Δεκεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 12-14 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Tο τεχνικό πρόβλημα στο ταχυδιυλιστήριο του φράγματος Πραμόριτσας έχει πλέον αποκατασταθεί

11 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 60χρονου στην Πτολεμαΐδα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

11 Δεκεμβρίου 2025
Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής από Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Διονύσιος Ψαριανός» της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής από Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Διονύσιος Ψαριανός» της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Αντικαπνιστικός νόμος»: Απάντηση του Δήμου Κοζάνης στην παράταξη Μητλιάγκα

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΤΣΙΓΑΡΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σας ευχαριστούμε για τις προτάσεις σας και την τοποθέτηση σας σε ένα όντως σημαντικό ζήτημα, δηλαδή την εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας.

Ανεξάρτητα από επί μέρους ζητήματα της νομοθεσίας, που είναι ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας να εξετάσει και για τα οποία ήδη έχουμε ζητήσει από την ΚΕΔΕ να παρέμβει, θεωρούμε πως η απαγόρευση τους καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους αποτελεί ένα μέτρο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τις τραγικές συνέπειες του παθητικού και μη καπνίσματος.

Σχετικά με τις προτάσεις σας, αναφορικά με τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος   θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

  1. Ο Δήμος ήδη επεξεργάζεται, ανεξάρτητα από το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, τη δυνατότητα αλλαγής συγκεκριμένων τελών σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας. Να σημειώσουμε πάντως πως έχουμε ήδη προχωρήσει σε μείωση στα τέλη κατάληψης για τραπεζοκαθίσματα.
  2. Η Δημοτική Αστυνομία ασκεί τα καθήκοντα της, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και  πραγματοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους. Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε πως μέσα στον Μάρτιο διενεργήθηκαν σε όλο το Δήμο Κοζάνης  περισσότεροι από 200 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα ( και μάλιστα τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου), γεγονός που δείχνει και την αποδοχή του μέτρου.  Θα είμαστε ευτυχείς αν σύντομα η Δημοτική Αστυνομία και οι υπόλοιποι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα χρειάζεται να κάνουν ελέγχους, καθώς θα θεωρείται αυτονόητος ο σεβασμός σε ένα τόσο σημαντικό μέτρο προάσπισης της δημόσιας υγείας.
  3. Το ζήτημα της συμμετοχής της ΕΛ.ΑΣ. στους ελέγχους είναι θέμα και πάλι της πολιτείας και αλλαγής της νομοθεσίας. Θεωρούμε πως όντως θα πρέπει να υπάρχει άμεση και αυτόνομη εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ στους ελέγχους. Επαναλαμβάνουμε όμως και πάλι ότι για μας το ζήτημα δεν λύνεται μόνο με τους ελέγχους αλλά κυρίως απαιτείται η στήριξη και αποδοχή της κοινωνίας, που φαίνεται πως βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
  4. Ήδη ο Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων προβλέπει τη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων, με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν σταθερές κατασκευές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις υπ’αριθμ.141/2016, άρθρο 6, παρ.Β4 και 676/2016, κεφάλαιο ΣΤ, άρθρο 6, Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.(κανονισμός λειτουργίας και διαχ/σης Κ.Χ.), ορίζονται τα εξής:

– Οι προϋποθέσεις και ο χώρος που δικαιούνται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων τα καταστήματα εστίασης.

–  Επιτρέπεται, εντός των ορίων αυτών, η τοποθέτηση ομπρελών σκίασης, τεντών και θερμαστρών υγραερίου.

– Επιτρέπεται η οριοθέτηση του χώρου(εσωτερικά) με κινητά στοιχεία όπως ζαρτινέρες και γλάστρες, σύμφωνα με την πρόταση του καταστηματάρχη και την έγκριση από ειδική επιτροπή του Δήμου.

– Η εταιρική ταυτότητα του καταστήματος δεν μπορεί να αναγράφεται σε επί πλέον κατασκευαστικά στοιχεία, πέραν των όσων περιγράφονται στις παραπάνω αποφάσεις.

– Η ομοιομορφία των εξωτερικών κινητών στοιχείων δεν είναι δυνατή, διότι κάθε κατάστημα έχει την δική του αρχιτεκτονική όψη και τον ανάλογο διάκοσμο.

– Η τοποθέτηση σταθερών στοιχείων(παγκάκια), δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, προκειμένου να εξασφαλίζεται όλο το πλάτος του πεζοδρόμου σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Σε κάθε περίπτωση η αρμόδια υπηρεσία είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για περισσότερες πληροφορίες. Το ζήτημα της ομοιομορφίας πάντως μπορεί μεν να μην μπορεί να επιβληθεί αλλά θα μπορούσε να προκύψει μέσα από ένα γόνιμο διάλογο.

 

  1. Η προσπάθεια εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θεωρούμε πως σύντομα θα επεκταθεί όχι μόνο στις γειτονικές μας πόλεις αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Θεωρούμε επίσης δεδομένο πως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και μέσω της Δ/νσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Θα ήθελα ξανά να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας και να σας δηλώσω πως ο Δήμος Κοζάνης θα είναι διπλά στους επιχειρηματίες όλων των κλάδων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης

 

 

Λευτέρης Ιωαννίδης

Tags: ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Previous Post

Εκδήλωση με θέμα: «Εξελίξεις στις Εργασιακές Σχέσεις και στην Κοινωνική Ασφάλιση»

Next Post

Αυτά είναι τα πρόστιμα του ΚΟΚ βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων.

Next Post
Τροχαία

Αυτά είναι τα πρόστιμα του ΚΟΚ βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα
  • Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
  • Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας
  • Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr