• Latest
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Πλούτιζαν από το Ozempic και ψυχοτρόπα φάρμακα!

17 Σεπτεμβρίου 2024
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Εορδαϊκός, Μακεδονικός Σιάτιστας, Τιτάν Σερβίων και ΠΑΟ Κοίλων στα ημιτελικά

5 Νοεμβρίου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»   για το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου 2026

5 Νοεμβρίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Βλάβη στη Νεάπολη

5 Νοεμβρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 10/11

5 Νοεμβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες να μην ανησυχούν»… αλλά τα σώματα παραμένουν παγωμένα!

5 Νοεμβρίου 2026
Σιάτιστα: Ενημερωτική ημερίδα αθλητικής διατροφής

Σιάτιστα: Ενημερωτική ημερίδα αθλητικής διατροφής

5 Νοεμβρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου την Πέμπτη 5/11

5 Νοεμβρίου 2026
PPC blue app: Με περισσότερους από 100.000 πελάτες η εφαρμογή της ΔΕΗ blue στην Ελλάδα 

PPC blue app: Με περισσότερους από 100.000 πελάτες η εφαρμογή της ΔΕΗ blue στην Ελλάδα 

5 Νοεμβρίου 2026
52η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς στις 15–17 Απριλίου 2027, FUR BREATHES HERE. KASTORIA, THE INDUSTRY’S LANDMARK.

52η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς στις 15–17 Απριλίου 2027, FUR BREATHES HERE. KASTORIA, THE INDUSTRY’S LANDMARK.

5 Νοεμβρίου 2026
Δυτική Μακεδονία: Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές σε Βόιο, Γρεβενά και Φλώρινα

ΕΝΦΙΑ: Σβήνουν 13 χρόνια λαθών στο Ε9 – Ποιοι ιδιοκτήτες γλιτώνουν φόρους και πρόστιμα

5 Νοεμβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

Arts & Crafts Festival Vol 9 στην αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

5 Νοεμβρίου 2026
kardia, καρδια, εμφραγμα

Πόνος αριστερά στο στήθος: Πότε είναι καρδιά και πότε όχι

5 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Πλούτιζαν από το Ozempic και ψυχοτρόπα φάρμακα!

sierafm by sierafm
17 Σεπτεμβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ
0
SHARES
33
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ναρκωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα, αντιψυχωσικές-ψυχότροπες ουσίες, φάρμακα σε έλλειψη, όπως το γνωστό OZEMPIC, που χορηγείται στους διαβητικούς, αλλά χρησιμοποιείται για απώλεια βάρους, είναι μερικά από τα φάρμακα που εμπεριέχονταν στις ψευδείς συνταγογραφήσεις των δύο εγκληματικών οργανώσεων, που εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στις οποίες συμμετείχαν τέσσερις γιατροί, οκτώ φαρμακοποιοί, ιατρικοί επισκέπτες και υπάλληλοι φαρμακαποθηκών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί η παράνομη χρήση 3.516 ΑΜΚΑ, βάσει των οποίων εκδόθηκαν ψευδώς 90.186 συνταγές, με τη ζημία του ΕΟΠΥΥ να ξεπερνά τα 3.500.284,98 ευρώ.

Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους είτε αναμιγνύονταν με νόμιμα εισοδήματά τους μέσω της εκδόσεως εικονικών αποδείξεων λιανικής πώλησης είτε είχαν μετατραπεί σε χρυσές λίρες, ράβδους χρυσού και φυλάσσονταν σε θυρίδες τραπεζικών ιδρυμάτων.

«Η OZEMPIC, Τζορτζ, κάνει 105 ευρώ. Εγώ τη δίνω 100. Εχει συμμετοχή 25%, πες 25 ευρώ. Ε, ένα πενηντάρι, ας πούμε, θα το βγάλω», έλεγε ο 41χρονος παθολόγος, που φέρεται να έχει καθοδηγητικό ρόλο στην πρώτη εγκληματική οργάνωση. Σημαντικός βοηθός του γιατρού ο 57χρονος «Μισέλ», ο Μαροκινός, ο οποίος του έβρισκε ΑΜΚΑ αλλοδαπών που ήταν στο εξωτερικό, στις φυλακές ή δομές, όπως και ανασφάλιστων που είχαν μηδενική συμμετοχή στις δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ. Ο «Μισέλ» παρουσιαζόταν ως «γιατρός» ή «βοηθός ιατρού». Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση καθοδηγητής φέρεται ένας 40χρονος μαιευτήρας-γυναικολόγος, διορισμένος σε Δημοτικό Ιατρείο της Αθήνας, ενώ συμμετέχουν η 40χρονη σύζυγός του, καρδιολόγος σε κρατικό νοσοκομείο, και μία 41χρονη οδοντίατρος, στο ίδιο Δημοτικό Ιατρείο.

Ο 41χρονος παθολόγος, πέρα από το φάρμακο για τον διαβήτη, συνταγογραφούσε πολλά ψυχότροπα σκευάσματα. Από το 2020 έως το 2024 είχε συνταγογραφήσει συγκεκριμένο ψυχότροπο φαρμακευτικό σκεύασμα… 3.679 φορές με συνολική δαπάνη φορέα 591.824,91 ευρώ. Οι ΑΜΚΑ στους οποίους συνταγογραφήθηκε ανέρχονται στους 3.687.

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2024/09/12-f5-15-pl-1200x899.jpg

Ο παθολόγος συνταγογράφησε το συγκεκριμένο σκεύασμα… 69 φορές στη μητέρα του με δαπάνη φορέα 12.432,48 ευρώ, 56 φορές στον πατέρα του με δαπάνη 9.552,64 ευρώ, 31 φορές στη σύζυγό του με δαπάνη 6.251,36 ευρώ, 18 φορές στον γιο του με δαπάνη 3.605,65 ευρώ και 12 φορές στην κόρη του με συνολική δαπάνη φορέα 1.638,93 ευρώ.

Ο παθολόγος από την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας προκύπτει πως συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Ιατρών Κύπρου, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Λευκορωσίας το 1999. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο παθολόγος διέμενε στην Κύπρο, παρότι ήταν διορισμένος σε περιφερειακό ιατρείο και Κέντρο Υγείας της Βοιωτίας. Ερχόταν αεροπορικώς στην Ελλάδα μόνο για να κάνει… 2 εφημερίες στο Κέντρο Υγείας. Συνταγογραφούσε παράνομα φάρμακα από την Κύπρο, ενώ δεν είχε εξετάσει ασθενείς στην Ελλάδα. Προϊστάμενός του στο Κέντρο Υγείας κατέθεσε ότι ο παθολόγος, παρότι όφειλε να εργάζεται στο Περιφερειακό Ιατρείο από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά το ωράριο 08:30-15:00, εκείνος απουσίαζε διαρκώς, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα για την ανεπαρκή εξυπηρέτηση.

Δύο καταγγελίες στις 18 Οκτωβρίου 2023 στο Τμήμα Ελέγχου Καταγγελιών του ΕΟΠΥΥ από δύο ασφαλισμένες αποτέλεσαν την αρχή εξάρθρωσης των εγκληματικών οργανώσεων. Κατήγγειλαν ότι στον ΑΜΚΑ διαπίστωσαν παράνομες συνταγογραφήσεις εν αγνοία τους, που δεν έχουν λάβει από τον 41χρονο παθολόγο. Η μία ασφαλισμένη κατήγγειλε ότι στις 28 Μαΐου 2023 έλαβε μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο σχετικά με έκδοση συνταγής για το φαρμακευτικό σκεύασμα HIPNOSEDON από τον παθολόγο, η οποία εκτελέστηκε την επόμενη ημέρα σε φαρμακείο του Αγίου Παντελεήμονα. Επικοινώνησε και ζήτησε εξηγήσεις, με τον φαρμακοποιό να απαντά ότι πρόκειται για λάθος και ακύρωσε την εκτέλεση της συνταγής. Αντίστοιχα, άλλη ασφαλισμένη κατήγγειλε ότι δεκαέξι συνταγές εκδόθηκαν στον ΑΜΚΑ της από τις… 14 Απριλίου 2015 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Μία άλλη καταγγελία, στις 15 Δεκεμβρίου 2023, αφορούσε υπόθεση συνταγογραφήσεων με με μηδενική συμμετοχή από τον 40χρονο μαιευτήρα-γυναικολόγο, τη 40χρονη καρδιολόγο σύζυγό του και τη 41χρονη οδοντίατρο. Οι συνταγογραφήσεις είχαν ομοιότητες στις διαγνώσεις, στα φαρμακευτικά σκευάσματα, στις δραστικές ουσίες και τις δοσολογίες. Οι συνταγογραφήσεις εκτελούνταν σε φαρμακείου κατηγορουμένου στα Σεπόλια. Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούσαν τα ίδια φαρμακεία για την εκτέλεση των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση του παθολόγου ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ με ποσό που υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ και η δεύτερη περίπου 550.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ανέδειξε τις παράνομες συνταγογραφήσεις από το 2020 έως το 2024, ωστόσο αυτή θα διευρυνθεί τουλάχιστον έως το 2015, σύμφωνα με μία από τις καταγγελίες που είχαν φθάσει στον ΕΟΠΥΥ.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Είναι αξιοσημείωτο ότι η έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας είχε γίνει αντιληπτή από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στο στάδιο εξέτασης μαρτύρων, χωρίς να γνωρίζουν την ακριβή διάσταση του ελέγχου. Ενημέρωσαν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος και απλά μείωσαν των αριθμό των ψευδών συνταγογραφήσεων και εικονικών εκτελέσεων, ιδιαίτερα στα φαρμακευτικά σκευάσματα που θεώρησαν ότι αφορά η έρευνα. Είναι χαρακτηριστικοί οι παρακάτω διάλογοι:

Φαρμακοποιός: Καλά, έχω να σου κάνω κι άλλη ενημέρωση.

Ανδρας: Τι;

Φαρμακοποιός: Εχουν αρχίσει να καλούνε κόσμο στη ΓΑΔΑ.

Ανδρας: Για ποιο πράγμα;

Φαρμακοποιός: Του γιατρού.

Ανδρας: Πλάκα κάνεις τώρα.

Φαρμακοποιός: Καθόλου, μ@@@@, με αυτά δεν κάνω καθόλου πλάκα όμως.

Σε άλλον διάλογο ανάμεσα στον γυναικολόγο και μία συνεργάτιδα, γίνεται αναφορά για την έρευνα των αστυνομικών.

Γυναικολόγος: Σου λέω περιοχές που μπορεί να τα έχω εκτελέσει παράδειγμα.

Γυναίκα: Α, πανάθεμά σε, πες μου για να ξέρω τι να πω, μη σε κάψω.

Γυναικολόγος: Αυτά που είπαμε εκεί πέρα, που έχουμε γράψει. Δεν υπάρχει θέμα.

Γυναίκα: Και γιατί ρε, ρε συ Κώστα, γιατί το ψάχνουν έτσι;

Γυναικολόγος: Επειδή είχα γράψει αρκετά σκευάσματα και επειδή ήταν μηδέν τοις εκατό, να μην πληρώνουμε, για αυτό ψάχνουν για υπερσυνταγογράφηση.

Ο «Μισέλ», ο παθολόγος και οι πελάτες στην Κύπρο 

Ο 41χρονος παθολόγος αναζητούσε το γνωστό φάρμακο για τους ασθενείς με διαβήτη, καθώς για την παράλληλη επίδρασή του στην απώλεια βάρους φαίνεται να αποκόμιζε σημαντικά κέρδη. Στην αναζήτηση του φαρμάκου από συνεργαζόμενα φαρμακεία είχε ρίξει και τον 57χρονο «Μισέλ» τον Μαροκινό. Οταν έβρισκαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, ο 41χρονος παθολόγος τα μετέφερε και τα πωλούσε στην Κύπρο. Το πωλούσε παράνομα σε τιμή που όριζε ο ίδιος, αποκομίζοντας 50 ευρώ από κάθε σκεύασμα.

Είναι χαρακτηριστική η παρακάτω συνομιλία:

Παθολόγος: Μισέλ;

Μαροκινός: Ναι; Βρίσκω.

Παθολόγος: Πες μου.

Μαροκινός: Βρίσκω δυσκολίες στο OZEMPIC.

Παθολόγος: Το ξέρω, τι νομίζεις;

Μαροκινός: Η Αγνή πήγε σε τρία φαρμακεία, μόνο το ένα φαρμακείο που είναι η φίλη της λέει θα σου βρω ένα τώρα και μετά να δω. Εγώ πήρα δύο-τρία.

Σε άλλη συνομιλία τους ο γιατρός επικροτεί τον «Μισέλ».

Παθολόγος: Τελικά πόσες OZEMPIC μου βρήκες;

Μαροκινός: Οοι μου λένε μπορούμε να σου βρούμε ένα.

Παθολόγος: Ελα Μισέλ, πόσα OZEMPIC; Πες μου.

Μαροκινός: Ναι. Προσπαθώ. Ε, τώρα θυμήθηκα, ντάξει. Είναι δύο OZEMPIC, είναι έτοιμα.

Παθολόγος: Ναι;

Μαροκινός: Και θα μπορώ και άλλα δύο.

Παθολόγος: Μπράβο.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΑΠΑΤΗΕΟΠΥΥ
Previous Post

ΔΚΜ Δυτικής Μακεδονίας: Είναι άξιο απορίας πως το ΤΕΕ/ΤΔΜ, προέβη σε σύνταξη και δημοσίευση επίσημης επιστολής η οποία δε λαμβάνει υπόψη τα οριζόμενα στον οδηγό του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021»

Next Post

Γιατί Έχει Σημασία η Πυκνότητα των Μαστών

Next Post
τί αυξάνονται ραγδαία οι περιπτώσεις καρκίνου στους νέους – Millennials και Gen X στο κόκκινο

Γιατί Έχει Σημασία η Πυκνότητα των Μαστών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΠΣ Κοζάνης: Εορδαϊκός, Μακεδονικός Σιάτιστας, Τιτάν Σερβίων και ΠΑΟ Κοίλων στα ημιτελικά
  • Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»   για το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου 2026
  • ΔΕΥΑΒ: Βλάβη στη Νεάπολη
  • Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 10/11
  • ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες να μην ανησυχούν»… αλλά τα σώματα παραμένουν παγωμένα!

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr