• Latest
πυρκαγια

Απίστευτο: Πήραν και προαγωγή οι πρωταγωνιστές της πυρκαγιάς στο Μάτι

8 Μαρτίου 2019
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Δύο χρόνια φυλάκιση σε 49χρονο που συνελήφθη για δεύτερη φορά να οδηγεί μεθυσμένος

3 Δεκεμβρίου 2025
βια, κακοποιηση

Κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και καταδικάστηκε η ίδια

3 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 14/12

Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 14/12

3 Δεκεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση Π. Κουκουλόπουλου: «Ξεχάσατε τον Προσωπικό Βοηθό και την αυτόματη αναπροσαρμογή ενισχύσεων στους συμπολίτες μας με αναπηρίες»

3 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

Π. Ματιάκης: Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τους βασικούς στυλοβάτες της τοπικής αγοράς.

3 Δεκεμβρίου 2025
Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Δυτική Μακεδονία από σωματεία του ΠΑΜΕ

Απεργούν οι Οικοδόμοι την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Συγκέντρωση στην Κοζάνη στον ΕΦΚΑ στις 10

3 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

2 Δεκεμβρίου 2025
Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

2 Δεκεμβρίου 2025
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο

Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

2 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

2 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Βράβευση της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου

2 Δεκεμβρίου 2025
ΤΡΑΚΤΕΡ

Δυτική Μακεδονία: Οι αγρότες στα μπλόκα

2 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Πήραν και προαγωγή οι πρωταγωνιστές της πυρκαγιάς στο Μάτι

sierafm by sierafm
8 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πυρκαγια
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απορίες και ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη ότι όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής που είχαν την ευθύνη της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο Μάτι παραμένουν στη θέση τους. Κανείς δεν έχει αποστρατευθεί, και μάλιστα οι περισσότεροι, αν και κατηγορούμενοι τώρα από το εισαγγελικό πόρισμα, πήραν και προαγωγή.

Στον απόηχο των όσων περιγράφει το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία και τους διαλόγους-σοκ των αρμοδίων, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Χανιάς αποκάλυψε, μιλώντας στο liberal.gr, ότι κατά τις πρόσφατες κρίσεις του Ιανουαρίου στην Πυροσβεστική ο αρχηγός του Σώματος, Β. Ματθαιόπουλος, που είναι ένας εκ των 20 κατηγορούμενων, διατήρησε στις θέσεις τους τα βασικά στελέχη που διαχειρίστηκαν την κρίση την τραγική νύχτα της 23ης Ιουλίου, και στην περιοχή των οποίων έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

«Το μήνυμα που στέλνει η κίνηση αυτή είναι ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τα ίδια ακριβώς πρόσωπα στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, αυτήν που ξεκινά προσεχώς», όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χανιάς.

Στον αντίποδα, όπως λέει, αξιωματικοί που επιχείρησαν να μιλήσουν για τα λάθη, το χάος, την ασυννενοησία και όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα απομακρύνθηκαν ή αντιμετωπίστηκαν με δυσμένεια. Ερωτηθείς αν, επτάμισι μήνες μετά, έχουμε διδαχθεί κάτι από την τραγωδία, απαντά ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική βελτίωση στο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών και δεν αποκλείει να ζήσουμε σύντομα και άλλες τραγωδίες.

Ο υπαρχηγός που έγινε αρχηγός μετά το Μάτι

Χαρακτηριστικό και πιο κραυγαλέο παράδειγμα ο αρχηγός σήμερα του Σώματος, Β. Ματθαιόπουλος, που το βράδυ της καταστροφής ήταν ο επιχειρησιακός υπαρχηγός.

Και παρά την καταστροφή προήχθη σε αρχηγό της Πυροσβεστικής…

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει στη συνέντευξή του ο Νίκος Χανιάς, εκείνη τη μοιραία βραδιά ο επιχειρησιακός αρχηγός ήταν στο συντονιστικό κέντρο και δεν είχε φυσική παρουσία στο Μάτι. Οταν, όπως λέει ο κ. Χανιάς, και μόνο η ιδιότητά του, δηλαδή του επιχειρησιακού αρχηγού, αυτό επιβάλλει. Ο επιχειρησιακός αρχηγός πρέπει να είναι παρών στον τόπο της πυρκαγιάς, προκειμένου να οργανώνει τις επιχειρήσεις και να αντιμετωπίζει επιτόπου όλες τις παραλείψεις. Και παρ’ όλα αυτά, αντί η κυβέρνηση να του επιρρίψει τις ευθύνες που του αναλογούν, εκείνη τον προήγαγε σε αρχηγό του Σώματος.

Αλλά και στις κρίσεις που έγιναν τον Ιανουάριο του 2019 παρέμειναν στις θέσεις τους και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Νέας Μάκρης, Δαμιανός Παπαδόπουλος.

Διατηρήθηκαν, δηλαδή, στις θέσεις τους όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής στην περιοχή των οποίων έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι και συνέβησαν ανυπολόγιστες ζημιές.

Το μήνυμα που στέλνει η παραπάνω κίνηση, λέει ο αντιστράτηγος Χανιάς, είναι ότι η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή ο κ. Ματθαιόπουλος, ο οποίος έκανε και τις κρίσεις, εμπιστεύεται τα συγκεκριμένα πρόσωπα και για τη νέα αντιπυρική περίοδο, αυτήν του έτους 2019.

Με άλλα λόγια, στον τόπο της καταστροφής η ηγεσία της Πυροσβεστικής παραμένει ακριβώς η ίδια και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, αυτήν που ξεκινά προσεχώς.

Ακόμα και ο υψηλόβαθμος αξιωματικός στον οποίο ανήκει η φράση «μπορεί να έχουμε πενήντα νεκρούς για πλάκα για τον κάθε βλάκα τώρα… Τα όρνια να μείνουν εκεί», για τους ανθρώπους που κινδύνευαν στην Κινέτα, στις πρόσφατες κρίσεις παρέμεινε και αυτός στο Σώμα.

Στο Σώμα παρέμεινε όμως και ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπυρόσβεσης (ΣΚΕΔ), το γνωστό «199», αρχιπύραρχος Χρήστος Γκολφίνος, ο οποίος μετακινήθηκε από το «στρατηγείο» της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, στη θέση του επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα.

Σημειωτέον ότι κάποιοι από τους παραπάνω συγκαταλέγονται στα 20 πρόσωπα εναντίον των οποίων η Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού σε Μάτι-Νέο Βουτζά-Ραφήνα.

Η προώθηση σε ανώτερους βαθμούς και η παραμονή στο Σώμα όλων εκείνων των αξιωματικών που δεν στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων και δεν κατάφεραν ούτε τα στοιχειώδη για την αντιμετώπιση της φωτιάς συνοδεύεται και από καταγγελίες ότι πυροσβέστες, ανώτεροι και μεσαίοι αξιωματικοί που προσπάθησαν να αναδείξουν τα λάθη και το χάος που επικρατούσε το μοιραίο βράδυ στην υπηρεσία τους, την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, είτε βρέθηκαν παραγκωνισμένοι είτε αποστρατεύθηκαν.

Λέει ο κ. Χανιάς:
«Είμαι και εγώ γνώστης παραπόνων από συναδέλφους που προσπάθησαν μετά την τραγωδία να μιλήσουν για τα λάθη, το χάος, την ασυνεννοησία και όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα, και απομακρύνθηκαν ή αντιμετωπίστηκαν με δυσμένεια. Στον αντίποδα, κάποιοι άλλοι, επειδή δέχτηκαν να συγκαλύψουν την πραγματική εικόνα, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα ή και ευνοήθηκαν».

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Previous Post

Αρωμα εκλογών: Δίνουν ιθαγένεια σωρηδόν, νέες προσλήψεις σε δήμους

Next Post

Συλλήψεις 6 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλλήψεις 6 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δύο χρόνια φυλάκιση σε 49χρονο που συνελήφθη για δεύτερη φορά να οδηγεί μεθυσμένος
  • Κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και καταδικάστηκε η ίδια
  • Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 14/12
  • Διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση Π. Κουκουλόπουλου: «Ξεχάσατε τον Προσωπικό Βοηθό και την αυτόματη αναπροσαρμογή ενισχύσεων στους συμπολίτες μας με αναπηρίες»
  • Π. Ματιάκης: Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τους βασικούς στυλοβάτες της τοπικής αγοράς.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr