• Latest
πυρκαγια

Απίστευτο: Πήραν και προαγωγή οι πρωταγωνιστές της πυρκαγιάς στο Μάτι

8 Μαρτίου 2019
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος με την υπουργό Λίνα Μενδώνη στον Βυζαντινό Επισκοπικό Ναό Σισανίου

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος με την υπουργό Λίνα Μενδώνη στον Βυζαντινό Επισκοπικό Ναό Σισανίου

18 Οκτωβρίου 2025
«Η Κοζάνη είναι η φυσική έδρα της Εθνικής Γυναικών»

«Η Κοζάνη είναι η φυσική έδρα της Εθνικής Γυναικών»

18 Οκτωβρίου 2025
Επίσκεψη της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας Περιφέρειας Ηπείρου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας Περιφέρειας Ηπείρου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

18 Οκτωβρίου 2025
Επεισοδιακή καταδίωξη στην Καστοριά – Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός χωρίς δίπλωμα. Βίντεο

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Καστοριά – Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός χωρίς δίπλωμα. Βίντεο

18 Οκτωβρίου 2025
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

ΕΠΣ Κοζάνης: Άσφαιρη ισοπαλία στη Σιάτιστα

18 Οκτωβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

18 Οκτωβρίου 2025
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Η επόμενη μέρα στην αγορά εργασίας – Πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το 13ωρο

18 Οκτωβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

60χρονη πνίγηκε την ώρα που έτρωγε μπανάνα και πέθανε

18 Οκτωβρίου 2025
Κεραμέως

Στην Κοζάνη την ερχόμενη Πέμπτη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως

18 Οκτωβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Ευλογιά των προβάτων: 60χρονος επιχείρησε να περάσει παράνομα εμβόλια

18 Οκτωβρίου 2025
Αλλαγή ώρας

Αλλαγή ώρας: Η Κυριακή που γυρίζουμε τους δείκτες και κερδίζουμε μια ώρα ύπνο

18 Οκτωβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να καταλάβεις ότι χάκαραν το κινητό σου – Τα έξι ανησυχητικά σημάδια

18 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Πήραν και προαγωγή οι πρωταγωνιστές της πυρκαγιάς στο Μάτι

sierafm by sierafm
8 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πυρκαγια
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απορίες και ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη ότι όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής που είχαν την ευθύνη της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο Μάτι παραμένουν στη θέση τους. Κανείς δεν έχει αποστρατευθεί, και μάλιστα οι περισσότεροι, αν και κατηγορούμενοι τώρα από το εισαγγελικό πόρισμα, πήραν και προαγωγή.

Στον απόηχο των όσων περιγράφει το εισαγγελικό πόρισμα για την τραγωδία και τους διαλόγους-σοκ των αρμοδίων, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Χανιάς αποκάλυψε, μιλώντας στο liberal.gr, ότι κατά τις πρόσφατες κρίσεις του Ιανουαρίου στην Πυροσβεστική ο αρχηγός του Σώματος, Β. Ματθαιόπουλος, που είναι ένας εκ των 20 κατηγορούμενων, διατήρησε στις θέσεις τους τα βασικά στελέχη που διαχειρίστηκαν την κρίση την τραγική νύχτα της 23ης Ιουλίου, και στην περιοχή των οποίων έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

«Το μήνυμα που στέλνει η κίνηση αυτή είναι ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τα ίδια ακριβώς πρόσωπα στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, αυτήν που ξεκινά προσεχώς», όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χανιάς.

Στον αντίποδα, όπως λέει, αξιωματικοί που επιχείρησαν να μιλήσουν για τα λάθη, το χάος, την ασυννενοησία και όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα απομακρύνθηκαν ή αντιμετωπίστηκαν με δυσμένεια. Ερωτηθείς αν, επτάμισι μήνες μετά, έχουμε διδαχθεί κάτι από την τραγωδία, απαντά ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική βελτίωση στο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών και δεν αποκλείει να ζήσουμε σύντομα και άλλες τραγωδίες.

Ο υπαρχηγός που έγινε αρχηγός μετά το Μάτι

Χαρακτηριστικό και πιο κραυγαλέο παράδειγμα ο αρχηγός σήμερα του Σώματος, Β. Ματθαιόπουλος, που το βράδυ της καταστροφής ήταν ο επιχειρησιακός υπαρχηγός.

Και παρά την καταστροφή προήχθη σε αρχηγό της Πυροσβεστικής…

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει στη συνέντευξή του ο Νίκος Χανιάς, εκείνη τη μοιραία βραδιά ο επιχειρησιακός αρχηγός ήταν στο συντονιστικό κέντρο και δεν είχε φυσική παρουσία στο Μάτι. Οταν, όπως λέει ο κ. Χανιάς, και μόνο η ιδιότητά του, δηλαδή του επιχειρησιακού αρχηγού, αυτό επιβάλλει. Ο επιχειρησιακός αρχηγός πρέπει να είναι παρών στον τόπο της πυρκαγιάς, προκειμένου να οργανώνει τις επιχειρήσεις και να αντιμετωπίζει επιτόπου όλες τις παραλείψεις. Και παρ’ όλα αυτά, αντί η κυβέρνηση να του επιρρίψει τις ευθύνες που του αναλογούν, εκείνη τον προήγαγε σε αρχηγό του Σώματος.

Αλλά και στις κρίσεις που έγιναν τον Ιανουάριο του 2019 παρέμειναν στις θέσεις τους και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, και ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Νέας Μάκρης, Δαμιανός Παπαδόπουλος.

Διατηρήθηκαν, δηλαδή, στις θέσεις τους όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής στην περιοχή των οποίων έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι και συνέβησαν ανυπολόγιστες ζημιές.

Το μήνυμα που στέλνει η παραπάνω κίνηση, λέει ο αντιστράτηγος Χανιάς, είναι ότι η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή ο κ. Ματθαιόπουλος, ο οποίος έκανε και τις κρίσεις, εμπιστεύεται τα συγκεκριμένα πρόσωπα και για τη νέα αντιπυρική περίοδο, αυτήν του έτους 2019.

Με άλλα λόγια, στον τόπο της καταστροφής η ηγεσία της Πυροσβεστικής παραμένει ακριβώς η ίδια και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, αυτήν που ξεκινά προσεχώς.

Ακόμα και ο υψηλόβαθμος αξιωματικός στον οποίο ανήκει η φράση «μπορεί να έχουμε πενήντα νεκρούς για πλάκα για τον κάθε βλάκα τώρα… Τα όρνια να μείνουν εκεί», για τους ανθρώπους που κινδύνευαν στην Κινέτα, στις πρόσφατες κρίσεις παρέμεινε και αυτός στο Σώμα.

Στο Σώμα παρέμεινε όμως και ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπυρόσβεσης (ΣΚΕΔ), το γνωστό «199», αρχιπύραρχος Χρήστος Γκολφίνος, ο οποίος μετακινήθηκε από το «στρατηγείο» της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, στη θέση του επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα.

Σημειωτέον ότι κάποιοι από τους παραπάνω συγκαταλέγονται στα 20 πρόσωπα εναντίον των οποίων η Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού σε Μάτι-Νέο Βουτζά-Ραφήνα.

Η προώθηση σε ανώτερους βαθμούς και η παραμονή στο Σώμα όλων εκείνων των αξιωματικών που δεν στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων και δεν κατάφεραν ούτε τα στοιχειώδη για την αντιμετώπιση της φωτιάς συνοδεύεται και από καταγγελίες ότι πυροσβέστες, ανώτεροι και μεσαίοι αξιωματικοί που προσπάθησαν να αναδείξουν τα λάθη και το χάος που επικρατούσε το μοιραίο βράδυ στην υπηρεσία τους, την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, είτε βρέθηκαν παραγκωνισμένοι είτε αποστρατεύθηκαν.

Λέει ο κ. Χανιάς:
«Είμαι και εγώ γνώστης παραπόνων από συναδέλφους που προσπάθησαν μετά την τραγωδία να μιλήσουν για τα λάθη, το χάος, την ασυνεννοησία και όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα, και απομακρύνθηκαν ή αντιμετωπίστηκαν με δυσμένεια. Στον αντίποδα, κάποιοι άλλοι, επειδή δέχτηκαν να συγκαλύψουν την πραγματική εικόνα, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα ή και ευνοήθηκαν».

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Previous Post

Αρωμα εκλογών: Δίνουν ιθαγένεια σωρηδόν, νέες προσλήψεις σε δήμους

Next Post

Συλλήψεις 6 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλλήψεις 6 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος με την υπουργό Λίνα Μενδώνη στον Βυζαντινό Επισκοπικό Ναό Σισανίου
  • «Η Κοζάνη είναι η φυσική έδρα της Εθνικής Γυναικών»
  • Επίσκεψη της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας Περιφέρειας Ηπείρου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου
  • Επεισοδιακή καταδίωξη στην Καστοριά – Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός χωρίς δίπλωμα. Βίντεο
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Άσφαιρη ισοπαλία στη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr