Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Φλώρινας 
Το βιβλίο «Η Δώρα και το δώρο της αιμοδοσίας» μοιράστηκε από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας στα παιδιά της 1ης και 2ης τάξης των Δημοτικών σχολείων της Σιάτιστας
Ἡ Μητρόπολη Καστοριᾶς ἱδρύει τὸ πρῶτο Κέντρο Ψυχικῆς Ὑγείας γιὰ ἄτομα μὲ ἄνοια!
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης
Ορκωμοσία 13 νέων Ειδικών Φρουρών στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας
«Απουκρά σ’ν Αγουρά» | Η Κοζανίτικη Αποκριά ζωντανεύει στο εμπορικό κέντρο της πόλης 
To MyStreet επεκτείνεται: Υποδομές ΑμεΑ, ράμπες και διαβάσεις στο χάρτη – Σύντομα και το Μητρώο Απινιδωτών
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα
αστυνομια, βιασμος
υπαλληλοι
Διεθνής προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας

Απαλό δέρμα και τον χειμώνα

Ο χειμώνας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της επιδερμίδας μας, μιας και το κρύο συμβάλλει στην ξηρότητα του

Μπορεί όλο το καλοκαίρι η φροντίδα του δέρματός μας να είναι στο επίκεντρο της καθημερινής μας περιποίησης, μόλις όμως η θερμοκρασία πέσει και τα χειμωνιάτικα ρούχα κάνουν την εμφάνισή τους, τείνουμε να παραμελούμε το δέρμα μας.

Η ελλιπής περιποίηση σε συνδυασμό με το κρύο, που ως γνωστόν ταλαιπωρεί την επιδερμίδα μας, έχουν ως αποτέλεσμα να καταλήγουμε με ξηρό δέρμα. Η αίσθηση τραβήγματος, η θαμπή όψη, η άγρια υφή ή ακόμη και ο κνησμός είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα του ξηρού δέρματος και το «καμπανάκι» ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση.

Πώς θα περιποιηθούμε σωστά το δέρμα μας

1. Δεν ξεχνάμε την απολέπιση

Ο πιο κλασικός και αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα και να τονώσουμε το δέρμα μας είναι η απολέπιση. Απλώνουμε μια γενναία ποσότητα scrub στα χέρια μας και το εφαρμόζουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα μας ενώ είμαστε στο ντους.

Μάλιστα, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας απολεπιστικό με υλικά που ήδη έχουμε.

Υλικά

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά και αποθηκεύουμε το scrub σε ένα αεροστεγές δοχείο.

2. Αποφεύγουμε το καυτό ντους

Όσο απολαυστικό και αν είναι ένα ντους με καυτό νερό μετά από μια κουραστική ημέρα, καλό είναι να το αποφεύγουμε αν θέλουμε λαμπερό δέρμα. Το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει τον υδρολιπιδικό φραγμό και αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος. Ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται πιο εύκολα και γίνεται πιο ευαίσθητη. Προτιμούμε, λοιπόν, το χλιαρό νερό που πλησιάζει τη φυσική θερμοκρασία του σώματος.

3. Επιλέγουμε τη σωστή ενυδατική

Μπορεί να πιστεύετε ότι όσο πιο ξηρή είναι η επιδερμίδα σας, τόσο πιο παχύρρευστη πρέπει να είναι η κρέμα σας, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι βαριές συνθέσεις μπορεί να αποδυναμώσουν τον φραγμό της επιδερμίδας και να εξασθενήσουν την άμυνα και την αυτοενυδάτωσή της. Επίσης, πολλές συνθέσεις, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό δρουν μόνο επιφανειακά, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει γρήγορα την υγρασία του.

4. Πίνουμε άφθονο νερό

Όποια ενυδατική κρέμα και να επιλέξουμε, δεν πρόκειται να δούμε αποτέλεσμα αν δεν ενυδατώσουμε εκ των έσω τον οργανισμό μας. Φροντίζουμε, λοιπόν, να πίνουμε 2-3 λίτρα νερό σε καθημερινή βάση.

5. Τρεφόμαστε σωστά

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά όχι μόνο συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας, αλλά παράλληλα τον εφοδιάζουν με τις απαραίτητες βιταμίνες, οι οποίες χαρίζουν φυσική λάμψη στο δέρμα μας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου.

Πηγή:vita.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *