καιρος
Η Δυτική Μακεδονία στα εγκαίνια του «Δαίδαλου» – Στο επίκεντρο  ο νέος υπερυπολογιστής της Κοζάνης
Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η παραπληροφόρηση και η παιδεία στα Μέσα Ενημέρωσης στο επίκεντρο εκδήλωσης στην Κοζάνη
Σιάτιστα: Στο ΣΤΕ η προσφυγή για τα αιολικά στο Μπούρινο στις 21 Οκτωβρίου
Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση και η επίσκεψη μελέτης των εταίρων του έργου BiodIvErSe στη Δυτική Μακεδονία
Οι Γιατροί του Κόσμου και η ΔΕΗ προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση στην Κοζάνη
Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος,  Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».
Στην Κοινότητα της Λευκόβρυσης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης (Βίντεο+Φωτογραφίες)
Π. Κουκουλόπουλος από τις Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη χωρίς τους πολίτες της
Στη Δυτική Μακεδονία φορολογείται το κρύο – Μια ανοιχτή πληγή ισονομίας. Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό
Δήμος Βοΐου: Β’ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλιού

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ οι αιτήσεις για εργοδότες και εργαζόμενους

 Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να είναι έτοιμη η ειδική πλατφόρμα στο  σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να δεχθεί τις αιτήσεις των εργοδοτών και στη συνέχεια τις υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων για να δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

 Αυτό προβλέπει ο μηχανισμός στήριξης των εργαζομένων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, καθώς οι επιχειρήσεις που εργάζονταν τελούν υπό το καθεστώς προσωρινού κλεισίματος για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Όπως έχει γράψει το «Mononews», η ΠΝΠ δεν είχε το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης καθώς καθημερινά κλείνουν κι άλλες επιχειρήσεις και το ποσό θα οριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. Πληροφορίες κάνουν λόγω για επίδομα ύψους 400 με 500 ευρώ.  Τον δικό του ρόλο θα παίξει επίσης το εύρος των δικαιούχων, το οποίο μεγαλώνει όσο αυξάνεται η λίστα των κλάδων που βάζουν προσωρινό λουκέτο.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες στους οποίους επιβάλλεται ή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής, υποχρεούνται να υποβάλουν Υπεύθυνη Δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία δηλώνουν ότι η επιχείρησή τους τελεί υπό το καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας. Τα στοιχεία των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών αντλούνται αυτόματα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων – εργοδοτών, υποβάλλουν ατομικά Υπεύθυνη Δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα ανοίξει μέσα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται,  προκειμένου να συμπεριληφθούν στα μέτρα οικονομικής στήριξης, αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ασφαλιστικής κάλυψης, έκτακτων επιδομάτων, επιταγών κατάρτισης, που θα θεσπιστούν και θα εφαρμοστούν για τη στήριξη των εν λόγω εργαζομένων.

Για την εφαρμογή όλων αυτών λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποκείμενων σε όλες τις προβλεπόμενες  επεξεργασίες του θεσπίζονται στο παρόν.

Από την διαδικασία εξαιρούνται :

-όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως,

-όσοι διατελούν  σε πάσης φύσεως νόμιμη άδεια,

-όσοι αποτελούν προσωπικό ασφαλείας ,

-και εν γένει όσων η σύμβαση δεν αναστέλλεται λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *