• Latest

ΑΡΚΕ ΔΕΗ για Λιγνίτη

14 Μαρτίου 2022
Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες

Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες

1 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Καλωσόρισαν το νέο έτος στην πλατεία. Βίντεο

Εράτυρα: Καλωσόρισαν το νέο έτος στην πλατεία. Βίντεο

1 Ιανουαρίου 2026
Γαλατινή: Βγήκαν οι Γκουνάδες.  Βίντεο

Γαλατινή: Βγήκαν οι Γκουνάδες. Βίντεο

1 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Αγέλη από αδέσποτα στην Αγία Τριάδα. Βίντεο

Σιάτιστα: Αγέλη από αδέσποτα στην Αγία Τριάδα. Βίντεο

1 Ιανουαρίου 2026
Ο Όμιλος Vasko Luxury Suites στη Σιάτιστα. Δύο υπερπολυτελείς σουίτες με υπηρεσίες υψηλής αισθητικής και άψογης φιλοξενίας

Ο Όμιλος Vasko Luxury Suites στη Σιάτιστα. Δύο υπερπολυτελείς σουίτες με υπηρεσίες υψηλής αισθητικής και άψογης φιλοξενίας

31 Δεκεμβρίου 2025

Δήμος Βοΐου: Υποδεχόμαστε το νέο έτος με Μπουμπουσάρια σε Γαλατινή και Εράτυρα

31 Δεκεμβρίου 2025
παιδι

Στο Νοσοκομείο 3χρονο παιδί με σοβαρή επιπλοκή από γρίπη

31 Δεκεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ από 1/1/2026 – Πιτσιλής: Στόχος κάθε ευρώ ενίσχυσης να πηγαίνει μόνο σε όσους πράγματι το δικαιούνται

31 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Αλλαγές σε Αντιδημάρχους στο Δήμο Βοΐου. Που καταλήγει ο Χρήστος Ζευκλής

31 Δεκεμβρίου 2025
Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία

Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία

31 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου

31 Δεκεμβρίου 2025

Μπουμπουσιάρια (καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026. ‘Εκθεση φωτογραφίας ‘boubousaria reworks’ 29/12/2025-2/1/2026

31 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΚΕ ΔΕΗ για Λιγνίτη

sierafm by sierafm
14 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εδώ και αρκετά χρόνια, προσπαθούμε να πείσουμε όλους αυτούς που εναντιώνονταν στον λιγνίτη και στην χρήση του σαν εγχώριο καύσιμο, σε σημείο να μας χαρακτηρίζουν γραφικούς και αναχρονιστικούς.

Σήμερα δυστυχώς τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία, μας δικαιώνουν.

Η κυβέρνηση, αφού έβαλε στο περιθώριο τον λιγνίτη με τη βίαιη και άδικη απολιγνιτοποίηση που επιχειρεί και επιμένει ακόμη, έχει φέρει τη χώρα σε ενεργειακό αδιέξοδο, κάνοντάς την έρμαιο των συμφερόντων του φυσικού αερίου και ειδικά αυτών που εμπορεύονται το υγροποιημένο αέριο.

Επιμέναμε και λέγαμε ότι η χώρα χωρίς λιγνίτη θα είναι ενεργειακά εξαρτημένη από τα εισαγόμενα καύσιμα και όμηρος της όποιας διεθνούς συγκυρίας και σήμερα αυτό γίνεται πραγματικότητα, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο.

Αυτό που γίνεται μέχρι τώρα με το λιγνίτη, είναι εθνικό έγκλημα.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της βίαιης απολιγνιτοποίησης, κλείνοντας σταθμούς και ορυχεία και συρρικνώνοντας τα ορυχεία που είναι ακόμη σε λειτουργία (μέχρι το 2023 που θα τα κλείσει κι αυτά) δημιουργεί πρόβλημα και στη λειτουργία των μονάδων που ήδη λειτουργούν, γιατί θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία στην τροφοδοσία των μονάδων αυτών.

Σε συνάρτηση με την απαξίωση του λιγνίτη και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΗ (ώστε σήμερα το δημόσιο να κατέχει το 34% του μετοχικού πακέτου και την αντίληψη ότι το ρεύμα είναι προϊόν εμπορεύσιμο και όχι αγαθό για να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες) η κυβέρνηση παρέδωσε την ενέργεια της χώρας στα συμφέροντα, χωρίς να μπορεί να παρέμβει στη διαμόρφωση της τιμής του ρεύματος, αν και απ΄ότι φαίνεται αυτό δεν την απασχολεί και γι΄αυτό συνεχίζει την ίδια πολιτική.

Αν ήθελε, θα προσπαθούσε να παρέμβει από νωρίς, μιας και το πρόβλημα με την τιμή του φυσικού αερίου υπήρχε πολύ πριν την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και εξάλλου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την κυβέρνηση πριν 2,5 χρόνια είχε δηλώσει ότι το καύσιμο μετάβασης από το λιγνίτη στην πράσινη ενέργεια θα είναι το υγροποιημένο αέριο. Δηλαδή θα είναι αυτό που τώρα λέει η κυβέρνηση της  Αμερικής  ότι θα καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν στην Ε.Ε. και είναι πανάκριβο.

Για να μπορεί να τα υλοποιήσει όλα αυτά που προωθεί,  θα πρέπει να λιγοστέψει και τις φωνές που θα αντιδρούσαν, γι΄ αυτό και η διοίκηση της ΔΕΗ με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης κατήργησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Εξάλλου το σεβασμό της Κυβέρνηση στα θεσμικά όργανα των εργαζομένων τον έδειξε ο υπουργός  Ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης στο πρόσωπο του συναδέλφου και πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ, Γιώργο Αδαμίδη, στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου ¨Ενώπιος – Ενωπίω¨.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον υπουργό Ενέργειας κ. Σκρέκα, Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης δημιούργησε  ολόκληρο θεατρικό σόου, βρίζοντας και χυδαιολογώντας τον συνάδελφο Αδαμίδη, τα συνδικάτα και στο πρόσωπο αυτού τους εργαζομένους που εκπροσωπεί.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια του κ. Γεωργιάδη και περιμένουμε  να πάρει θέση για όλο αυτό το σόου και  η ΔΑΚΕ που ανήκει στον πολιτικό φορέα του κ. Γεωργιάδη.

Αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν, είναι το κλίμα που δημιουργείται στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αρχίζουν να αναθεωρούν τις απόψεις τους για τη χρήση του λιγνίτη και για τα χρονικά όρια της απολιγνιτοποίησης και ειδικά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Αλέξη Τσίπρα, που με τις δηλώσεις του για τον ενεργειακό επανασχεδιασμό του λιγνίτη και την χρονική μεταφορά υλοποίησης της απολιγνιτοποίησης, συναντά τις θέσεις  της ΓΕΝΟΠ και των συνδικάτων.

Σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο η  χώρα να αλλάξει ενεργειακή πολιτική και  να επανασχεδίασει, δίνοντας το ρόλο που αρμόζει στο λιγνίτη και ξαναφέρνοντας το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Για να μπορεί να καλυφθεί ενεργειακά και να μπορεί να παρέμβει στη διαμόρφωση της τιμής του ρεύματος, προστατεύοντας έτσι τους πολίτες είτε είναι οικιακοί καταναλωτές είτε είναι αγρότες ή επιχειρηματίες.

Το ρεύμα πρέπει να είναι αγαθό, να είναι εργαλείο ανάπτυξης.

Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει πρώτα η κυβέρνηση και να σταματήσει να επιμένει στο κλείσιμο των μονάδων έως το 2023 (χωρίς μάλιστα να την υποχρεώνει κανείς) και να σταματήσει την καταστροφή, όχι μόνο των περιοχών που εξαρτώνται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ αλλά και ολόκληρης της χώρας.

 

 

  ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Tags: ΑΡΚΕ
Previous Post

Καλλιόπη Βέττα: Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής επιτελούν σπουδαίο έργο και αξίζουν την στήριξη της Πολιτείας

Next Post

Άρθρο Γιάννη Κανάτσιου, γραμματέα της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: Συναγερμός! Να δυναμώσει η φωνή που λέει Καμιά εμπλοκή! Να μην πληρώσει ο λαός τον πόλεμο! Όλοι στη συγκέντρωση με το Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 17/3!

Next Post
κκε κουτσουμπας

Άρθρο Γιάννη Κανάτσιου, γραμματέα της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ: Συναγερμός! Να δυναμώσει η φωνή που λέει Καμιά εμπλοκή! Να μην πληρώσει ο λαός τον πόλεμο! Όλοι στη συγκέντρωση με το Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στις 17/3!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Εράτυρα: Καλωσόρισαν το νέο έτος στην πλατεία. Βίντεο
  • Γαλατινή: Βγήκαν οι Γκουνάδες. Βίντεο
  • Σιάτιστα: Αγέλη από αδέσποτα στην Αγία Τριάδα. Βίντεο
  • Ο Όμιλος Vasko Luxury Suites στη Σιάτιστα. Δύο υπερπολυτελείς σουίτες με υπηρεσίες υψηλής αισθητικής και άψογης φιλοξενίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr