• Latest
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΑΡΣΥ: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης: Επίτιμος διδάκτορας της Φτώχειας, της ανεργίας και της Περιβαλλοντικής καταστροφής της Δ. Μακεδονίας

19 Δεκεμβρίου 2021
Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

28 Νοεμβρίου 2025

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»

28 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

27 Νοεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

27 Νοεμβρίου 2025
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

27 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής

27 Νοεμβρίου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

27 Νοεμβρίου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι γιατροί ειδικοτήτων για τον Δεκέμβριο

27 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου 2025

27 Νοεμβρίου 2025
γατάκια

Ζευγάρι εξέτρεφε 50 και πλέον γάτες για να τις… φάει

27 Νοεμβρίου 2025
Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας -Δεν πρόλαβε να φτάσει στο φαρμακείο, το αυτοκίνητό του εξετράπη

27 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

27 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΣΥ: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης: Επίτιμος διδάκτορας της Φτώχειας, της ανεργίας και της Περιβαλλοντικής καταστροφής της Δ. Μακεδονίας

sierafm by sierafm
19 Δεκεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μεγάλη έκπληξη και αισθήματα αγανάκτησης δημιούργησε στους εργαζόμενους, στους ανέργους και γενικότερα στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας η είδηση που αναφέρει ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε να αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δ.Μ τον Συντονιστή του ΣΔΑΜ κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Ποιος είναι ο κύριος Μουσουρούλης;

Ο κύριος Μουσουρούλης ο οποίος μπήκε με «δραματικό» τρόπο στη ζωή των Δυτικομακεδόνων τα τελευταία δυο χρόνια είναι απλά ένας γραφειοκράτης, υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, στέλεχος της  κομισιόν  και της αγοράς. Είναι αυτός που ανέλαβε, με εντολή της ΕΕ και της Κυβέρνησης, να εξειδικεύσει «το Σχέδιο» της «απολιγνιτοποίησης» προωθώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα του ξένου πολυεθνικού κυρίως, αλλά και του ντόπιου κεφαλαίου στην Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Τι προσέφερε ο κύριος Μουσουρούλης στη Δυτική Μακεδονία, στην οικονομία, στην Ηλεκτρική Ενέρεγεια και στην κοινωνία ; 

Απλά συνέβαλε, από τη θέση του Συντονιστή ΣΔΑΜ τα μέγιστα στην πολύπλευρη καταστροφή και ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα:

  1. Έκλεισε το 50% της λιγνιτικής δραστηριότητας και στέρησε ήδη από την Περιοχή κοντά στις 4.000 άμεσες θέσεις εργασίας που αλυσιδωτά δίνουν αντίστοιχες θέσεις ανεργίας στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα λόγω και της τεράστιας μείωσης του ΑΕΠ της Περιοχής.
  2. Συνέβαλε, με κυβερνητική κάλυψη, στην εγκατάλειψη των ορυχείων και των εξορυχθέντων εδαφών και την αποφυγή της αντίστοιχης υποχρέωσής της ΔΕΗ για πλήρη αποκατάσταση και επαναπόδοση των εδαφών στην κοινωνία
  3. Προώθησαν και πριμοδότησαν τεράστιας ισχύος εγκατάσταση Αιολικών και Φωτοβολταϊκών Σταθμών καταστρέφοντας και τις τελευταίες δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και στερώντας ταυτόχρονα, γόνιμη γη και βοσκοτόπια από τους γεωργοκτηνοτρόφους με παράλληλη ζημιά στη μελισσοκομεία, στην Αλιεία στους ΤΟΕΒ κλπ.
  4. Οι «εμβληματικές» τους επενδύσεις τελικά εξαντλούνται στα σχέδια για δημιουργία χωματερή ταφής τοξικών αποβλήτων Αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ, εισαγωγή και καύση των απορριμμάτων όλης της Βόρειας Ελλάδας και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας με βλαβερά, για την υγεία των κατοίκων και το Περιβάλλον, Υλικά (Καύση βιορευστών, ελαστικών κ.α)
  5. Ήταν ο κ. Μουσουρούλης μαζί με τον πρωθυπουργό που διαβεβαίωναν πως «το Φυσικό Αέριο και το LNG είναι και θα παραμείνουν φθηνά καύσιμα σε αντίθεση με τον ακριβό λιγνίτη». Σήμερα όμως δε βγάζουν μιλιά για τις δικές τους ευθύνες σε ότι αφορά το πανάκριβο Φυσικό Αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα που τινάζουν στον αέρα νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

 

Αυτή είναι η συμβολή του κυρίου Μουσουρούλη στην Περιοχή και στη Χώρα χωρίς μέχρι στιγμής να προσφέρει ούτε ένα θετικό μέτρο ως αντιστάθμισμα της καταστροφής και την ανάσχεση της ερημοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Είναι σαφές πως το πρόβλημα δεν αφορά αποκλειστικά το πρόσωπο του κυρίου Μουσουρούλη αλλά αυτό που συμβολίζει για την Περιοχή μας, την Ηλεκτρική Ενέργεια και τη Χώρα γενικότερα. Αυτά έρχεται σήμερα η διοίκηση του Πανεπιστημίου Δ.Μ να επιβραβεύσει στο πρόσωπο του κυρίου Μουσουρούλη που όμως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις διαθέσεις και τα συμφέροντα του λαού της Περιοχή μας. 

 

Καλούμε το φοιτητικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, τις Περιβαλλοντικές συλλογικότητες και όλο το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να αντιδράσουν σ αυτήν την επιλογή του Πανεπιστημίου Δ.Μ.

 

 

Κοζάνη 19/12/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Tags: ΑΡΣΥ
Previous Post

Διαδικτυακή Ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία – Έλα στη Θέση μου, μόνο τότε θα με νιώσεις πραγματικά»

Next Post

Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης: «Συλλυπητήριο Ψήφισμα »

Next Post
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης: «Συλλυπητήριο Ψήφισμα »

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια
  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»
  • Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία
  • Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ
  • Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr